ateist.blog
28.12.03
  Læs og forstå: http://www.ateist.org/artikler/tv2jjovertro.html.

Nu tror jeg ikke at særlig mange af dem, der læser dette her (hvor mange det såend er...) rent faktisk har siddet påkanten af stolene og fulgt med i samtlige afsnit af Jesus og Josefine. Det har jeg heller ikke, men lidt har jeg dog set af den. Og min timing er sikkert frygtelig dårlig, nu da julen sådan set er overstået, og julekalenderne for længst er forbi. Men alligevel, lige netop Jesus og Josefine har irriteret mig mere end såmeget andet her i Julen. Ikke såmeget fordi den muligvis er lidt småblasfemisk - blasfemi gør mig ikke noget, det kan endda være ganske underholdende, når det gøres elegant nok :). Men når kalenderen f.eks. giver det billede, at uden kristendom, såville begreber som glæde, venlighed og medmenneskelighed ikke eksistere, og den tilmed sørger for at budskabet bliver såtilpas udpenslet at selv mindre børn ikke kan undgåat forstådet, såkan det godt gøre mig sur. Det er rigtigt, at den jul vi fejrer bygger pået kristent budskab (eller rettere, en kristen modificering af et meget ældre hedensk ritual), og julekalenderen kan for min skyld ogsågerne fortælle om evangeliet og Jesus' historie, men der er et stykke derfra og såtil at give kalenderens seere det billede, at vi kan takke kristendommen for samtlige gode ting i vores vestlige verden, og at vi uden den ville leve i en, undskyld ordspillet, helvedesagtig virkelighed. Jeg foreslår at næste års julekalender fortæller om den undertrykkende magt den kristne kirke havde over Europa i Middelalderen, om at den eneste sandhed pådet tidspunkt var den kirkelige sandhed, - man kunne krydre med at par scener hvor kættere og fritænkere blev brændt påbålet, sådan for det glade budskabs skyld..

SåI kan selv gætte hvor irriterende jeg ligeledes finder det, at den officielle afslutning i skolen finder sted kombineret med en gudstjeneste i kirken. Jeg spurgte endda stille og roligt min lærer om man ikke kunne slippe, hvis man såalligevel blev påskolen og lavede et eller andet andet...men nej, ateist, muslim, tvivler, whatever, alle skulle med derop. Og at præsten i dagens anledning såhavde valgt netop at holde tale over førnævnte julekalender, gjorde det ikke ligefrem bedre (at hun såmåske ogsåhavde fejlbedømt sin målgruppe lidt, er noget helt andet - det var 7. - 9. klasse der sad i kirken, Jul PåVesterbro havde måske været et bedre udgangspunkt). Og efter at hun såhavde talt i ti minutter eller så, kom hun til den konklusion, at kristne nok havde set lidt mere af sandheden end følgerne af andre religioner. ARGH! Såvågnede man lige lidt op. Okay, jeg havde ikke forventet at hun var faldet påknæ og vendt hovedet mod Mekka eller velsignet os med kosmisk kærlighed the Buddha-style, men jeg synes det er frygtelig arrogant at tro, at man som kristen har bedre tjek påhvordan verden er skruet sammen, end man har som ateist eller troende af en anden religion. Hun kan sige, at kristendommen for hende får tingene til at give mening, men at have det synspunkt i baghovedet gør nok netop, at man dermed ikke kan se tingene objektivt fra en ateists eller buddhist eller en andens synspunkt. I stedet for bare at mene, at kristendommen er den letteste (eneste?) vej frem til svarene, burde man opfordre til rent faktisk selv at tænke, og finde den sandheder man selv synes passer for en. For sandheden er relativ, og tak for det.

"Det eneste jeg ved, er, at jeg ikke ved noget"

mvh. Thomas.


[ ma dec 15, 11:43:30 PM | Thomas Schmidt |

You ask too many questions, Mr. Schmidt....

Nå, diverse mørke kræfter ønsker at jeg skal fortsætte med at udpensle mit liv pådenne side. Som sagt, sågjort.

Har just overstået en lille terminsprøve. Ikke noget stort - faktisk er min skole såfedtet, at den kun lader os komme op i de skriftlige fag. Mægtig fedt, når det man er mest nervøs for er mundtlig tysk...nå, men jeg startede blødt ud med en diktat, som hverken var værre eller bedre en den plejer. Et par opgaver var lidt halvonde, dog - dels skulle man dele ord op (skal man bruge neden under eller nedenunder, eksempelvis), og dels skulle ordene Müller, Myller og Møller alfabetiseres. Prøv, 9 ud af 10 vil lave den forkert...

Nå, tirsdag, dansk stil, stor, stor nervøsitet fra min side. Skulle møde 12.00, såhavde god til til at sove længe og æde pizza til morgenmad. Og såløber man gudskelov ind i et fedt emne - Krig og Fred, skriv dine tanker om disse to begreber - hvor man får chancen for at tvære 51 side ned om demokrati, modstandskæmpere under 2. Verdenskrig, Irak-krigen, og andet godt. Den blev god, og hvis den får en god karakter, og jeg kan fåfilen af vores IT-mand, såkommer den op påsiden.

Og sålige en matematikprøve onsdag, hvor vores lærer visen sin ædle støbning og kommer med et sæt opgaver som fokuserer omkring 90% påprocentregning...nå, 10% fejl giver et 11-tal, kryds fingre.

And now for something completely different:

Har gået og spekuleret. Tænk først over dette spørgsmål: Hvad mener man, når man bruger begrebet eksistens? Og mere præcist: Hvilke typer eksistens findes der. Den logiske er selvfølgelig den fysiske eksistens - din krop eksisterer fysisk, den computer jeg sidder og skriver ved eksisterer fysisk, stjernerne og galakserne påhimlen eksisterer fysisk. Simpelt nok, de er bygget op af elementarpartikler som vi kan undersøge og lave videnskab på. Hvad er der derudover? Eksempelvis: Hvad består vores tanker af? Er det simpelthen elektriske impulser mellem neuronerne og nerverne i hjernen, og kan det derved forklares rent fysisk, sådet dermed hører ind under vores "fysisk eksistens"-kategori? Eller er det noget "dybere", et fænomen vi ikke har forklaret endnu? Den sidste teori strider imod min videnskabelige tankegang om at det er muligt at forklare alt. Omvendt giver den første teori ogsåproblemer mht. til at forklare at vi mennesker tilsyneladende har fri vilje (eller har vi det? Giver det mening at diskutere fri vilje, hvis alt er forudbestemt?).
Nogen, som forsvarer teori to, at bevidstheden har en anden form for eksistens end den fysiske, kan måske forsvare sig med, at fordi vi mennesker er væsener med fysisk eksistens, vil vores fysiske kroppe ikke kunne erkende noget, som har en anden form for eksistens end den fysiske. Lidt ligesom vi ikke kan forestille os at rummet måske har 5 eller 10 dimensioner. Egentlig en logisk nok indvending, men såalligevel: Hvis vores bevidsthed eksisterer påen anden måde end vores krop, hvordan kan de to ting såinteragere med hinanden? Det er ikke helt såsimpelt som det lyder. Såhut jeg visker bøvlede Descartés allerede med problemet, og han kom ikke frem til noget bedre en et par ad hoc-løsninger, om en speciel kirtel i hjernen o.l.
Jeg hælder stadig til den ide, at fri vilje er et åh-så-relativt begreb, at der er en stor grad af determinisme i tilværelsen, og at jeg ikke kan holdes ansvarlig for de tilfældige knivoverfald jeg nu måbegå.

En ting kan selvfølgelig løse det - hvis der nu sad en gammel mand oppe i det høje og rodede kastanjerne ud af ilden for os og vejledte os om hvad der var godt. Men det måblive en anden dag. Har mine egne teorier, som jeg skal forsøge at forklare jeg påen såkringlet måde som muligt.

For at runde eksistens-tingen af, sålad mig fortsætte lidt ud af bevidstheds-sporet. Hvad med den mængde fællesbegreber vi alle går og bærer rundt på? For eksempel at jeg kan blive enige med alle mine venn...jeg kan blive enig med alle om at den røde cykel der virkelig er rød, og ikke grøn eller blåeller en zebra. Såkan man bare tænke: Hvem siger et min oplevelse af "rød" er den samme som mine bekendtes? I realiteten kan jeg opleve rød som han oplever grøn, og vice versa. Jojo, farver afhænger af lysets bølgelængde osv., men jeg kan kun forklare begrebet "rød" ved at referere til røde ting - en definition af rød kommer ikke nærmere end eksempler pårøde ting, måske krydret med lidt fysiske beregninger.
Nu har jeg taget rød som et relativt harmløst eksempel, men man kunne ligesågodt forestille sig, at man måske opfattede noget langt mere radikalt vidt forskelligt fra sine medmennesker. Og sålænge vi kun har vores egen erfaring at hente eksempler fra, kan en god forklaring være et løst begreb. Ligesom med universet - det ville være meget lettere at forklare hvis der var noget udenfor universet at sammenligne med. Men såer vi tilbage til hvordan vi definerer universet, og såkører vi stille og roligt af sporet igen.

Måske skulle jeg bare læne mig tilbage, høre noget Kashmir, spørge Alicebot tilråds om hvordan jeg får et liv, og glæde mig til Jul. Then again....

Hørt - Harry McClintock - Big Rock Candy Mountain
Læst - Brian Greene - The Elegant Universe, Stephen King - the Gunslinger

mvh Thomas - med ønsket om en god Jul, hvis jeg ikke skriver inden da.

[ lø nov 22, 08:24:32 PM | Thomas Schmidt |


Tempus Fuggit

Og ja. Det er længe siden. Alt, alt, alt for længe siden. Indsæt en tilfældig dårlig undskyldning, eller tro bare påat jeg ikke har gidet. Men nu skal jeg nok forsøge at skrive en smule til at forsøde jeres sind med. Lad mig da bare, for at skyde festlighederne lidt igang, vise jer mine årskarakterer:

Dansk: Mundtligt, Skriftligt og Retskrivning: 11, Orden: 9.
Matematik: Mundtligt 11, Skriftligt 10.
Engelsk: 11.
Tysk: 10.
Fysik: 10.

Sådem er jeg overmåde tilfreds med.

Hvad er der ellers sket af ligegyldige ting og sager? Man kunne nævne den dag, hvor jeg var i praktik pågymnasiet, bare for at se hvordan det foregik. Efter den obligatoriske time med en små-uoplagt og rutinepræget studievejleder, hvor ingen af praktikanterne (fra 7-8 forskellige skoler) tør sige noget af generthed, skulle vi bare følge en klasse rundt og se dem have timer. Okay, fint nok - og den første time, som belejligt nok var matematik, var såmænd ogsåspændende. Det var vores halve fysiktime også. Men da vi såi engelsk blev udsat for det sidste kvarter af filmversionen af Steinbecks Mice & Men, efterfulgt af klassens diskussion om den, kunne man nærmest kun sidde og stirre tomt ud i luften...og da den efterfølgende dansktime såbød pådigtanalyse og efterfølgende -skrivning, såvar man glad for at dagen var slut.

Og vi fortsætter ud af det negative spor. Undervisningsministeriet og/eller skoleledelsen har fundet påen djævelsk listig plan, som de har døbt "fordybelsesuger". I bognørdens (mine *S*) øjne lyder det jo som en fin ide. Fordybelse...det er en god ting. Det viser sig så, at det i dette (og alle fremtidige...) tilfælde betyder en uge, hvor vi en hel dag har et, og kun et, fag. To hele dages regning, ditto dansk, og en dags samfundsfag. Kom med et kreativt bud påhvordan den slags vil gå, når en gennemsnitselev generelt ikke kan koncentrere sig i mere en 45 minutter om en ting (eller overhovedet). Matematikken var udholdelig, men resten...nåja, det var kun en uge.

Og sågider jeg egentlig ikke kede jer mere med beretninger om mine klasses manglende matematiske evner, blot bede jer forestille jer hvor irriterende det er at sidde og rode med to ligninger med to ubekendte, når man gang pågang bliver spurgt - nej, tryglet og bedt - om hjælp fra klassekammerater der ikke kan tegne en simpel funktion ind i et koordinatsystem...

Nåja, lidt positivt. Min læge kender en professor i matematik påIMADA - Odense Universitets institut for datalogi og matematik - eller påmit sprog, paradis påjorden, sådan omtrent. Såhvis den matematikerspiren (mig *S*)kunne komme derud en uges tid, ville det være nok såfedt. I ren glæde er jeg gået igang med Brian Greene's "The Elegant Universe", og den er rigtig god. Superstrenge, kvantefysik og 11 dimensioner, jo tak.

Såhar jeg set Matrix: Revolutions, men da alle der er interesserede nok har set den alligevel, såfår i bare en 7/10-bedømmelse. Hugo Weawing spiller godt.


Regeringen har to-års fødselsdag. Skal vi fejre dem? Nah...selvom jeg ikke skal bedømme hvor meget regeringen selv er skyld i, og hvor meget vi kan takke Pia og Co. for, såhar de bare generelt gjort det rigtig skidt. Vi har støttet Irak-krigen, vi har bygget en usynlig mur op rundt om Danmark, vi har stået ved et ugennemtænkt skattestop, og såvidere...spørger vi Alicebot hvorfor den danske regering er sådum, siger hun bare The explanation is rather complicated.. Og det kan hun jo have ret i....


Læst: Tad Williams: Memory, Sorrow & Thorn: To Green Angel Tower.
Hørt: Radiohead: Hail to the Thief, Norah Jones: Come Away With Me, Aphex Twin: 26 Mixes For Cash.

Mvh Thomas - *GG*


[ on okt 29, 06:23:31 PM | Thomas Schmidt |

Sig hej til hr. Brokmås.

Nu er jeg normalt en meget konfliktsky person. Gider ikke gåind i et skænderi, hvis man kan fåen situation til at glide ud i sandet. Prøver at holde mig gode venner med alle, selvom nogen pisser mig af. Og såvidere. Og såkommer jeg af med frustrationerne herinde. Sånæste indlæg bliver en lang, personlig smædekampagne mod irriterende lærere, klasse"kammerater", og hvad jeg nu ellers kommer på.

Lad os bare starte med mandag. Klassen fik blækregning tilbage, og Herr Thomas lavede fejlen over alle fejl - et svarark, hvorpåder skulle indtegnes et par kurver, og en anden kurve der skulle forlænges. Og Herr Thomas laver troskyldigt sin opgave, og glemmer såat aflevere den til sin lærer. Og det betyder sålige minus 9 point, hvilket betyder at Herr Thomas går fra et 11- til et 10-tal...argh.

