Sidevisninger i alt

torsdag den 27. juni 2013

Spare Ribs - Sommer = GRILLTID!!

Så er det tid til forberedelserne til vores grillfest på lørdag!




                                 Så her kommer (måske?) lidt inspiration til Jer?


På lørdag får vi gæster til en omgang grillfest - godt vejr eller ej- så SKAL der grilles.
Alle bidrager med mad og os herhjemme vil lave Barbecue Ribs.

Processen tager godt nok op til 3 dage men de enkelte processer er ikke særlig tidskrævende så selv på en travl hverdag burde alle kunne nå det .

Vi køber helst franske kamben gennem en grossist da det ofte er ret dyrt igennem slagter eller købmand. Hos grossisten kan man få en 10 kilos pakke som vi i hvert fald får spist os igennem under grillsæsonen.
Kambenene er ferske så først skal de optøs og derefter saltes i 12 timer. Det er nemt og ligetil. Til 800 gram kamben drysses 2 spsk groft salt og gnides godt ind.


Kambenene til Barbecue Ribs er lagt til saltning i 12 timer inden de i morgen skal koges for at være klar til lørdag. Flere dages arbejdsproces men det er det VÆRD!

Næste dag børstes overskydende salt af og kambenene koges i en suppegryde tilsat 1 1/2 liter vand, 1 suppevisk (af timian, laurbær, persillestilke), lidt havsalt og friskkværnet peber i ca. 40 minutter. Lad gryden køle af og sæt den i køleskabet til næste dag. (benene bliver godt møre så de skal ikke have mange minutter på grillen)
 Dag 3- dagen for grilning- laves en barbecue sauce til at smøre kambenene med. Jeg foretrækker en opskrift som hedder Barbecue sauce á la Bones men tilsætter ofte lidt efter smag. Som tilbehør til benene serverer vi bagekartofler, coleslaw og grillet majs. DET ER NEMT og smager supergodt!

Opskriften på Barbecuesauce á la Bones kommer her:

1 dåse tomatkoncentrat (tomatpuré)
3 spsk ketchup
1-4 fed hvidløg
saft af 1/2 citron
3 spsk sirup
1 skvæt Soya
salt, peber
1/2 -1 tsk cayennepeber
lidt vand

Rør alle ingredienser sammen i en gryde. Tilsæt en smule vand (konsistens som ketchup) og lad simre i 10 min.
(jeg tilsætter gerne lidt ingefær, koriander, chili og olie.)


 Jeg håber at Barbecue ribsene også den her gang vil blive en succes for vore gæster:-)
Barbecuesaucen er kogt og klar!

Ja næsten rub og stub blev spist og benene var supermøre og gode! Skønt med sikre succeser!


Så har vi også prøvet at langtidsstege spareribs. Pyha en lang proces! Denne gang blev benene ikke saltet og kogt inden de kom på grillen. De blev blot gnubbet ind med ovenstående krydderiblanding et døgn i forvejen og fik så 5 timer på kuglegrillen på indirekte varme. Gode blev de men min favorit er nu alligevel den første udgave hvor de saltes og koges næsten færdige:-) Men smag og behag.
                                          Langtidsstegte kamben på indirekte varme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne til mig og fortæl hvad I synes om min nyoprettede blog!