Chokoladekage
2 æg
1 dl sukker
3 spsk kakao
1½ dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ dl skummet-, mini- eller letmælk
½ spsk oliemargarine
lidt flormelis til pynt
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min. Afkøl kagen, før den skæres ud og drysses med lidt flormelis.
Det er en god ide at vælge kageopskrifter med frugt eller grøntsager. Frugt og grøntsager, smager også godt i kager og giver samtidig fugt til dejen. På den måde kan der spares på mængden af fedt, uden at det går ud over smagen.
Denne chokoladekage indeholder 4 gram fedt pr. stykke (50 g). Traditionel chokoladekage indeholder mindst dobbelt så meget fedt.
Ingredienser
175 g sukker
2 æg
1 appelsin
1 dl kærnemælk
50 g oliemargarine
200 g hvedemel
3 spsk kakao
½ tsk natron
Fremgangsmåde:
1. Æg og sukker piskes godt
2. Den pillede appelsin blendes
3. Kærnemælk, appelsin og oliemargarine røres i æggemassen
4. De øvrige ingredienser blandes og vendes i dejen
5. Hældes i en smurt springform eller muffinsforme
6. Kagen bages ved 200 grader 40 minutter i springform eller 15 minutter i små muffins forme
Variation
Glasur af flormelis og appelsinsaft kan smøres på.
Kagen er også god som dessertkage sammen med frugt og sorbet eller youghurtis.
16 stk.
3 æg
225 g sukker
3 bananer, 300 g
1 spsk citronsaft
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g mørk chokolade
2 spsk smagsneutral olie, fx vindruekerneolie
Pisk æggene hvide og skummende med sukkeret. Blend bananerne med citronsaften og vend dem i æggeskummet med en dejskraber. Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i bananblandingen og vend det hele godt sammen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i 35 – 40 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist. Smelt chokolade over vandbad med olie og fordel blandingen over kagen.
Det er en god ide at vælge kageopskrifter med frugt eller grøntsager. I denne uges opskrift er der brugt æbler. Æblerne giver smag og fugtighed til dejen, så det ikke er nødvendigt at tilsætte fedtstof i dejen.
8 personer
Ingredienser
Dej
4 store æbler
1½ dl rosiner
3 æg
1½ dl (100 g) brun farin
2 tsk kanel
3 ¾ dl (225 g) hvedemel
3 tsk bagepulver
Kanelsukker
2 spsk sukker
1 tsk kanel
Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne og skær dem i tern
2. Pisk æg og sukker til en luftig masse
3. Tilsæt æbler, rosiner, hvedemel, bagepulver og kanel og rør dejen sammen med håndmixeren på laveste hastighed
4. Hæld dejen i en smurt form og drys med kanelsukker
5. Bag kagen ved 200º i ca. 45 minutter