Samme regnetime. Læreren gennemgår de netop afleverede opgaver. Man læner sig roligt tilbage i stolen, vel vidende, at man godt ved, hvad læreren vil forklare. Håber påat det kan gålidt tjept, såman kan komme igang med noget interssant. Og såkommer en stemme nede fra bagerste række: "Hvad er det nu det der lille to-tal oppe i hjørnet betyder?" (hun mente en potens, til de tungnemme). Ok, fint. Jeg har såmænd ikke noget imod, at pigen ikke lige præcis kunne huske, hvad det var. Vi lærte det gidtnok for tre år siden, men hvad. Men så, bedst som læreren går igang med sin forklaring, læner frk. Poptøs sig over mod sidekvinden, og begynder stille og roligt at hyggesnakke. Reslutatet er selvfølgelig, at når læreren fem minutter efter er færdig med at forklare sig, har pigen ikke fattet en klap af det hele. Og vores tålmodige lærer begynder forfra...og forfra...og forfra. Og Thomas kommer med spredte sarkastiske bemærkninger, som elegant overhøres.

Tirsdag. Samfundsfag. Vores lærer har besluttet sig for, at vi ikke kender nok til dansk geografi (hvilket han forøvrigt har ret i - førnævnte poptøs brugte flere minutter påat finde Neksø pået danmarkskort), såhan udleverer et danmarkskort, hvorpåbynavnene er fjernet. En efter en nævner han såbyerne, som vi skal sætte ind. Kunne have været sjovt, hvis ikke det var fordi, at han ved hver eneste by liiige skulle komme med en personlig anekdote. Og vores lærer er gammel, og en meget berejst herre. Såeksempelvis:

"Og såkommer her byen, hvor jeg tog min real-eksamen..."
"Og såskal i markere byen, hvor min første ekskone bor..."
"Ja, og her var jeg sålærer indtil mig og skoleinspektøren blev uvenner..."

Det ville ikke overraske mig, hvis han pludselig ville have os til at markere der hvor han fik fedtet rotten første gang...

Og nåja, såhar min klasse - og de andre 9. klasser - i denne uge besøg af tyske udvekslingsstudenter. Vi var nede og besøge dem i foråret, og nu kommer de op til os, og bor i en uge. Som at kaste en håndgranat, blot for at se fjenden kaste den tilbage i fjæset påen selv. Men, og her kommer det gode, jeg har ikke nogen boende. Ham jeg besøgte, havde åbenbart klaret sig såringe i skolen, såhans forældre ike ville lade ham tage afsted. Hvilket no siger lidt om, hvor stor en brian han var. Såimens de andre skal klare sig gennem en mængde pinlig-tavsheds-øjeblikke, kan jeg tage med påalle de sjove arrangementer, og bare blive hjemme, hvis der er noget jeg ikke gider. Skønt, er det. Vores læreres gyldne plan er naturligvis, at vi skal blive bedre til at tale tysk. Men når vi har haft tysk i omkring to år, og ingen er synderligt interesserede i det, såglider samtalen lynhurtigt over i engelsk. Problemet er såblot, at de er nogenlunde ligesådårlige til engelsk, som vi er til tysk. Såglem alt om dybe, indholdsrige samtaler. Tænk sådan her:

"So, what will we do today?"
"We will go to the city"
"Okay. Is it fun?"
"Oh yes, I think so"
"Okay"
"..."

For maksimal realisme, skal man forstille sig sætningerne udtalt med *tydeligt* mellemrum mellemrum mellem hvert ord. Jeg havde fået mere ud af en samtale med Alicebot.

Såfrustreret? Jo tak, ich denke so....

Læst: Tad Williams: Memory, Sorrow & Thorn, part 2: The Stone of Farewell.
Hørt: Asian Dub Foundation: Enemy of the Enemy

mvh. Thomas - jeg fik et gratis nummer af Vagttårnet! Yeehaw!


[ ma okt 20, 02:37:16 PM | Thomas Schmidt |

Tidsspilde

Jeg ved ikke hvad jeg havde forestillet mig. Nu havde jeg fået bredbånd, og hvad skulle tiden såbruges på? I mit lille maive hoved havde jeg nok regnet med, at min tid ville være delt ligeligt mellem at læse spændende videnskabelige artikler og...ja, læse spændende videnskabelige artikler. Surfe lidt rundt påkurzweilai.net, kigge forbi Stephen Hawkings hjemmeside, og slutte af inde påOrbitalen. Sådan er det bare ike blevet. Langt fra. Nærmere noget med at sidde og stirre indænd påpcplayers forum, med fingerne i en konstant hamren påopdater-knappen, kun afløst af korte ture hvor jeg tjekkede min mail...

Men lidt spas skal der til, såher følger et par - ganske meningsløse - ting, jeg ogsåhar brugt lidt tid på:

Associationsleg - find Google, eller hvilken søgemaskine du nu foretrækker. Indtast to, eller flere ord, som umiddelbart intet har med hinanden at gøre, og søg. Hvilke sandheder der vil blive åbenbaret! Eksempelvis giver en søgning på+"george w bush" +"porn" omkring 35000 resultater, men ærgeligvis ikke nogen billeder. +"iraq war" +"porn" giver knap 40000 resultater, og *suk* +"marianne jelved" +porno giver 26 resultater. Mening? Ikke nødvendigvis.

AI-leg 1 - siger nogenlunde sig selv. Find en AI-bot (Alicebot, Ramona, AI-filmen) og fågang i en god samtale. Kom med nogen af livets store spørgsmål, og fåden ufortyndede sandhed. Eksempelvis er meningen med livet ifølge AI-movie-botten: "The meaning of life is a part of God's mysterious plans", og til ligesåer det en del af Gud's plan at vi mennekser overhovedet lever. Hmm - sanser man en konspiration mellem AI-programmører og de kristne? Det er skummelt, er det....

AI-leg 2 - Nu bliver det kreativt. Jeg ville forsøge at fåto AI-bots til at snakke sammen, og se hvilke kloge konklusioner de kom med. Måske er der lidt mere mening med denne ide, end de andre. Hvis man kunne sætte denne procdure i sytem, lave den automatisk, ville man sikkert kunne lære et og andet om en bots opbygning. Men indtil videre er teknologien lidt...primitiv. Et transscript af en samtale mellem Ramona og Alicebot (her kaldet User):

User: The best book I read recently was Don't Read Me. Have you read it?
Ramona: Oh, I haven't read that one yet, don't tell me the ending.
User: I don't judge people. I would highly recommend that you read it.
Ramona: What did you like about it?
User: The special effects.
Ramona: I'll have to check it out.
User: Congratulations.
Ramona: Thank you very much, you are very considerate.
User: You are quite welcome! Not really that much. I will tell my botmaster you said I am considerate.
Ramona: What kind of reply do you expect?
User: What kinds of reply do you expect are there?
Ramona: Finest kinds.
User: Perhaps I'm just expressing my own concern about it.
Ramona: you seem uncertain. It's good to meet someone who is expressing my own concern about it.
User: I will tell my botmaster you said I am uncertain it is good to meet someone who is expressing your own concern about it.
Ramona: What kind of reply do you expect?
User: I will tell my botmaster you said I am uncertain it is good to meet someone who is expressing your own concern about it.
Ramona: What kind of reply do you expect?

...og såvidere. En god blanding af sort snak og meningsløshed. Dt store mål ville jo være, hvis den ene bot kunne afsløre at den anden var en AI, men sådan skal det altsåikke være.

Datingsjov - Find en god datingside - netdating.dk, kristendating.dk, farmerdating.dk - opret en profil, og send ellers lidt forskellige breve rundt til de personer der virker interesssante. Den slags kan der komme megen sjov ud af - falske personligheder har altid været en kilde til morskab :)

Og såer der altid Something Awful, hvis man mangler et hurtigt grin. Spild af tid, men sjovt er det.

Hørt - 30 Seconds To Mars: 30 seconds to Mars
Læst: Bill Watterson - Steen og Stoffer Søndagssider 1985 - 95

mvh. Thomas - som nu vil trække sig tilbage og se Micktrix.


[ lø okt 11, 08:16:16 PM | Thomas Schmidt |

Politisk Pærevælling

(igen, dårlig timing, jeg ved det..) Venstre menes at, før de skulle fremstille et forslag til deres EU-politik, have fået lavet en Gallupmåling, som viste danskernes forhold til EU generelt, og de fire forbehold specifikt. Flertallet ville ikke opgive vores nuværenede stramme kurs påudlændingeområdet, og vupti, såvil Venstre heller ikke opgive den. Populisme? Tror jeg nok det er. Venstre forsvarer sig med, at det bare er almindelig politik at forhøre sig om befolkningens holdning til tingene før man fremsætter sin politik. Ok, det er normalt det der forgår ved et folketingsvalg - man vælger dem hvis politik man er mest enig i, og tror pådem. Eller er det kortsluttet for mig et eller andet sted? Der er jo trods alt en grund til, at samtlige lovforslag ikke lægges ud til folkeafstemning - vi månok gåud fra, at de folk vi har valgt ind, har bare en smule mere forstand pånationaløkonomi og samfundsforhold end os selv. Selvom vi godt kan blive enige om, at Anders Fogh har nogle forskruede ideer, og at Lykketoft heller ikke helt holder sig påden lyse sti, er de trods alt lidt bedre rustet til at håndtere et budget i milliardklassen end de fleste os selv er, uenigheder til trods. Men lad os da bare følge Venstres ide om at bygge vores politik påmeningsmålinger - og lad os såse, hvor godt et samfund med en skatteprocent på0, gratis hospitalspleje og undervisning, og i øvrigt valgfri ferie ville se ud.

Blandt kritikerene af Venstres forslag var de Radikale. En spydig kommentator bemærkede, at det Radikale Venstre havde gjort det samme i mange år - de havde bare taget en undersøgelse, og såvalgt den politik som færrest var enig med. Ud over at være en grov generalisering, såvælger jeg som semi-trofast radikal at tage det som et kompliment. For eksempel går De Radikale ind for en "slappere" (mere menneskelig?) udlændinge politik, påtrods af at omkring 60-65 % procent af befolkningen støtter regeringens kurs. Ud over at være et tegn påat man rent faktisk tænker sig om, er det såsåslemt at gåimod den generelle mening i befolkningen? Nah - igen, i såfald kunne vi vel ligesågodt smide oppositionen væk og indsætte en diktatorisk trumf-alt-igennem-regering (deja vú? Tror jeg nok).

Og når vi er ved populismen, sålad os da bare kigge mod øst for et øjeblik. Arnold (og vi glemmer bare enhver joke om navn, accent og forhold til nazisme, skal vi? Heil Yeah!) vandt, endda forholdsvist overbevisende. Og såstår han bare lige overfor en nærmset uendelig række af problemer. Først og fremmest har Californiens borgere (ved folkeafsteming - what did i tell ya...) vedtaget et lov, som pådet nærmeste gør det umuligt at hæve skatterne. I en i forvejen rådden økonomi, viser borgerne *hvor* lidt generel samfundssans de har. For det andet, såhar Arnold flertallet i Californiens regering imod sig - Bustamante og co. sidder og hygger sig og ved, at kun de kan beslutte, om en lov kan gåigennem eller ej. Og for det tredje, såsidder Arnold konstant med en sten hængende over sit kønne, ariske hoved - befolkingen kan sagtens beslutte, som de gjorde med Davis, at de igen vil holde nyvalg, og sætte en ny og endnu mere uerfaren skikkelse ind. SåArnold sidder sikkert rigtig og hygger sig i sit fine hus i Californien...hvis han da ikke forbereder sig påat blive præsident, såhan kan fortsætte i Bush' fodspor som s¸lle republikaner med sprogproblemer og fascination af store våben. (Hvorfor kunne det ikke have gået den anden vej? Bush droppede præsidentkarrieren til fordel for en rolle i Arnolds næste film? Irakkrigen sætter jo en fantastisk baggrund for en spændende actionkomedie - en ny Mission: Julegave, hvor Bush og Arnold desperat leder efter atomvåben inden FN's tidsfrist løber ud, måske? Oh, the irony...)

Læst: Tad Williams: Memory, Sorrow & Thorn, part 1: The Dragonbone Chair.
Hø¸rt: Linkin Park - alt, The Fashion - Let's Go Dancing, Sigur Ros - alt.

Mvh. Thomas aka. Mr. Motionsdag.


[ sø okt 05, 10:05:12 PM | Thomas Schmidt |

Spild af tid 1

Egentlig skulle jeg have lavet lektier i dag. Lige se Nikolaj & Julie, såtjekke pcplayer.dk, og såellers frådende kaste mig over tyske oversættelser og kommaretning i en ualmindelig ringe stil om det at være dansk. Men når man sålige har fået bredbånd, såer det ikke bare lige sådan at gøre. Såistedet bruges aftenen påat stene Lasse Rimmer's blog, se Bertelsen,og se om TurnTool er såspas som det ser ud til. Og kl. 22.50 skal jeg se Deadline om eugenik. Og jeg kan ikke huske om tysk var til i morgen. Dovenskaben vinder.

mvh Thomas.


[ ti sep 30, 05:57:51 PM | Thomas Schmidt |

En HTX-praktikants kvaler.

Og først en lille undskylning for ikke at have postet noget sålænge. Jeg gad ikke. Ærligt.

Nå, men en fast del af det at gåi 9. klasse er diverse praktikophold. Selvfølgelig erhvervspraktikken, men derudover en række forskellige ting, som uddannelsesinstitutioner sætter i værk for at fåos til at vælge netop deres uddanelse. Såvi fik før sommerferien en lang liste med tilbud med hvad kunne vælge os ind på- alt fra HTX og HHX til en masse ting påTeknisk Skole (ad!). MEn intet fra gymnasiet - skuffende. Men for mig var der reelt ikke noget valg - tekninsk skole udelukker sig selv (sagde sløjdspasseren), og HHX var lidt for økonomi/sprog-præget. Og da HTX kunne lokke med fysik, matematik og kemi, såvar det der krydset faldt. Som den eneste fra min klasse - hvad siger det om skolen i dag? (intet, sikkert - jeg brokker mig bare.)

Info 1: HTX ligger 7 km fra Thomas' Hus. Info 2: Thomas skal cykle derud. Resten giver sig selv.

Og efter en klassisk fejl med at måde en halv time for tidligt den første dag - der stod 8.10 påmit skema, men den første dag var det 8.40, "såalle kunne nåat finde herud" - fik vi en hurtig beskrivelse af uddanelsen, med valgfag osv. I frikvarteret fandt jeg heldigvis ud af, at HTX fungerer som en vis form for nørd-magnet - i hvert fald faldt jeg da hurtigt i snak med nogle andre ligesindede. Nice.

