Alletiders Kogebog

Se her:

 

 

 Chokoladekage
2 æg
1 dl sukker
3 spsk kakao
1½ dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ dl skummet-, mini- eller letmælk
½ spsk oliemargarine
lidt flormelis til pynt

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min. Afkøl kagen, før den skæres ud og drysses med lidt flormelis.

 

Appelsin-chokoladekage

 

Det er en god ide at vælge kageopskrifter med frugt eller grøntsager. Frugt og grøntsager, smager også godt i kager og giver samtidig fugt til dejen. På den måde kan der spares på mængden af fedt, uden at det går ud over smagen.
Denne chokoladekage indeholder 4 gram fedt pr. stykke (50 g). Traditionel chokoladekage indeholder mindst dobbelt så meget fedt.

Ingredienser
175 g sukker
2 æg
1 appelsin
1 dl kærnemælk
50 g oliemargarine
200 g hvedemel
3 spsk kakao
½ tsk natron


Fremgangsmåde:
1. Æg og sukker piskes godt
2. Den pillede appelsin blendes
3. Kærnemælk, appelsin og oliemargarine røres i æggemassen
4. De øvrige ingredienser blandes og vendes i dejen
5. Hældes i en smurt springform eller muffinsforme
6. Kagen bages ved 200 grader 40 minutter i springform eller 15 minutter i små muffins forme


Variation
Glasur af flormelis og appelsinsaft kan smøres på.
Kagen er også god som dessertkage sammen med frugt og sorbet eller youghurtis.

 

Banankage med chokolade

 

16 stk.

3 æg
225 g sukker
3 bananer, 300 g
1 spsk citronsaft
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g mørk chokolade
2 spsk smagsneutral olie, fx vindruekerneolie

Pisk æggene hvide og skummende med sukkeret. Blend bananerne med citronsaften og vend dem i æggeskummet med en dejskraber. Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i bananblandingen og vend det hele godt sammen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i 35 – 40 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist. Smelt chokolade over vandbad med olie og fordel blandingen over kagen.

 

Æblekage

 

Det er en god ide at vælge kageopskrifter med frugt eller grøntsager. I denne uges opskrift er der brugt æbler. Æblerne giver smag og fugtighed til dejen, så det ikke er nødvendigt at tilsætte fedtstof i dejen.
8 personer
Ingredienser

Dej
4 store æbler
1½ dl rosiner
3 æg
1½ dl (100 g) brun farin
2 tsk kanel
3 ¾ dl (225 g) hvedemel
3 tsk bagepulver

Kanelsukker
2 spsk sukker
1 tsk kanel

Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne og skær dem i tern
2. Pisk æg og sukker til en luftig masse
3. Tilsæt æbler, rosiner, hvedemel, bagepulver og kanel og rør dejen sammen med håndmixeren på laveste hastighed
4. Hæld dejen i en smurt form og drys med kanelsukker
5. Bag kagen ved 200º i ca. 45 minutter