Sidevisninger i alt

fredag den 5. juli 2013

Grove græskarboller

Her kommer en opskrift på sunde og gode grovboller. Tre slags mel skal bruges men til gengæld kun et par spiseskefulde honning som sødemiddel og meget lidt fedstof i form af olivenolie. Det kan man kalde sunde boller!

Grove græskarboller ca 24 stk.


4 dl 
 græskarkerner
50 gr 
 gær
10 dl         
 lunkent vand  (37 grader)
2 spsk 
 honning
2 tsk 
 salt
8 spsk 
olivenolie
4 dl 
fint rugmel
6 dl 
grahamsmel
16 dl 
hvedemel
4 spsk 
ymer til pensling


Rist græskarkernerne let i en tør stegepande.
Rør gær ud i vand og tilsæt honning, salt og olivenolie.
Bland rugmel, grahamsmel og det meste af hvedemelet i dejen og 1½ dl græskar kerner. Gem 1 dl hvedemel til udrulning.
Rør til dejen føles smidig og lad hæve under viskestykke i 40 min.

Ovnen indstilles til 225 grader.

Dejen deles i to dele og hver del i ca. 12 dele og trilles til boller. Bollerne lægges på plade med bagepapir og hæves i 15 min.


færdighævet og klar til ovn

Pensl bollerne med ymer og strø de resterende græskarkerner på bollerne. Bages midt i ovnen i ca. 20 min.

1 kommentar:

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!