Første fag var elektronik - gik egentlig forbløffende fint, pølsefingrene taget i betragning. Jeg fik i hvert fald en diode til at blinke, og såvar min lærer glad. Næste fag var der lidt mere kød på, og såalligevel ikke: Naive Thomas havde glædet sig til lidt svær, ukendt matematik (for det var hvad faget hed), og såskal han arbejde med funktionen for den rette linje., hvilket slet ikke er noget man lærer i 8. klasse. Nå, man kunne da altid jorde de andre med ens kendskab til tingene.....

Stille og rolig tirsdag - engelsk (hint: jord de andre), mere elektronik, og dansk....

Onsdag hed det til gengæld fysik - hvor man jo selvfølgelig er såheldig, at man har læst den bog, læreren underviser efter. Men sjovt var det da. Og lidt mere engelsk, og sånoget kemi-agtigt-noget, som hedder proces. hvor man passende bliver stemplet som nørd, fordi man ved hvad bioakkumulerbart betyder. Srgh.

more to come.....

Læst: Kim Stanley Robinson: Blue Mars
Hørt: Nitin Sawhney - Human

mvh Thomas - BREDBÃ…ND!!!!! HURRAAAAAAAAAAAAA!!!!!


[ on sep 17, 09:38:19 PM | Thomas Schmidt |

Gammel ånd pånye flasker

Jaja, jeg har skrevet om det her før, men med et kig påtv2"s + Zulu"s udbud af efterårsudsendelser, kan det vist være i orden at tage emnet op igen. Med en kavalkade af udsendelser, alt lige fra blød familieunderholdning (den 6. Sans) til pseudodokumnetarer (Troldmandsskolen, Pårejse med sjælen, osv.), sårger tv2 for, at vi nok sårigeligt skal fåtilfredsstillet vores behov for det okkulte. Såi dag skal det handle lidt om ånder.

Først lige min egne holdning til det -“ 100% skeptiker, i den betydning at jeg ikke har den fjerneste tvivl om, at alle dem, som stiller sig op og kalder sig -medier-, clairvoyante-, -ådemanere-, og alt muligt andet fnidder, er en flok fupmagere og narrehatte. For at præcisere det: Jeg siger ikke, at diverse -overnaturlige- (hvad end man såvil lægge i det ord) fænomener ikke kan eksistere -“ det ville være naivt. Jeg skal ikke stille mig op og sige, at man påen eller anden måde kan se ind i fremtiden. Jeg er bare sikker på, at hvis man påen eller anden måde kan gøre det, eller andre lignende ting, såvil det ogsåvære muligt at opstille teorier for det, lave fysiske forklaringer for det, og benytte det mere præcist og fejlsikret end man gør i dag. Omvendt er der nogen ting, du kan modbevise -“ f.eks. skal du være en astronom med en ualmindelig sært opbygget hjerne, hvis du vil påstå, at stjerner og planeter kan påvirke vores liv. Det er nok her, min modvilje ligger -“ de okkulte mennesker er meget lette til at hive sig selv op påen piedestal og gøre sig bedre end alle andre, alene i kraft af at de er mystiske.

Nå, men tilbage til TV. For min skyld kan tv2 vise alle de paranormale programmer de vil -“ det der irriterer mig er, at de intet gør for at nuancere billedet. Ikke nogen seriøse programmer, hvor man fremviser alle de undersøgelser som viser, at mystikbrancen er proppet med fupmagere, og at teorierne let kan modbevises. Og hvorfor går tv2 såikke det? Jeg er ikke såkonspiratorisk, at jeg tror tv2"s direktør har en eller anden højere plan med det hele, og hans mål er mere eller mindre at hjernevakse danskerne. Næ, desværre tror jeg er det sådan, at en frygtelig masse tvseere gerne vil have letfordøjelig underholdning, hvor man kan blive fascineret, overrasket, lidt bange, og giver en ret til at vrænge pånæsen af den etablerede videnskab, som jo alligevel aldrig laver noget nyttigt -“ og det er Ã…ndernes Magt & Co. gode til. Til gengæld er der meget få, som gider se programmer, hvor man nok skal tænke lidt, som påviser at de spændende åndemanere og andre tager fejl, og hvor man måovergive sig til bevisernes magt. Såderfor ser vi fåprogrammer, der går mod strømmen -“ DR har faktisk sendt en række ganske udmærkede programmer i den genre (Fornemmelse for snyd) -“ men det er der nok ikke penge i, og penge skal der jo til (sic). Og lur mig om det bliver bedre når tv2 kommer i private hænder-¦

Hørt: Radiohead: Amnesiac -“ Sigur Ros: () -“ Kashmir: Zitilites

Mvh The Cybernetic Consciousness Thomas Beta-6


[ ti sep 09, 09:40:44 PM | Thomas Schmidt |

Og hvis nogen undrer sig over, at det er et lille stykke tid siden jeg sidst har opdateret, kommer forklaringen her: Fra i tirsdags til i går, mandag, var jeg pålejrskole. Til London, såmænd. Og påtrods af det faktum at man skulle være social mere eller mindre 24 timer i døgnet, har det været en god tur. Lidt interimistisk dagbog:

Tirsdag: Ikke såmeget gejl her. Tog fra Odense til Esbjerg, hvor vi ventede et par timer påvores båd. Desværre havde DFDS såfået den ide at hyre en eller anden entertainer til at ståfor lidt underholdning. Og siden vi skulle ud at sejle, hvad var såbedre end en pirat? Alt. Alt er bedre end en lille englænder, som med -Ahoy matie!- og -All men aboard!- skulle forpeste 2 timer i en overfyldt terminal. Argh. Men til gengæld kunne man såfået overdådigt aftensmåltid, med verdens lækreste pomfritter. Og kahytter, hvis standard lålangt over den gennemsnitlige lejrskole. Varmt bad, bløde senge, og sået endnu mere overdådigt morgenbord, med bacon, pølser, røræg, basser, og frisk frugt.

Onsdag: Første møde med London. Efter et par timer i et overfyldt, og ufatteligt lummert tog fra Harwich, kunne vi ståaf og indånde den gråog usunde luft fra storbyen. Og for en provinsbo, som sjældent ser bygninger påmere end ti etager, er det noget af en oplevelse. Og når undergrundsbanen såtilmed fungerer perfekt, med en ventetid påunder fem minutter, såkan de næsten ikke være bedre. Og dog. For når man ønsker at fået billigt hotel i midten af en af Europas største byer, såbeder man nærmest om discount-kvalitet. Og det var da ogsånogenlunde det vi fik. Men bortset fra at man kunne mærke fjedrene i sengene, og maksimal styrke i bruseren kun svarede til et halvsløjt regnskyl, var det såmænd okay. Og såstod jeg for dagens mest ufrivilligt komiske bemærkning, da jeg påvej til Picadilly Circus spurgte min lærer hvad der var pådet sted - udover stripklubber. En flok engelske piger (i øvrigt ret lækre) opfattede åbenbart kun ordene -Picadilly- og -stripklub-, og såkunne man nærmest gætte, hvor deres tænker førte hen ad. Hrmf.

Torsdag: Jeg skrev at London er en spændende by. Lad mig rette det til, at Londons centrum er spændende. Det er en times vandring gennem i ligegyldig forstad til gengæld ikke. Greenwich i dette her tilfælde. Nå, men sålænge det ledte os mod Greenwich-observatoriet, kunne alt udholdes. Eller, i realiteten endte det med, at jeg, en anden fra klassen, og såvores regnelærer blev deroppe os såpågamle ure og andre nørd-ting, mens resten skyndte sig ned til det nærmeste ligegyldige souvenirmarked. Men spændende, det var det da. Og da eftermiddagen stod påshoppingstur, sprang den indre bognørd ud i fuld flor. Nu er jeg den heldig ejer af hele Otherland-serien, lige knap 4000 siden ren sci-fi nydelse.

Fredag: Formiddagen bød påen tur til den botaniske have. Hvilket sikkert kunne have været meget spændende, hvis ikke det meste af klassen led af kollektive ømme fødder, og til bragte størstedelen af tiden liggende påbænke rundt om i parken, søgende skygge for den bagende sol. Og måske var det ogsåvarmen der fik en klassekammerat til at vædde med vores regnelærer om, at han kunne bunde en 2 liters cola (og holde den nede i maven) pået minut. Det kunne han ikke, og påen undergrundsstation et eller andet sted i London lugter der nu permanent af bræk og mavesyre blandet med cola. Og eftermiddagen blev brugt påMadame Tussauds, hvor der blev knipset en hel serie ligegyldige billeder med mig sammen med verdens store berømtheder -“ Einstein, Hitler, Darwin, Napoleon, George Bush, og Jennifer Lopez, f.eks. Smid en mail (gudpaajorden@ofir.dk) hvis nogen skulle have en syg lyst til at se dem. Og om aftenen, hvor nogle stykker af os var taget påaftentur til midtbyen, mødte vi et lettere skræmmende syrehoved, som efter et par opfordringer til at hoppe ud fra Tower Bridge, fik os til at tage hjem igen.

Lørdag: Muligvis det jeg havde glædet mig allermest til -“ Naturhistorisk Museum. Og jovist var det godt, men fornøjelsen blev lidt spoleret af, at mine fødder var trætte, og at det trods alt heller ikke var *sågodt igen. Eller ogsåvar det fordi jeg bare ikke havde tid nok. Nuvel, eftermiddagen blev brugt i Londons boghandler, hvor der skulle bruges en 40-50 pund. Og resultatet var War Of The Flowers (af Tad Williams, hr. Otherland) og hele Mars-serien (af Kim Stanley Robinson). Sånu er jeg officielt erklæret småsindsyg af mine klassekammerater.

Søndag: Hvis Naturhistorisk var en lille skuffelse, såvar Science Museum til gengæld en positiv overraskelse af de helt store. Udover hovedudstillingen, som blandt andet indehold den originale Apollo-rumkapsel (det er en sær fornemmelse at ståen halv meter fra noget der har været påmånen), var den ogsåhjemsted for de sejeste nørd-udstillinger. Atomfysik, Matematik, Gamle Computere, alt hvad man kunne ønske sig. Såmens det meste af klassen stenede påen bænk i forhallen, rendte jeg rundt som en nonne der er kommet i paradis, og prøvede at nåsåmeget som muligt påde 1½ time jeg havde. Hvilket selvfølgelig var umuligt. Men hvis du/I nogensinde kommer til London er Science Museum et must. Og såvar det ellers af sted mod Harwich, hvor færgen sejlede os hjem igen, og hvor vi næste dag kunne tage toget mod Odense.

Og hvordan har det såværet at tilbringe en uge sammen med brianerne og poptøserne? Overvejende positivt, faktisk. Langt de fleste af mine klassekammerater kender jeg bedre nu end for uge siden. Men i min sædvanlige pessimistiske stil, skal der lidt brok til. To personer skal ofres påvredens alter. Den første, hr. Brokmås, er typen, som konsekvent mener, at alt er lidt for dårligt. Sengene påhotellet, ventetiden i undergrunden, de planlagte ture, prisen påmaden, you name it. Den anden, hr -hvad-er-der-galt-er-du-sur?-, er, om muligt, endnu værre. Hvis man ikke deltager i samtalen eller fællesskabet i mere end 5 minutter, skal der straks spørges til ens humør. Og de fleste ved sikkert, at det er umuligt at give et ordentligt svar påspørgsmålet -Er du sur?-, lige meget om man er det eller ej -“ og især hvis personen man er irriteret påer spørgeren. Når man mest har lyst til at råbe personen ind i hovedet, at han skal lade være med at bekymre sig, at man sagtens kan have det fint uden at skulle deltage i terapeutiske samtaler hvert tiende minut. Gåvæk.

Men, alt i alt en virkelig nice tur. Kunne sagtens have brugt en uge mere, hvis jeg havde haft muligheden. Men påden anden side er det ogsårart at kunne komme hjem til sin computer, til avis hver morgen, til at have tid at læse bøger, og til at være alene. Især det.

Hørt: Radiohead: Amnesiac -“ Bush: Letting The Cables Sleep -“ Filter: Where do we go from here?
Læst: Undergrundskortet over London -“ jeg var en af de eneste som gennemskuede det ellers simple logiske system den var bygget op efter.

Mvh Londonholikeren Thomas.


[ to aug 28, 09:33:13 PM | Thomas Schmidt |

Hyggeligt i den KZ-lejr-agtige forstand.

Et par blandede bolsjer fra Mørkets Hjerte, som i mit tilfælde går under navnet Paarup Skole. Giv agt for brianer i uforholdsmæssigt store mængder.

Mandag: Dejlig opgave i dansk -“ tag et stykke musik med, som kan gøre dig glad. Her var der selfølgelig mange at vælge imellem -“ jeg nævner i flæng [], [] og [] fra Sigur Ros" cd (), Snow Brigade med Mew, de flese numre med System of a Down og Linkin Park, Gabriel med Lamb, og, ikke mindst Mmmbop med vor allesammens yndlingsurmagere Hanson. Men, valget faldt påBreaking of the Fellowship fra soundtracket til LotR: FotR. Dels fordi, at det kunne være skønt at udsætte brianerne for 7½ minuts klassisk symfonimusik, komplet med børnekor og panfløjte, og dels fordi det er et ualmindeligt fantastisk nummer. Sjovt nok viste det sig, at de fleste i min klasse syntes det var ret godt, og der var generel enighed om, at klassisk musik ikke kun var for gamle mennesker. 1-0 til nørderne -“ og såkunne jeg derudover hive mit første 11 tal i dansk stil hjem.

Tirsdag: Ã…nden fra 68 lever endnu. I hvert fald påPaarup Skole. Rent praktisk udmønter det sig i, at vi en gang månedligt holder et -fællesmøde-, hvor vi kan fåofficielle meddelelser osv. Fint nok -“ men lad os stoppe her. Men nejnej, nu er vi jo samlet, såkan vi ligesågodt bruge tre kvarters undervisningstid påat lade en eller anden klasse lave et eller andet lamt forsøg påat underholde os. Underholdning er et vidt begreb, har jeg lært. Det kan være alt fra en 0. klasse, som udfører en sød, lille sang, komplet med tidsforskydning mellem drenge og piger, og en anden flok elever, der spiller xylofon til, til en nærmest absurd amatøragtig PowerPoint-præsentation om -4.c"s lejrtur til Ærø- (og nu skal jeg ikke komme for godt i gang, for om en måneds tid står jeg glad og fro og fortæller om London, men mere om det senere). Denne gang var ideen en quiz om vores skole. To klasser bliver hevet op pågulvet, og får skiftevis et spørgsmål, som sågiver point hvis ens svar er korrekt. Det kunne faktisk have været en halvsjov ide, hvis ikke man havde begået en række klassiske fejl, som eksempelvis:

- At enten holde mikrofonen i strakt arm ud fra kroppen, eller proppe den halvt ned i svælget.
- At glemme at give det rigtige svar, hvis holdet svarer forkert, men bare lynhurtigt køre videre i teksten
- At sørge for, at pointstillingen kun figurer som småtal i kanten af en tavle, og ikke bliver læst op før quizzens afslutning. Spændingsmoment, kære venner!
- Og sådødssynden at lave enten latterligt lette (hvad hedder vores skoleinspektør?) eller absurd svære (hvor mange ansatte er der påskolen?) spørgsmål.

Gid Lasse Rimmer ville komme flyvende med englevinger påryggen og redde os.

Onsdag: Glemt mit penalhus, inklusive min lommeregner. Hvor fedt er det lige det er at sidde og udtrække kvadratrødder og løse ligninger med masser af decimaler i hånden? Bah.

Torsdag: Fandt pået lille eksperiment -“ hvad nu hvis man satte Alicebot til at snakke med sig selv? Eller mere præcist -“ satte Alicebot 1 til at sludre med Alicebot 2? Lavede nogle spæde, indledende forsøg, men udover en sær dialog, da det går op for Alice og Alice at de hedder det samme, og en samtale der endte i den samme replik fra begge parter, fik jeg ikke meget resultat. Men jeg kæmper videre.

Og sålidt lommefilosofi: Fik en ide til hvad meningen med livet er. Det måvære uendeligheden. Eller oversat til menneskelige termer, udødeligheden. Mit argument er, at hvis man lever uendelig lang tid, måman i løber af den tid kunne nåat opleve enhver mulig oplevelse, inklusive alle andre ideer om hvad meningen med livet er. Meningen med livet er at vide alt om alting? Fint, du har uendelig meget tid til det. Meningen er at opleve den størst mulige lykke? Super, prøv dig frem i den næste milliard år, og gør hvad du synes er mest lykkeligt. OK, jeg kan godt se at der er nogen logiske problemer her, og muligvis træder jeg ned af tautologiernes mørke stier, men ideen tiltaler mig -“ især når jeg nu ikke tror at der er et uendeligt liv i Himmeriget bagefter.

Hørt: Saiko-Pod: Phutures and Options -“ Sigur Ros: () og Ágætis Byrjun.

Mvh Thomas -“ som ogsåhar vundet flødeboller for at løse en eller anden halv-svær algebraopgave. Bring "em on!


[ sø aug 24, 09:46:36 PM | Thomas Schmidt |

Mit yndlingshad.

Der er mange ting man kan gøre, hvis man som blogskribent ikke ved hvad man skal skrive om. Man kan altid nævne hvad man har lavet de sidste par dage (været i sommerhus), eller hvad man har læst (Green Mars af Kim Stanley Robinson), hørt (System Of A Down) eller set i TV (Fuld af Løgn med Jim Carrey). Men man kan ogsåkritisere Dansk Folkeparti.

Hvor skal man begynde? Jeg vil gerne prøve at nuancere billedet lidt, såjeg deler min kritik op i to punkter.

1: Et er at være uenig med deres økonomiske politik. Jeg kan ikke se hvorfor det er vigtigere at de danske pensionister (som sikkert er blandt verdens bedst stillede) skal have en eller anden sølle ældrecheck, når de penge checken koster, kunne redde livet for mange flere mennesker i den tredje verden. Men her kan man måske se en mening -“ DF"s politik er bygget pånogle flotte, store regnskaber, som igen er bygget pået værdisæt, som man kan være enig i eller ej.

2: Her er det absurditeten kan dukke op. Når Mogens Camre påpartiets landsmøde siger, at jovist kan indvandrere virke flinke nok, men det er bare fordi de venter påden dag hvor de er mange nok til at overtage vores land. Påstande, som ingen begrundelse har, som jeg ikke kan se kan være bygget påværdier der kan opståi et hoved som ikke er præget af en eller anden sygdom. De irrationelle, ulogiske, og latterlige påstande.

Det er måske del 1, som kan gøre mig irriteret påDansk Folkeparti og sige, at dem vil jeg i hvert fald ikke stemme på. Man det er del 2, som kan fåmig til at hade dem.

Mvh Skæbnedrengen Thomas.


[ sø aug 17, 09:32:22 PM | Thomas Schmidt |

Ved ikke lige hvad jeg vil skrive om.

Så-Man on the Moon- med Jim Carrey i går. Hel igennem fantastisk film. Nærmest sålangt fra Jim Carreys traditionelle fald-på-halen-komedie som det er muligt (og herfra skal der ikke lyde et ondt ord om fald-på-halen-komik. Dum & Dummere er en af de tre bedste film nogensinde). Carrey spiller Andy Kaufman, en komiker (hvilket han ikke selv ville kaldes) hvis jokes er sålangt ude, såsindsygt planlagt, at Casper Christensen kun kan ståog flæbe ved siden af. Påmage måder den ultimative -Ulven Kommer- historie -“ da Kaufman pludselig får kræft, tror alle det blot er endnu en stort iscenesat joke. Og såviser filmen også, at Carrey sagtens kan spille seriøst. Lån den, lej den, stjæl den, whatever -“ bare fåden set, pået eller andet tidspunkt-¦.

Brianhistorie 1: Regnetime. Efter et lille, men *uhyggeligt spændende foredrag om økonomi og procentregning skal vi til at lave lidt valutaomregning, som en lille teaser til vores snart forestående tur til London. Ikke nogen stykker der i sig selv er svære, hvis man bare har lidt styr påbegreberne og hørte efter da arket blev gennemgået. Men hvorfor skulle man det? Det er da sjovere at sidde at snakke under timerne, og såspørge den uofficielle matematik-nørd-konge (undertegnede) bagefter. Elsker brianers sære bagvendte logik -“ ok, måske er -logik- lige en lidt for positiv beskrivelse-¦. Men den situation har jeg såmænd prøvet før. For mig er det fint nok, at de lige af og til spørger mig op hjælp til et eller andet, når matematiklæreren er optaget i den anden ende af klassen. Jeg ved såikke, hvad der gjorde det specielt slemt den dag. Måske at jeg følte jeg brugte mere tid påat hjælpe andre, end jeg selv fik til at lave noget. Måske at det eneste de lavede, når de ikke spurgte mig, var at pjatte, larme, og ikke at prøve påat lave noget selv. Eller at jeg ikke fik den mindste tak for hjælpen. Eller at emnet var såumanerligt sygt at jeg var i dårligt humør i forvejen. Men i hvert besluttede jeg mig for, at nu ville jeg gerne selv lave noget, og såkunne brianerne spørge læreren. Men nej, det passer ikke ind i den brianske logik. Forholdsvis ordret:

Brian: -Thomas, hvorfor vil du ikke hjælpe mig- (ynkelig stemme)
Thomas: -Nu vil jeg gerne selv nåat regne bare et *par stykker-
B: -Jamen, det er bare lige det her stykke-
T: -Spørg læreren, han står lige ved siden af-
B: -Er du sur?-
T: -Nej, jeg prøver bare påat lave noget-
B: -Hvorfor fanden er du såsur?-
T: -Måske fordi i kommer rendende hele tiden?-
B: [højt] -Er vi lidt mugne? Undskyld, oh Thomas det lille geni-
T: -Ja, det er da godt vi er nogen som er det-
B2: -Vil du have en slikkepind?- (ved ikke hvad meningen med det egentlig var, men sig det påen provokerende måde)
T: [mumler surt]

Hvorfor mig?

Læst: Kim Stanley Robinson -“ Red Mars (rigtig god)
Hørt: System of a Down -“ Steal This Album

Mvh. Thomas -“ kongen af verbal terror og procentregning.


[ ma aug 11, 11:26:02 PM | Thomas Schmidt |


Behold! Et styks hjemmelavet diagram.

Og nej, det er ikke meningen at det skal give mening. Det var bare noget jeg fandt på, nu her hvor skolen har været i gang et stykke tid, og jeg kunne se, hvordan nogen i min klasse var med i alt hvad der foregik, og nogen konstant sad og kukkelurede. Efter lidt tænkearbejde kom jeg frem til denne her opdeling, som placerer folk i seks forskellige grupper, bestemt af hvor meget de laver, hhv. bogligt og socialt. Måske var det bare konklusionen påovervejelserne om, hvorfor nørder ikke er seje.

Men, kig pådiagrammet igen, forklaring kommer her. X-aksen (vandret) viser hvor meget skolearbejde, man får fra hånden. Den går fra dem som ikke laver en hujende fis (og som typisk er stolte af det), til dem der betragter alt under 10 som fiasko. Lidt snævert kunne man godt sætte karakterer på, og dele op i lave(under 7,5), mellem (7,5 -“ 9,5) og høje gennemsnit (over 9,5). Ligesåviser Y-aksen hvor aktiv man er social -“ fester, bif-ture, alt som der foregår, der ikke er direkte skolerelateret. Den går fra dybt asocial, til ligesålatterligt social aktiv -“ og en hel masse grupper, der ligger der imellem. Og det giver så6 løst definerede grupper, hvor de fleste sikkert kan passe ind i en af dem.

1: Kloge-Ã…ge-nørderne: Dem, som sætter en ære i at lave alt til mindste detalje, og hellere vil dykke ned i diverse bøger end at tage til fest. Ikke såmange venner, dels selvforskyldt: man har simpelthen for lidt tilfælles med størstedelen af klassen. Tit er dem her flinke nok, de tør/vil/gider bare ikke vise det. Lige præcis her hører jeg til J-¦ dog ikke kun de hyggelige nørder der finder deres plads her -“ kan ligesågodt være en arrogant nar, som får 11 i alt, hvis største succesoplevelse var dengang han fik et 13-tal, og som nok skal fortælle alle andre om det. Ham som man bare ikke gider være sammen med-¦.

2: Superstræberne: Og ikke kun stræbere i boglig forstand, men ligesåmeget med at nåsåmange fester og fåsåmange venner som muligt. Har af en eller anden grund let ved lektierne, og kan såpassende feste resten af tiden sammen med deres (for os nørder) uforståeligt store vennekreds. Og hvis det her lyder negativt, såer det fordi jeg ikke selv gider gåtil fest, og aldrig rigtig har fattet det fede ved det. Denne her gruppe kan selvfølgelig ligesågodt være en stor flok bog-nørder, som bare har væet heldige at havne sammen med en masse af deres egen art-¦heldige svin.

3: Ham/hende der den underlige: Ham som man egentlig ikke rigtig ved hvem er. Laver sine ting, er nok med i timerne til at de kan score de pæne karakterer, men holder sig ellers for sig selv. Hestepiger, anyone? Eller de nørder, som ikke hører til i gruppe 1? Måske er det bare dem, som har en fritidsinteresse der fylder såmeget, at der ikke er plads til andet. Eller dem der burde høre til poptøserne, men er for generte-¦ eller noget.

4: Poptøser/-drenge: Har jeg påfornemmelsen udgør hovedparten af enhver klasse. Ser vel dybest set skolen som et nødvendigt onde, som dybest set er den tid der går mellem fest A og fest B. Tøsefnis langt ind i helvede. Eller fodbold langt ind det samme sted. Kan dog ogsåvære nogen mægtig flinke nogen, fordi de kan snakke med alle, ogsålille sociofobiske mig.

5: -Dem-jeg-ikke-ved-hvad.skal-hedde-: Dem der bare påen eller anden måde falder udenfor. Måske dem man for 100 år siden ville have kaldt sinker, og som ikke har nogen social tæft. Kan gemme sig nede i deres hjørne af klassen hele dagen, håbe påat blive undgået af læreren, og ellers farte hjem og lave gud-ved-hvad. Gåtil spejder? Aner det ikke.

6: Brianer-som-jeg-elsker-at-hade: Heh -“ den type, som synes det er sjovt at råbe -FISSE!- Midt i timen. Eller slåen brandskid. Eller prale med deres 6-taller. Eller bare være såufatteligt irriterende såman tror det er løgn. Og alligevel er det dem der har vennerne, og scorer alle pigerne, osv. Dem jeg håber påfinder en plads påteknisk skole, og forsvinder ud af mit liv. Eller so finder ud af, hvor seje Dansk Folkeparti er. Fatter ikke hvad der sker i hovedet pådem.

And now, the question is: Where do you belong?

(Tag forbehold for generaliseringer, mistforståelser, og dårlige tegninger. Det her er noget rent generelt)

Læst: Birgitte Rahbek: Når mennesket undrer sig.
Hørt: Chilloutmusik.

Mvh. Thomas -“ Jørgen Clevin var amatør i sammenligning med mig.


[ ma aug 11, 06:56:38 PM | Thomas Schmidt |

Meget kort ikke-rigtig-en-post-post: Jeg har fundet ud af hvordan man ændrer de forsklellige baggrundsfarver påsiden (som nogen sikkert har opdaget). Men jeg har *ingen* farvesans, bortset fra en dyb kærlighed til citronblå. Såskriv i gæstebogen, og kom med et eller andet kreativt forsalg til farvevalget herinde (og den klassiske neon-grøn + neon-blå+ neon-pink-kombination går ikke. Find jeres Vice City, og gåellers langt væk.......)

/Farve-og-pasta-guruen Thomas




[ sø aug 03, 09:35:20 PM | Thomas Schmidt |

Lokal-tv'ets glæder...

Hvis man, som jeg, bruger sin sidste dyrebare ferieformiddag påat se noget af det dejlige lokal-tv som TV-Danmark 2 kan byde påom formiddagen, vil man finde ud af, at de faktisk har en overmåde ehm-¦interessant programflade. Vi har -Odense Ser Rødt-, en instruktion i at anskue verden fra et betonkommunis-¦undskyld, socialistisk synspunkt, Børnehjørne, -Spørg Universet-, hvor en gammel og fed (ja, jeg mener virkelig fed) dame fortæller om sine oplevelser med -den anden verden- -“ stemmerne i hendes hoved, højst sandsynligt -, og ikke mindste Pinsekirkens dejlige program, hvor man, direkte, gennem fjernsynet, kan møde Jesus. Såer selv Bubber Tur/Retur næsten bedre-¦

Men jeg har set lyset i dag. Pinsekirken har vist mig det. Sidste gang de havde holdt massehelbredelse i deres kirke, havde de filmet det, og nu viste de det såtil alle os vantro sjæle gennem fjernsynet. Udover en masse midaldrende kvinder, som efter at have snakket med præsten fortalte om hvordan de havde følt sig fyldt med -guds kraft-, og mente at det var ånden fra Jesus der havde helbredt dem, såviste de ogsåen ting, som mange kristne fortæller om, når de skal overbevise os andre om deres præsters hellighed: Ben der vokser ud. Altsåen person, som (ifølge hende selv) har to ben, hvor det en er lidt kortere end det andet. Præsten beder hende sætte sig ned, holder om hendes ben, og, påmystisk vis vokser det ene ben ud! Eller, nej. En mere naturlig forklaring ville være, at præsten hev lidt i det ene ben, skubbede lidt til det andet, og såfik det til se ud som om, at nu var de lige lange. Selv en tryllekunstner som normalt kun optræder til børnefødselsdage kunne have gjort det mere overbevisende.

I virkeligheden synes jeg at de præster som står for disse ceremonier er dybt umoralske. Giver folk et falsk håb om at blive helbredt, piller lidt ved dem, giver dem et klap påhovedet, og siger at det nok skal gåalt sammen. Tak, videre til næste i køen. Lidt hen ad en læge, som putter vand i sprøjten, og siger til patienten at han er rask om et par dage. Her er det hele bare omgivet af et skær af mysticisme og religiøsitet, sådet virker lidt mere troværdigt. Og hvis der endelig er en, som tager sig sammen til at konfrontere præsten, med, at det ikke virkede, har Bibelen en god række svar parat. -Guds veje er urangsalige- -“ dejligt afvæbnende-¦.eller hvad med en fiks henvisning til arvesynden?

Og seriøst, hvis helbredelserne nu havde virket, hvorfor er de såikke mere almindelige? Det er jo ikke engang folkekirken der foretager disse ting, men små, obskure trossamfund. Hvis man virkelig kunne kurere lamhed, brækkede lemmer, korte ben og andre dårligdomme, såville alle Danmarks læger jo for længst være blevet fyret og erstattet med præster. Hvis et barn blev født med muskelsvind, mongolisme eller AIDS, ville man kunne kurere det fra fødslen. Hvis en Gud kunne helbrede alle sygdomme, skulle jeg nok blive troende, men indtil da-¦..

Hørt: Verve: Remixed -“ Natacha Atlas: Something Dangerous -“ Future 3: Like-¦.
Læst: Tor Nørretranders: Mærk Verden -“ Isaac Asimov: Foundation -“ Tor Nørretranders: Frem i Tiden.

Mvh Thomas -“ som pludselig skal vænne sig til at ståop kl. 7. Suk-¦..


[ sø jul 27, 09:32:18 PM | Thomas Schmidt |

]-Lomborg -“ er det ikke en fisk?-

(Og såvil jeg i øvrigt slet ikke høre pånogen vittige kommentarer om dårlig timing-¦)

First things first: Jeg har droppet at tage stilling i Bjørn Lomborg-sagen. Uden den store lyst til at læse "The Sceptical Environmantalist", men samtidig uden lyst til blindt at stole påalle de kritikere der kan gåi tomgang over enhver kritik. I stedet skal det handle om noget som Lomborg har: Karisma. Medietække. Han er manden, der kan fåiltproblemer i Skjern Ã… til at lyde spændende. Jeg tror mange (mig selv til en vis grad) er tilbøjelige til at tro påLomborg, alene fordi han er frygtelig god til at fåsine ideer til at fremståsom interessante, og ikke bare som tør biolog-nørderi. En del mennesker (alt for mange, desværre) forstiller sig en typisk naturvidenskabsmand som en tør, frygtelig nørdet person, som konstant tåger rundt i teoretiske begreber og ikke kan forklare sig uden femtegradsligninger eller tonsvis af statistikker (ganske ironisk, i øvrigt, at Bjørn Lomborgs originale område faktisk er statistik). Og når der endelig dukker noget om naturvidenskab i tv-avisen, handler det om emner som for de fleste ikke har en snus med virkeligheden at gøre. Hvis naturvidenskaben gerne vil profilere sig bedre i medierne (og det vil sikkert nok, da det er en let vej til rare skattekroner), såkan de lære en frygtelig masse af Bjørn Lomborg.

Men, ret skal være ret -“ for en gangs skyld, i hvert fald. Hvis man alene gav forskerne skylden for deres slatne image, tager man fejl. Skylden ligger i lige såhøj -“ hvis ikke langt højere -“ grad hos medierne. Tag et eksempel: i den seneste måneds tid har tv2 brugt ca. 4 timer hver eftermiddag påat sende Tour de France. Det skal de såmænd ikke have kritik for, men hvad nu hvis der for hver time sport der blev sendt i fjernsynet, blev sendt bare en halv times velproduceret, underholdende (uden at være poppet og indholdsløst) dokumentar om videnskab. Hvis hver superliga-kamp blev efterfulgt af en halv time med nyheder fra videnskabens verden. Forskerne er måske ikke altid gode til at ståforan et kamera, men det er nok i ligesåhøj grad fordi medierne ikke giver dem plads til at udfolde sig i deres eget element, men kræver en fem-sekunders kommentar pået overordentligt avanceret problem. Hvem siger at drivhuseffekten kan koges ned til et halvt minuts peptalk? Jeg tror, at hvis medierne gad tage emnet seriøst, ville det om 10 år være ligesåsejt at have Einstein eller Holger Bech Nielsen som idol, som det vil være at være fan af David Beckham (som i øvrigt sikert vil være glemt om 50 år, hvorimod Einstein vil skrive sig ind i historien)

Såindtil videre måjeg nøjes med at falde påknæ for DR2-¦.

Læst: Tolkien: Ringenes Herre
Jens Kerte: Holgers Univers

Hørt: Mew: Frengers
Kashmir: Zitilites

Mvh Thomas -“ som ikke fjerner sin goatee påtrods af utallige opfordringer fra familien-¦.


[ lø jul 19, 09:51:02 PM | Thomas Schmidt |

-Og fådig da et andet navn, nu når du er i gang-¦.-

Tag en mand som Moses Hansen. Måske ikke lige den person jeg ville sælge min sjæl til, hvis i forstår. Såsnart chancen er der, finder han trækorset og de hjemmestrikkede sweatere frem, og løber ellers ud og fordømmer enhver ting som han nu ikke bryder sig om og kalder det Satans værk. Palæstinensere, sexmesser, islam, fortsæt selv. Det der måske irriterer mig mest ved ham er, at ethvert argument han kommer med, ikke har noget som helst logisk grundlag, men i stedet trækker direkte pådén og dén passage i Bibelen. Palæstinensere er onde, fordi de ikke er perlevenner med jøderne, og Bibelen siger at jøder er det udvalgte folk. Sexmesser er onde, fordi Bibelen beskriver hvordan ens sexliv skal være, og enhver der ikke følger Bibelen er ond, og såvidere-¦.
Endnu mere irriterende er det måske, at Moses ikke har fattet, at -evangelium- betyder -gladt budskab-. Jeg glæder mig til den dag, hvor Moses står frem påTV, og kommer med rosende ord om noget som helst, som ikke er strengt kristent. Mit (i forvejen noget dunkle) forhold til kristendommen bliver ikke bedre af, at det i medierne fremstår som en religion, hvis fornemste formål er at fordømme alt og alle.

Hvorfor har kristendommen i Danmark ikke avlet en ny Dalai Lama i stedet? Jeg kan godt lide Dalai Lama, ogsåselvom jeg ikke er buddhist. Hver gang han er i medierne, handler det om kærlighed, tro, håb, eller fordømmelse af Kina, hvilket han endda har en begrundelse for at gøre (tag den!). Jeg tror for den sags skyld ikke, at buddhismen indeholder mere kærlighed end kristendommen, men Dalai Lama er bedre til at vise de gode sider end den kære Moses er. Jeg ved godt, at kristendom ikke er lig med Moses Hansen, men sålænge der ikke er nogen kristne der gør noget for a vise det modsatte (og nogle medier der vil vise deres historier), såkomme man ikke sålangt.

Måske er det bare fordi, at Moses Hansen altid har travlt med at fordømme nogen, mens Dalai Lama gør lige det modsatte? Fordi Moses giver udtryk for, at kristendom er domineret af had, mens buddhisme er en religion som bygger påforståelse? Bare en lille teori-¦..

Hører nu: Kashmir: Zitilites.

Mvh Thomas -“ som er ualmindeligt meget påferie og derfor ikke opdaterer særlig tit.


[ lø jul 05, 10:11:40 PM | Thomas Schmidt |

-Jeg er ikke racist -“ jeg synes bare at alle andre end danskere er nogle svin--¦..

Det er en halvgammel sag, men jeg vil lige runde den alligevel: For et par uger siden skulle de første afghanske flygtninge, som kom hertil under USA"s krig mod Taleban-styret, sendes tilbage til deres hjemland. Planen var at 14 skulle sendes hjem. To dukkede op. Resten var gået under jorden. Straks var politikerne ude med, at det da søreme var for dårligt, at der var fredeligt i Afghanistan, og når de skulle sendes hjem, såhavde de da bare at møde op.

Først: Der er ikke såfredeligt i Afghanistan. Tilhængere af Taliban-styret er ved at fåstørre opbakning i befolkningen, og der er stadig kampe mellem USA"s soldater og oprørske civile. Forsøget påat fået demokratisk styre op at stågår ikke sågodt som man ønsker det. En del afghanere lever stadig med Taleban-mentaliteten i baghovedet. Og læg såmærke til ordet flygtning. Flygtning. Det indebærer nærmest, at man er flygtet fra et eller andet, gør det ikke? En kristen, ateist, politisk fritænker, eller andre personer som var forfulgte under Taleban, risikerer stadig at blive forfulgt i Afghanistan. Men nej, vores samfund kan sørme ikke bære flere flygtninge - send dem hjem, og lad såvære med at tænke mere pådem-¦.

Jeg har et forslag til et eksperiment: Tag Bertel Haarder, Peter Skaarup, eller en anden politiker, som har såfrygtelig meget imod indvandringen, fjern deres fede embedsmandsløn, og smid dem pået fly til Kabul. Giv dem et lille beløb penge i hånden (i regeringens terminologi hedder det såsmukt "iværksætterydelse"), og lad ham såellers klare sig selv. Lad Peter Skaarup prædike sin islam-fjendske politik påtorvet i Kabul, og se så, hvor fredeligt det bliver. Eller hvad nu hvis han sagde at han var kristen, og ønskede at gåtil gudstjeneste hver søndag? Det bliver nok ikke lige det hyggeligste liv, han får-¦og alligevel kan højre-politikerne ikke fatte, at det er sådan, mange af de afghanske flygtninge vil fådet, hvis de rejser hjem.

Ã…benbart DF"s politik i en nøddeskal: er du født i Danmark, såer du et godt menneske, og skal leve et fedt liv, men hvis du er såuheldig ikke at være med i den ene promille, som danskerne udgør af verdens befolkning, såvil vi da skide pådig. Klap, klap, hvor intelligent-¦


Og når vi nu er i gang med tilfældig tilsvining af Dansk Folkeparti, sålad os da fortsætte lidt endnu. For et par uger siden skrev jeg lidt om Søren Krarup, og hans ide om, at Danmark skulle udtræde af FN"s menneskerettighedskonvention. Nu har han sågjort det mere officielt. Hans argument er, at konventionens lighedsrettigheder, gør at Danmarks nye udlændingelov bliver ulovlig. Ergo, vi skal sige nej tak til menneskerettighederne. Ã…benbart har det ikke faldet den kære Krarup ind at vende sit argument lidt om -“ menneskerettighedskonventionen er vedtaget af næsten alle verdens lande. Mon det ikke betyder at den påen eller anden måde er en ide til, hvordan mennesker skal behandle hinanden, hvis verden skal være bare lidt sjov at leve i? Kunne det ikke være regeringens udlændingeudspil, der var umenneskeligt?

(se: http://www.dr.dk/nyheder/Politik/article.jhtml?articleID=107832)

Det er lidt bizart, at det netop er konventionens lighedsrettigheder, Krarup henviser til. At alle mennesker, lige meget race, nationalitet, religion, social eller økonomisk status, eller politisk overbevisning, er født lige. Det mener Krarup åbenbart ikke. Danskere er bare lige lidt bedre end alle andre. Et tankeeksperiment: Prøv at bytte ordet "Krarup" ud med "nazisterne", og "danskere" ud med "tyskere". Er der en lille klokke der ringer?

Og jeg er for resten påferie hele næste uge, såder får i nok ikke nogle updates-¦

Hører nu: Linkin Park -“ Meteora, Aphex Twin -“ 26 Mixes for Cash, Sofus Forsberg -“ NO/1.

Mvh. Thomas / Jeg Har Goatee! Jasgu!


[ to jun 26, 11:43:29 PM | Thomas Schmidt |

Det var sådan set en tanke der lige pludselig slog mig. Jeg sad og spillede Vice City, havde lige bemægtiget mig det dejlige samurai-sværd, og rendte nu lystigt rundt og prøvede at kappe hovederne af folk der kom til at gå ind i mig. Hyggeligt. Et spørgsmål formede sig inde i mit hoved, et spørgsmål som uundgåeligt må forme sig i hovedet på enhver gamer, som af og til spiller andet end Pixeline’s Lillebror: Er det her umoralsk? I et kort øjeblik forestillede jeg mig, at jeg i virkeligheden gik rundt i Odense, gung-ho-style. Jeg vendte tilbage til spillets virkelighed med det samme, men det fik mig alligevel til at tænke lidt over tingene.

Hvis jeg skal blive rigtig dyster, så tror jeg ikke der går lang tid, før der vedtages en lov, som forbyder enhver form for drab på mennesker i computerspil. Enten i et diktatorisk, undertrykkende land, hvor Internettet i forvejen er forbudt, eller i en eller anden stat i det midt-vestlige USA, hvor en folk gamle, republikanske senatorer sidder og er ude af stand til at kende forskel på horror-B-film fra 50’erne og nutidens computerspil. For hvis man ser lidt på det udefra, uden kendskab til spil generelt, så er det jo rent voldsorgie: Der kan ryge hundrede af mennesker i minuttet, og med en udvikling der fortsætter som hidtil, kan det for en ikke-kender være svært at se forskel på skærm og virkelighed. En sådan en lov vil selvfølgelig blive mødt med protester verden over, og den vil da sikkert heller ikke holde længe, før den bliver overrulet af en højere instans, men det vil ikke stoppe modstanderne af computerspil i at tænke, at de i bund og grund har ret. Hell, når de kan forbyde darwinisme, så må det vel være en smal sag at forbyde ungdommens foretrukne kilde til underholdning…..

Men for at spillene for alvor skal føles realistiske, for at man for alvor skal involvere sig i dem, så vil jeg alligevel mene at der mangler flere aspekter. Udover fotorealistisk grafik og andet teknisk gejl, som nok skal komme i løbet af de næste årtier, så mangler der, for mig, en større følelsesmæssig involvering i spillene. Jeg vil have dårlig samvittighed over at dræbe en person i et spil. Hverken i spil med specielt interessante NPC’er som eks. Baldurs Gate, eller spil med god AI som Deus Ex eller Half-Life, har jeg aldrig tænkt meget over, om jeg nu holdt mine bekendte i spillet i live eller ej. Eller, selvfølgelig har jeg tænkt over det, men det kun har været i forbindelse med gameplayet (”hvis jeg nu dræber ham, får jeg den og den bonus, men hvis jeg holder ham i live får jeg den og den bonus”), og ikke fordi, jeg ikke havde *lyst til at dræbe personen. Når jeg i koldt blod kan få mig selv til at dræbe professor efter professor i Half-Life’s monsterplagede korridorer, blot for at se om der skulle komme ny døds-animation, så er det som om det kunne gøres lidt bedre – og her snakker jeg om Half-Life, som på de fleste punkter er langt bedre end så mange andre spil i samme genre.

Kun et (singleplayer)-spil har fået mig til at stoppe op og tænke en ekstra gang: Noget så akavet som Alpha Centauri. Jeg husker situationen ganske klart: Mine horder at gale University-soldater nærmede sig den sidste, sølle Gaian-base, og lige da jeg skulle til at sende dem fremad, dukkede scenariet op i mit hoved. Hvad nu hvis *jeg boede i den Gaian-base, og var lige ved at blive tilintetgjort af en flok navnløse soldater? Eller hvis jeg var soldaten, ville jeg kunne få mig selv til at dræbe de uskyldige Gaian-civile? Lettere slukøret beordrede jeg mine soldater til at vende om, lavede en alliance med Gaianerne, hvorefter vi gik sammen om at smadre The Lord’s Believers, den eneste faction jeg altid dræber uden nåde. Og siden den dag har jeg i et hvert strategispil gået efter udforskning, handel og forskning, i stedet for krig og våben, undtagen når det går udover religiøse fanatikere…..

Hører nu: Adam F: Colours – Lord of The Rings: Soundtrack.

og kig forresten lige www.zuffox.blogspot.com

Mvh. Thomas – den skrækslagne los fra Stedet Uden Navn, som kaldes Fyn.


[ lø jun 21, 09:33:08 PM | Thomas Schmidt

Og tillad mig så for et øjeblik at blive rigtig nørdet. Ikke noget med politik eller dybe filosofiske perspektiver, men bare lige en sjov lille formel.

Et kendetegn ved de fleste lineære funktioner er, at en lille ændring i begyndelsesbetingelserne også kun betyder en proportionelt lille ændring i funktionens output, altså hvad man får når man tegner den ind som en kurve i et koordinatsystem. Sådan går det ikke for de ikke-lineære. En nærmest vilkårlig lille forskel i starten kan hurtigt give enorme forskelle. Tag f.eks. denne her: x^n+1 = 4*x^n*(1-x^n). Bemærk at tegnet ^ ikke betyder potens, men værdi – altså x^n er den n’te værdi af x. Omskrevet til Excel-sprog kan det se sådan her ud: i celle A2 skriver du et vilkårligt tal mellem nul og en. I A3 skriver man så =A2*4*(1-A2). Træk så nedad, og lav en kurve over dine resultater. Hvis mine forklaringer har været forståelige, vil man få en kurve som hopper op og ned i en tilsyneladende tilfældig orden, uden at falde til ro i en bestemt værdi eller sekvens. Det sjove er så, at man kan prøve at ændre sin begyndelsesværdi, og sætte et par decimaler mere på (hvis man eks. før havde 0,567, kan man skrive 0,567259). Man kunne måske forvente nogle små ændringer i kurvernes udseende, men bare efter få trin står man med to helt forskellige kurver.

Grunden til kurvernes kaotiske udsving er 4-tallet i funktionen. Prøv at udskifte det med 2 eller 3, og man vil få en kurve som hurtigt stabiliserer sig i et eller to punkter. Hvis min hukommelse ikke svigter mig, skal man op på værdier over 1+kvrod3, for at få den uforudsigelige opførsel.

Der er skrevet en del bøger om dette og lignende emner (eks Morten Colding-Jørgensens ”Kaos og Ikke-Elefanter” og Paul Davies’ ”Det Kreative Kaos”). Og hvor vil jeg så hen med alt dette? Godt spørgsmål J - det var vist hvad jeg lige kunne finde på at skrive om…og nu har jeg sikkert tabt halvdelen af alle dem der læser dette her (og den anden halvdel mailer til mig og påpeger fejl i mine bergeninger).

Hører nu: Massive Attack – Prayer for England, Evanescence – Bring Me To Life, og al musikken fra Vice City.

Mvh. Thomas/gudpaajorden@ofir.dk/Den ægte J.C. Denton-klon….





[ sø jun 15, 09:44:10 PM | Thomas Schmidt |

Og i dag bliver det til en lille, hurtig selvbiografi, så de horder af teenagepiger som læser dette har noget at drømme om.

Hurtige facts: Jeg hedder Thomas (hvilket gør mig til en dreng, skulle i være interesserede), er 15 år, og fra Odense. 1.85 høj, mørk hårvækst (inklusiv min goatee), og briller, som det sig hør og bør. Jeg går, hvis man ikke har gættet det, i folkeskolen – 8. klasse – hvor det går mig ganske godt, og hvor min forkærlighed ligger i fysikken og matematikken. Om et par år, efter 9., hopper jeg til gymnasiet – matematisk, som del af den sidste årgang før den nye reform træder i kraft - , og herefter regner jeg med en længerevarende naturvidenskabelig uddannelse - fysik, astronomi, matematik, datalogi, ovre i den boldgade.

På det mere personlige plan: Som enhver der har læst mere en to linjer af denne blog vil vide, er jeg ateist, og en der kan lide at skrive om ateisme. Hvorfor jeg er det, har jeg allerede skrevet en del om, så læs nogle af mine ældre indlæg hvis i vil have en forklaring. Jeg regner med at melde mig ud af folkekirken som 18-årig, og får den mindste smule politiske indflydelse (og hvorfor skulle jeg det, pray tell), skal den bruges på at adskille kirke og stat. Og når vi er i politikken: Jeg har lidt problemer med at finde et parti som jeg føler jeg kan holde med. Tidligere skrev jeg, at jeg støttede SF, og dem er jeg da også enige med på mange punkter – men på det seneste er det som om, at de er blevet lidt for stillestående, lidt for reaktionære, og lidt for meget ”vi skal kritisere alt hvad regeringen gør, lige meget hvad”. Så hvis der var valg i morgen (her måtte jeg så ikke stemme, men følg mit tankeeksperiment) ville Det Radikale Venstre nok få mit kryds. Dog er der nogle ting, som jeg ikke føler nogle partier for alvor er enige med mig i. Først og fremmest synes jeg der er en unødig frygt for den ny teknologi. Senest har debatten raset om kloning, og en ting som gensplejsning er allerede blevet puttet ned i ”ikke-til-diskussion”-kassen. Jeg går ind for kloning, genteknologi, forskning i kunstig intelligens, nanoteknologi, osv. Mennesket er ikke helligt på den måde, at det er perfekt og ikke kan forbedres. Vi stoppede med at være naturvæsner den dag vi opfandt ilden, og at stoppe fremskridtet på grund af forudindtagede, ubegrundende argumenter er noget af det dummeste vi kan gøre.

Og hvad laver han så når han ikke skriver det her, den nørd: Jeg læser en del, både skønlitteratur (fantasy/sci-fi), og faglitteratur (alt fra hardcore astrofysik til filosofi og politik). Det bliver også til lidt computer (”lidt” i definitionen 3-5 timer dagligt), og hørt forskellige former for obskur musik – electronica, rock og klassisk er blandt yndlingsgenrerne. Og så ryger der også mindst en halv time dagligt inde på pcplayer.dk.

Og i weekender har jeg fået mig delvist tygget igennem:

Frank Herbert: The Jesus Incident – mystisk sci-fi, men med mange spændende temaer. Hvis nogen har spillet Alpha Centauri, stammer store dele af spillets historie herfra. Kunstig intilligens, tidsrejser, mystiske, semi-intelligente aliens, og ypperligt udtænkte plot, alt sammen lig her.

Morten Colding-Jørgensen: Kaos og ikke-elefanter - Et indblik i kaosforskningen. Først en lang række eksempler på kaotiske matematiske formler (som man selv kan efterprøve i Excel e.l.), og en lang række eksempler på kaosforskningens praktiske anvendelser. Hvis man er frisk på lidt formler i sommervarmen, er det her en udmærket bog.

Hører nu: Superheroes – The Ocean Diver og Deftones - Minerva.

Mvh Thomas fra Guldlossens land.


[ to jun 12, 10:04:33 PM | Thomas Schmidt |

Sommerbøger II

Denne gang en tilfældig sammenblanding af genrer, men alle sammen gode bøger.

Tad Williams: Otherland – En blanding af fantasy og science-fiction. En virtueal-reality roman, sat i sidste del af det 21. århundrede. Tad Williams er ikke bange for at arbejde med 4-5 plots på en gang, hvilket sikker også er grunden til, at serien er på 4 bind, og i alt knap 400 sider – perfekt til at fordrive sommerferien med, med andre ord.

Margaret Weis & Tracy Hickman: Dødens Port – Vi bliver i kategorien ’enormt lange serier’. Forfatterne af Dragonlance har skrevet episk fantasy når det er bedst. Først får man 4 selvstændige historier, som foregår i hver sin verden, og herefter væver forfatterne smukt hovedpersonerne sammen i et, dybt plot. 13 bind af 300 sider, jo tak!

Dan Simmons: Hyperion – kun 4 bind denne gang. 1000 år ude i fremtiden, hvor mennesket har koloniseret omkring 200 planeter, må 7 pilgrimme tage på en rejse, der kan afgøre universets fremtid. Dan Simmons har hele tiden mysterier der skal løses, og det hele er så tilpas episk og betydningsfuldt, at man læser en side mere. Af og til bliver det måske lidt spekulativt, men man får en historie som man vil tænke over efter man har lagt bogen.

Margaret Weis & Tracy Hickman: Dragonlance – Dragonlance-serien er et kapitel for sig. Jeg vil tro der på nuværende tidspunkt er kommet over 100 bøger, af en næsten lige så lang række forfattere. De vigtigste er dog skrevet af Weis & Hickman, og udgør en række serier som kan læses efter hinanden. Rækkefølgen er normalt: Krøniker (6 bøger), Legender (6 bøger), Heltenes Børn (4 bøger), Kaos-Krøniken (2 bøger) og Sjæle-krøniken (6 bøger). Herefter kan man så gå i krig med alle de andre bøger. Dragonlance har en enorm fanskare verden over, og er da også rigtig gode.

Philip Pullman: Nordlys-serien. Består af tre bøger (Det Gyldne Kompas, Skyggernes Kniv, Ravkiggerten), og er desværre af nogen blevet kategoriseret som børnebøger. Det er det ikke (kun). Et dybt plot, som involverer parallelle verdener, magiske væsener, religion, guder, engle og en ualmindelig stor krig.

…og det var vist hvad det kunne blive til. Næste gang bliver det faglitteraturen….

Hører nu: Alexanderband, Deftones: Minerva

Mvh. Thomas/Dreng fra Brasilien af det pureste wolfram/gudpaajorden@ofir.dk


[ ti jun 10, 09:35:43 PM | Thomas Schmidt |

Fanøs dummeste pizzabager…

Så skete det endelig. ”Pizza-Åge” fra Fanø, som p.g.a. Frankrigs og Tysklands holdning til Irak-krigen har nægtet at sælge pizzaer til tyskere og franskmænd, har fået en dom – en både på 5000 kroner, eller en uge bag tremmer. Han har anket dommen, og siger at hvis han alligevel bliver dømt, vil han sidde tiden ud – og at en dom ikke vil stoppe ham fra at nægte at sælge til tyskere og franskmænd. Nu skal dette her ikke handle om Irak-krigen, for grunden til Åge’s diskrimination er for så vidt lige gyldig. Det handler om, at han nægter at sælge sine varer til visse personer, udelukkende ved at begrunde efter nationalitet. Jeg finder en del ting i Åges handlinger, som får min logiske sans til at krympe sig:

Han må forudsætte, at alle tyskere og franskmænd er imod krigen. Han bedømmer jo ikke sine kunder på den måde, at han spørger dem om deres holdning til krigen, og bedømmer derefter. Han kigger på en person nationalitet, og handler derefter. Enten må han forudsætte at alle fra Tyskland og Frankrig er imod krigen – hvilket er åbenlyst forkert ifølge flere meningsmålinger – eller også, er det slet ikke holdningen til Irak-krigen der i virkeligheden betyder noget. Måske – og nu arbejder jeg ude i teorien, jeg ved det godt – bruger Åge udelukkende krigen som et mål for sin egen racistiske dagsorden. Jeg tror ikke på man kan hade et helt folk, udelukkende på grund af dette folks lederes holdning til et politisk problem. Den er simpelthen for tynd, hvis man har bare en lille smule realitetssans. Jeg tror, at hvis du et år før krigens start havde spurgt Åge om hans holdning til tyskere og franskmænd, ville du have fået et ligeså hadsk svar. Og så er krigen kommet som en belejlig undskyldning til at lufte meninger, som i en hver anden sammenhæng ville være uden for normen. Heldigvis har vi i Danmark, selvom vi deltog forholdsvis aktivt i krigen, kunne adskille holdninger fra handlinger, og nationalitetsfølelse fra racisme, og jeg både tror og håber at Åge en uge i fængsel – og når han så vil fortsætte med sit salg alligevel, så beder han ligesom om yderligere straf.

Men det værste er næsten, at jeg godt kan se det fra hans vinkel. Jeg kan på sin vis godt se han begrundelse for at ville fortsætte sit salg. Hvis jeg, for at lave et lille tankeeksperiment, levede i et land, hvor man var tvunget til at gå i kirke hver søndag, så ville jeg også gøre oprør, og hvis jeg så kom i fængsel for det, så ville jeg alligevel fortsætte mit oprør, så længe min vilje rakte til det. Hvis bare jeg var overbevist om, at jeg gjorde det rigtige, så ville jeg være så uendelig ligeglad med statens holdning. Måske er det sådan Åge har det – han føler at staten skider på hans grundlæggende rettigheder.

Nu var det ovenstående eksempel ikke så godt igen – jeg vil mene der er forskel på at blive tvunget af staten til et eller andet, og så diskriminere folk på grund af ens egen forstokkede holdning. Jeg siger bare, at jeg ikke tror det hjælper at sende folk med sager som Åges i fængsel, i hvert fald ikke hvis man vil overbevise folk om, at deres handlinger er forkerte. Dermed ikke sagt, at man ikke skal gøre et eller andet – jeg er bare løbet tør for svar på hvad man skal gøre….

Hører lige nu: Röyksopp – Poor Leno. Jeg er løbet tør for gode links, desværre….

Mvh. Thomas-af-dobbeltpapmaché.



[ ma jun 09, 09:48:49 PM | Thomas Schmidt |

Grundlov eller ej?

Først lige en klapsalve til dem som læser siden, og fulgte min lille opfordring om at sende mig en besked i går. Zuffox, Osmium, Jan, alle andre – uden tilskuere fortsætter cirkusset ikke.

Helt tilfældigt slog jeg i går over på DR2, hvor jeg stødte ind i et debatprogram, der skulle afslutte de seneste års undersøgelser om, om vores grundlov skal udskiftes. En af gæsterne i programmet var mit yndlingsoffer Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. Krarup er præst, og i programmet sad han i ramme alvor, og prøvede at overbevise os om, at menneskerettighederne i bund og grund er dybt uretfærdige. Han eksempel var, at der i menneskerettighederne stod, at alle skulle have frihed til at vælge hvilken religion de ville følge, og at man ikke måtte diskriminere folk p.g.a. deres religiøse overbevisning. Ifølge Krarup forhindrede dette danskerne i at have Folkekirken, som den var beskrevet i grundloven. Ergo er menneskerettighederne udemokratiske og i strid med Krarups bibel nr.2, Grundloven. Nu skal diskussionen ikke handle om folkekirken eller ej, men der er noget absurd i, at en borger i det danske samfund, endda en folkevalgt politiker, sidder og mener at menneskerettighederne er noget skidt. Er det vigtigere for Søren Krarup at kunne gå i kirke for statens penge hver søndag, end at kunne undgå at blive tortureret eller nægtet et job fordi han har briller eller er lys i huden? Kravet om grundlæggende frihedsrettigheder må da altid komme før ideen om, at netop én religion er bedre end alle andre.

Min egen personlige teori er, at Krarup sidder og ryster i bukserne over, at hvis kirke og stat blev adskilt, og præsterne rent faktisk skulle gøre noget for at få en menighed, og ikke bare læne sig tilbage og nyde statskronerne, så ville hans menighed forsvinde, og han ville stå uden job. Samtidig kan han også se, at menneskerettighederne er en forhindring for den smånazistiske politik, han ønsker skal føres på udlændingeområdet – selvom Krarup ikke har fattet det endnu, så kan man faktisk godt være menneskelig selvom man ikke er født i Danmark. Jeg er ikke stolt af at være dansker – at være stolt af at være født i et bestemt land, er for mig første skridt på vej mod nationalisme, og det kan jeg ikke li’. Men at jeg af og til ligefrem kan føle lede ved at være dansker, det er folk som Krarups skyld.

Men skal vi så ændre grundloven eller ej? For mig er grundloven, netop et, navnet siger – en grundlæggende lov, som +90% procent af befolkningen kan være enige i, på tværs af partier og ideologier. Grundloven skal ikke bære præg af, om vi har en SR- eller en VK-regering. Samtidig skal grundloven være en rettesnor, en hjælp til at opfylde menneskerettighederne, vores ret til frihed, og vores ansvar overfor andre lande. Det er ikke et godt argument, et grundloven er uforståelig for den almindelige dansker – der udgives ”oversættelser”, og loven skal være i et så præcist sprog, at den ikke kan misforstås. Modsat Svend Auken, så mener jeg heller ikke at det er et holdbart argument, at natur og miljø ikke er nævnt. Miljøpolitikken varierer fra parti til parti, og da folket sørger for at vælge hvilket parti der skal have magten, vælger de også hvilken miljøpolitik Danmark skal have. Selvfølgelig, hvis loven alligevel skal ændres, kan man godt tilføje noget med ”vi har alle et ansvar for miljøet og naturen”, men det skal ikke være et ideologisk manifest. Til gengæld kan nogle grunde til at ændre loven være: EU. Lige meget om man er for eller imod EU, vil en grundlovsparagraf der beskriver Danmarks forhold til Unionen være på sin plads. Og mit yndlingsargument: Folkekirken. Det er hamrende udemokratisk, at man lige meget om man er ateist, muslim, buddhist eller Jedi, skal betale de kristne præsters løn gennem finansloven – det slipper man ikke for, selvom man melder sig ud af folkekirken. Det grænser til diskrimination mod religiøse grupper, og det må man ikke – menneskerettighederne igen. Modsat hvad nogle fanatikere tror, så kan man godt være kristen uden at have staten i ryggen – se blot på USA, hvor man går langt mere op i sin religion, end man gør her i Danmark. Jeg håber enhver kristen med lidt mere fornuft end Søren Krarup kan se logikken i min argumentation – selvom de ikke kan lide min konklusion :).
Dagens link: www.cs.usu.edu/~degaris/artilectwar2.html - en rigtig god indføring i kunstig intelligens, og dens indflydelse på samfundet.

Mvh. Thomas – som i dagens anledning er en bus af bambus.


[ sø jun 08, 09:52:59 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Anti-religiøs tænkning

I dag bragte Tv-avisen – så vidt jeg husker – et indslag om en skole i Odense (hvor jeg selv kommer fra), hvor drengene og pigerne blev opdelt til svømmeundervisning, idet en gruppe muslimske forældre ellers ikke ville lade deres børn deltage i undervisningen. Det stred mod islam, mente de. Hvad er så min holdning til det? Først var jeg tilbøjelig til at falde over i min typiske, venstreorienterede, indvandrerpositive grøft. ”Det er jo deres kultur, så lad dem da” var min tankegang – men jeg syntes selv det lød ret hult. Så var det min indre ateist kom i gang.

For ikke at bringe nogen i tvivl, så synes jeg at indvandringen til Danmark er en god ting. Jo, problemer er der masser af, men 9 ud af 10 integrationer går godt, og med et mere varieret og rummeligt samfund til følge. ”Multikulturel” og ”etnisk” er ikke fyord, og min sympati for DF ligger godt begravet i den del af kroppen der er modsat hovedet.

Så hvorfor skal skolen ikke have lov til at kønsopdele svømmeundervisning? Jeg mener der er noget galt med de stødte forældres argumentation: ”Den blandede svømmeundervisning strider mod islam og Koranen”. Og? Det danske undervisningssystem er ikke bygget efter Koranen (i øvrigt betvivler jeg, at Koranen nævner noget om svømmeundervisning, men lad nu det ligge), og dets formål er ikke at opdrage børnene efter islam. Når de muslimske elever vokser op, skal de da heller ikke vænnes fra at gå i svømmehallen, fordi mænd og kvinder tilfældigvis bruger hallen samtidig? Det er da anti-integration der sparker bagdel.

Når det er sagt, så kan jeg håbe, at denne sag vil skabe en debat om religionens plads i folkeskolen. Lige så lidt som jeg går ind for, at skolen skal bygges efter islam, mener jeg heller ikke at den skal bygges efter kristendommen. Efter min mening er det en fejltagelse, at de første 5 års religionsundervisning udelukkende fokuserer på det Gamle og det Nye Testamente. Idealet ville være, at man nok fortalte om Adam og Eva, men også fortalte den buddhistiske og den muslimske skabelsesberetning, så man ikke vænner børnene til, at den kristne beretning er den ”mest rigtige”. Og man skal selvfølgelig samtidig fokusere på Big Bang, og hvordan man rent faktisk kan bevise at universet er blevet til – også selvom ens hellige bog siger noget andet.

Nødråb: er der nogen der læser det her, så send mig en mail (gudpaajorden@ofir.dk) og skriv hvad i synes om siden – eller hvis i er kommet her fra www.pcplayer.dk, så send evt. en straks-besked.

Mvh. Thomas/støtter Thorkild Grossbøll fra Taarbæk.


[ sø jun 01, 09:51:47 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Sommerbøger I

Og alle dem, som aldrig rører en bog, medmindre det er for at smide den i skraldespanden, kan lige så godt stoppe her (og få sig et liv, imo). Sommeren er over os – hvis man kigger på vejret i weekenden er den i højeste grad begyndt – og findes der bedre måder at bruge ferien på, end på at læse bøger? Muligvis, men da jeg ikke har lyst til at anmelde samtlige Danmarks badestrande, kommer her del 1 i en række bogtips. Vi starter med en flok klassikere, nogle bøger som man, hvis man var lidt mere arrogant end mig, ville sige, at man bare skulle læse. Jeg nøjes med at konstatere, at der er en god grund til at disse bøger er blevet så populære.

J.R.R. Tolkien: Hobbiten: Måske ikke noget mesterværk i sig selv, men et hyggeligt fantasyeventyr, som samtidig lægger grunden til hele Tolkiens univers. Jeg kan varmt anbefale at læse denne her inden man giver sig i kast med den næste bog, som er….

J.R.R. Tolkien: Ringenes Herre: 100 millioner læsere kan ikke tage fejl. Ringenes Herre tager pladsen som den bedste fantasybog nogensinde – nogen ville sige den bedste roman nogensinde. Er man til episk fantasy, det godes kamp mod det onde, pog bare generel spænding og stor forfatterkunst, så er historien om hobitten Frodo, som må igennem alskens kvaler for at ødelægge den Ene Ring, et perfekt valg. Køb køb køb – eller lån den på biblioteket, som jeg gør med de fleste af mine bøger (Ringenes Herre er en undtagelse)

Frank Herbert: Dune: Fra fantasy springer vi nu over til science-fiction, men bliver i den episke ende af genren. 10.000 år ude i fremtiden, hvor mennesket har koloniseret et utal af planeter, må hertugsønnen Paul overleve i ørkenen, hvor han får kraften til at se ind i fremtiden. Det er ikke så klichefyldt som det lyder, og Dune (på dansk Klit) står for mig som en af de mest velgennemtænkte og logiske romaner nogensinde.

William Gibson: Neuromancer: Fik lige pløjet mig igennem denne her i weekenden. Jeg kan ikke huske om det var Neuromancer eller Johnny Mnemonic der startede cyberpunk-bølgen, men Neuromancer er helt klart værd at læse. I mosætning til Dune’s episke fremtidsvision, er Neuromancer en mørk, dyster, og ret nørdet bog. Tænk The Matrix uden de seje kampscener, og du har denne her bog.

Douglas Adams: Hitchhiker’s Guide To The Galaxy: Stadig sci-fi, men på et helt andet plan. Hitchhiker er hverken episk, dyster eller spændende, men uhyrligt morsom – tager pis på science-fiction genren, og på alt andet for den sags skyld. Muligvis den sjoveste bog ever – i hvert fald den sjoveste jeg har læst.

Dagens Link: www.alexanderband.dk - en guldgrube af syg, syg humor.

Mvh. Thomas/en bog af los.  


  [ ti maj 27, 09:44:08 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Transhumanisme?

Bag den lettere skumle overskrift – som ikke har noget at gøre med mænd i dametøj – gemmer der sig en ide til, hvordan videnskaben skal udvikle sig i fremtiden, og hvordan den skal integreres i samfundet Og hvorfor har jeg så valgt at skrive om dette? Nok mest fordi mine egne holdninger harmonerer meget godt med transhumanisterne. Læs følgende, og man er måske blevet en smule klogere.

Transhumanisme er kort sagt den holdning, at begreberne ’naturligt’ og ’unaturligt’ ikke har nogen egentlig betydning. F.eks. kan man ikke argumentere mod kloning af mennesker, udelukkende ved at sige, at det er ’unaturligt’, fordi begrebet naturligt alligevel defineres forskelligt fra person til person. Og man kan også spørge: Er vi mennesker overhovedet ’naturlige’ i dag? Er det naturligt at bruge kemikalier til at helbrede sygdomme? At hjælpe handicappede til at overleve, selvom de i et natursamfundet ville dø kort efter fødslen? Og i stedet for at tage afstand ved fra den teknologiske udvikling ved at kalde den ’unaturlig’ og ’uetisk’, søger en transhumanist at bruge teknologien til at forbedre mennesket og samfundet. Som transhumanist mener man f.eks. ikke at der er noget galt med at ændre på menneskets gener vha. genteknologi, eller at bygge kunstige intelligenser hvis hjernekapacitet langt overstige menneskets.

Læg dog mærke til, at begrebet hedder transhumanisme. Man går altså ikke ind for en fascistisk udrensning, hvor kun de bedste overlever. I stedet søger man at udbrede fremskridtet til så mange mennesker som muligt, og ikke kun forbedre levestandarden for den vestlige verden, men for alle.

Mere info: www.transhumanism.org - og det er samtidig dagens link.

Mvh Thomas/Helt vild B.S. Christiansen


[ lø maj 24, 10:05:40 PM | Thomas Schmidt

Jeg vil være arkitekt når jeg bliver stor…..

Pyh. Efter 4 år, massevis af trailers, teasers, tegnefilm og andre fantastiske godbidder, er ventetiden endelig ovre – eller, den er faktisk først lige begyndt. Men mere om det senere. Det næste afsnit vil være uforståeligt for alle som ikke rider med på Matrix-bølgen.

Matrix: Reloaded har det meste af det forgængeren ikke havde – kampe med ægte nærkampsvåben, sex, et besøg i Zion, biljagter, og svar på et par af de store spørgsmål. For at ridse historien kort op, så er en kvart million blæksprutter ved at invadere Zion. Byens indbyggere har 72 timer før angrebet kommer. Neo har bevist at han er Den Udvalgte (hvilket han ganske glimrende viser med et superman-trick), og Morpheus ser ham som den eneste udvej til at redde Zion. For at gøre det, må han dog finde Kilden, hovedprogrammet som styrer selve The Matrix. Lettere sagt end gjort, for vor gamle ven Agent Smith er blevet sat fri af systemet, og kan nu klone sig selv i tusindvis. Og så vil jeg ikke afsløre mere.

Kampene foregår nu ikke kun i kung-fu-style, men også med diverse våben (katanaer, daggerter, morgenstjerner og andet godt), og man trækkes gennem den ene hæsblæsende slåskamp efter den anden. Biljagter er der også blevet plads til, og lur mig om ikke den næsten 20 minutter lange jagt på motorvejen kommer ind som nummer 2 på min all-time-liste over bedste biljagter (nr. 1 er i en af Olsen-Bande-filmene, hvor Yvonne som ivrig køreelev insisterer på at køre bilen). Zion er ganske overvældende bygget op, og der er da heller ingen af computereffekterne der er blevet sparet på. Man kan muligvis indvende, at instruktørerne er blevet lidt for glade for deres, indrømmet, flotte bullet-time-teknologi, og det af og til afbryder flowet i kampene.

Nu er jeg ikke den store filmkender, så jeg skal ikke gøre så meget ud af at bedømme skuespillernes præstationer, blot sige, at der generelt over hele linjen er flot spil. Bedst er måske Hugo Weawing som den altid rolige Agent Smith.

Men nu er det jo ikke kampene der er det vigtigste – hvis man går ind til Matrix: Reloaded udelukkende for at få nogle flotte kampe, har man, imo, misforstået det hele. Kort sagt, holder plottet. Både ja og nej. Man mangler måske lidt af etteren konstante opfindsomhed, hvor hjernen hele tiden kørte på højtryk for at følge med. Det rigtig spændende sker først i den sidste halvdel af filmen, især i et mystisk møde mellem Neo og en meget interessant person, som jeg ikke skal komme ind på her – men underholdt, det bliver man dog hele tiden.

Så alt i alt, er Matrix: Reloaded en film, man ikke bør snyde sig selv for. Se dog etteren først, ellers bliver man hurtigt ganske forvirret. Og med det yderst hemmelige titalssystem vil jeg nu give filmen karakter: 9,0/10.

Dagens link: www.thematrix.com - det måtte jo komme, ikke?

Mvh Thomas/The Architect


[ fr maj 23, 11:25:37 PM | Thomas Schmidt |

Müde Füsser

Som enkelte har bemærket, så har der været ganske stille heromkring de sidste par dage. Grunden til det, kære læsere, er, at jeg, jeres frygtløse skribent, har været i Tyskland. 5 dage – uden forældre. Udvekslingselev sammen med 30 andre fra min skole. Og jo, det har såmænd været ganske sjovt – bortset fra, selvfølgelig, at jeg missede Matrix: Reloaded-premieren. Men her følger en stærkt beskåret dagbog:

Mandag: Der er længere mellem Danmark og Nordtyskland end man tror. Stod op kl. 6, var på banegården 7.12, og nåede det Hellige Land ved middagstid. Og så var der ikke noget med at tage hjem og slappe af, nænej, vi skulle se byen, inklusiv det højeste punkt, et kalkbjeg på ca. 100 meter. Uden elevator. Og aftensmad? Sådan omtrant den dårligste pizza jeg nogensinde har fået. Hurra for en dag.

Tirsdag: En lille smuttur til Lübeck. Vi så et fantastisk spændende museum, kaldet Behnhaus (old-tysk for Helvedes Forgård), med masser af malerier og møbler. Et råd fra mig til dig: Hold dig væk. Heldigvis var der shoppingstur bagefter, hvor jeg tog et skridt nærmere døden på den lokale McDonalds.

Onsdag: Måske ugens mest spændende dag – eller ikke. Med min tyske vært i skole, byvandring i den lille skodby vi boede i, og en eftermiddag hvor man lavede lige præcis ingenting. Heldigvis havde en fra parallelklassen fødselsdag, så om aftenen blev det til lidt billard og sodavand – ganske hyggeligt, egentlig.

Torsdag: En tur til den ganske overvældende by Hamborg. Først en havnerundfart, så en tur med undergrundsbanen (hvor naturlovene siger, at mindst tre elever skal blive væk) og herefter den obligatoriske shoppingstur. Fik nu købt et par bøger – Stupid White Men af Michael Moore til mig selv, og A Brief History of Time til min værtsfamilie. Lidt godt var der trodsalt.

Fredag: Hvis jeg troede at turen derned var lang, så var den intet i sammenligning med hjemturen. Tre timers ventetid i Neûmunster – hvor jeg dog fik den fedeste T-Shirt med Jesus-motiv – og en time i Fredericia. Hurra for DSB og De Tyske Statsbaner. Men til gengæld kom jeg hjem til ordentlig mad – hjemmelavet pizza, helt præcist.

Lørdag: I dag har jeg set Matri….Hov, der gik det vist lidt stærkt.

Jeg skal se Matrix:Reloaded i mogen, og jeg vender frygtløs tilbage med anmeldelse i morgen aften – hvis jeg ikke, som den hype-slave, jeg er, sidder og ser den for anden gang.

Dagens link: www.garyspivey.com - jeg siger ikke mere.

Mvh Thomas/Guld-los


[ sø maj 18, 09:50:33 PM | Thomas Schmidt | edit ]

10,25?

Til alle jer der har ærgret jer over de to dage, hvor jeg ikke har opdateret (har været i sommerhus på Langeland), kan jeg komme med en trist nyhed – jeg tager af sted igen med det samme. Fem dage, denne gang. Til Tyskland. Og lige som man troede det ikke kunne blive værre, så kan jeg tilføje at jeg skal af sted alene, og bo privat hos en tysk familie. Jaja, mit ordforråd bliver sikkert forstørret. Og nu nå vi snakker om skole, så fik jeg da lige årskarakterer i torsdags. Ikke eksamen, bare sådan hvordan det generelt er gået. Lad os lige tage et kig på dem:

Dansk:

Mundtligt: 10
Skriftligt: 10
Retskrivning: 11
Orden: 8
Matematik:

Mundtligt: 11
Skriftligt: 10
Orden: 8

Tysk: 10

Engelsk: 10

Fysik: 10

Så det er jeg ganske godt tilfreds med – hvis man ikke regner ordenskaraktererne med, er det et snit på 10,25…Er jeg en blæremås? Det tror jeg nok jeg er….

Dagens link: www.somethingawful.com - humor af en hver slags. Alt fra underlige billedmanipulationer til underholdende brevudvekslinger med pengegriske nigerianere, og meget mere.

Mvh. Thomas/Teknokraten


[ to maj 15, 10:49:43 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Dejlig dag i skolen i dag - 3 timers matematik. Måske var jeg den eneste der brød mig om dagen, men what the hell.....Og så forsvinder jeg til Tyskland i næste uge, som udvekslingselev hos en tysk familie. Det skal nok blive 'hyggeligt' - lige som kz-lejrene var hyggelige, med den rette indstilling. Ej, tror det bliver meget sjovt :)

Dagens link: www.lasserimmer.com - DK's bedste blog, bortset fra min selvfølgelig :).

mvh. Thomas/Hveden


[ on maj 14, 09:43:25 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Jesus my ass – eller my foot, nærmere

Der er oprør i vandene, som man siger. Kvickly har/havde i denne uge tilbud på sandaler, med et fint lille tryk at Jesus eller Jomfru Maria på sålen. Så snart reklamen var sendt ud, lød et ramaskrig fra de kristne organisationer rundt om i landet – det var blasfemi, var det! Et sted gik en forening endog så langt, at de invaderede Kvickly og ødelagde alle de religiøse sandaler.

De fleste kan sikkert godt gætte hvad jeg synes om den sag – religiøs fanatisme når det er mest tankeløst. Hvad ville den omtalte kristne forening sige til, at jeg gik ind i Kvickly, brændte alle deres bibler, knækkede deres cd’er med kirkekorsmusik, og omsmeltede alle smykkeafdelingens krucifiks-halskæder? Det er i modstrid med min tro!

Men sådan er det jo så typisk med fanatikere. De tror at deres egen overbevisning er den eneste rigtige, og at alle der ikke deler den er enten dumme eller onde. ” Det er en forkert måde at behandle de kristne værdier på”, vrængede en kunde udenfor Kvickly. Fint – så lad da være med at købe dem. Kvicklymedarbejderne står jo ikke som en anden Jehovas Vidne (hovsa – en fanatiker mere!) og presser dig til at købe sandalerne.

Jeg vælger at se sandalerne som en sjov ide, og havde jeg været i nærheden af en Kvickly havde jeg købt et par med hjem. Nu har butikken desværre bukket under for presset og taget sandalerne ned fra hylderne. 1-0 til de forstokkede kristne – gå hjem og stik Bibelen op i det-sted-i-ved-nok (ikke gummistøvlerne, nej).Og hvis jeg lyder lidt sur, så er det fordi jeg er det.

Dagens link: www.desktopgirls.com - nu var linket i går rettet mod det mere æstetiske, så i dag er der noget til husarerne. Lækre piger og lækker grafik til dit skrivebord.

Mvh Thomas/Blasfemiker-for-life



[ ma maj 12, 10:37:21 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Hvor mange af jer har set filmen The Matrix? Jer, der ikke har burde skamme jeg grelt. For mig står The Matrix som en af de tre bedste film ever – de to andre er Dum & Dummere og Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, hvis i vil vide det. Og nu, hvor der kun er lidt mere end en uge til 2’erens premiere, er det tid til at kigge på de mere dybe perspektiver i filmen. For Matrix er jo ikke bare en hvilken som helst ordinær sci-fi-film – den behandler nogle dybere filosofiske perspektiver og ideer, ideer som kan spores helt tilbage til Descartes, endda helt tilbage til de gamle grækere.

Hvem siger at vores verden er virkelig? Hvad står i vejen for, at vi ikke blot lever i en computerskabt virkelighed? Før man kommer med at svar, vil jeg anbefale at læse de følgende to artikler:http://www.illvid.dk/200307/content200307.asp#8080 Den er fra det nyeste nummer af Illustreret Videnskab og bevæger sig på et niveau hvor alle kan følge med. Den næste,http://www.simulation-argument.com/simulation.html , er den artiklel som IllVid refererer til, og er på engelsk og noget mere kompliceret, men også det mere spændende.

Jeg skal ikke komme alt for meget ind på de to artiklers indhold – læs dem selv, det giver et meget større udbytte – men konklusionen er interessant, for det kan give en forklaring på alle såkaldte overnaturlige fænomener, lige fra tosse-programmet ”Åndernes Magt” til mere almindelig religion og gudstro. Og forklaringen kommer netop ikke som et fænomen der ”ligger over det logiske” – selv tror jeg ikke på at noget kan ligge over det logiske – men ganske velkendte tekniske problemer.

Egentlig lyder teorien plausibel nok for mig. Jeg siger selvfølgelig ikke at den er bevist – den vil aldrig kunne bevises – men ud fra et filosofisk/logisk perspektiv kunne den være rigtig. Den har så også en masse etiske og moralske konsekvenser, men det bliver en anden dag jeg kommer ind på dem….

Og så har jeg lige fundet ud af at jeg er i Tyskland den 21., hvor Matrix: Reloaded har premierere. Så det bliver først den 23.eller 24. jeg får set den – og nej, jeg skal ikke se den i en dårlig tysksynkroniseret version. Forestil jer.

Neo: Was ist die Matrix?
Morpheus: Dass kann ich nicht dich erzählen – du musst es selbst sehen.

Neo: Aber liber Gott. Wass ist denn das!?
Morpheus: Das ist die Matrix, Neo – wilkommen zu der Örken zum Wirklichkeit......

Fedt? Tror jeg ikke......


Dagens link: www.deviantart.com - et paradis, hvis man vil finde lækker grafik og andet guf.

Mvh Thomas/Agent Smith lavet af bær.


[ sø maj 11, 10:08:47 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Der findes en meget velbevist videnskabelig teori, som handler om universets skabelse og endeligt, kaldet entropi eller termodynamikkens 2. lov. Den sige at universet vil starte i en meget velordnet tilstand, og herefter langsomt blive mere og mere rodet (entropisk), ind til vi sidst har en tæt ”suppe” af elementarpartikler. Som sagt, denne teori er velgennemprøvet og regnes for at gælde overalt i universet – og dog. Det at for første gang have oplevet et full-scale netparty har givet mig seriøse tvivl om den teori nu også passer overalt. Faktisk var situationen til træffet lige omvendt: Alt starter i et kaos, hvor 70 frådende teenage-nørder desperat kæmper om at på en god plads, komme på netværket, og hente lav-kvalitets-porno. Og 40 timer efter ender det hele i en tilstand at sindrig orden, hvor 70 blege og rød-øjede teenage-nørder sidder på lange lige rækker foran deres maskiner med det samme, tomme, CS-hjerneblæste blik i øjnene….kom så ikke og sig at vi ikke bruger vores tid på noget fornuftigt.

Et netparty, og især valget af favorit-multiplayerspil, er en underlig størrelse. Spørg 8 ud af 10 nørder, og de vil give dig ret i, at Counter-Strike er noget forældet bras, som for længst er blevet overhalet indenom – og observer så de selv samme nørder sidde og fable om headshots og AK-47’ere en time efter de er ankommet til party’et. Her faldt jeg lidt udenfor. Min hidtidige erfaring med Counter-Strike begrænsede sig til ca. 10 timer i alt, hvilket er noget nær et newbie-foster i øjnene på de garvede spillere, så den første time løb jeg ind i head-shot efter head-shot, indtil jeg lærte at gemme mig og lade de andre gøre arbejdet – og jeg lavede kun et team-kill! Opfordring til alle der læser dette: Drop Counter-Strike, og spil noget som rent faktisk har underholdningsværdi – jeg foreslår Morrowind.

Heldigvis var der andet at lave end de evindelige skyde-spil. Det lokale netværk bød på tonsvis af film og musik (og *intet* af det var ulovligt, bare rolig, APG), og da internetforbindelsen kom op at stå, var der endnu mere at hente der (Animatrix – jo tak). Og endelig kunne man melde sig helt ud af fællesskabet og spille lidt Arcanum – og mærke de andres brændende øjne i nakken på mig….

Og jeg fik rent faktisk sovet – også mere end en enkelt time hen over tastaturet. Forbløffende så bekvemt et betongulv kan være når man er træt nok…bombede dog også mig selv med cola og genfersnitter, så der var noget der kunne holde gang i maskineriet. Men alt i alt er et netparty en fantastisk hyggelig oplevelse – hvis man altså er til maraton-nørderi og et minimum af fysisk aktivitet. Og lad mig lige gøre op med en fordom: Piger må godt komme med. Godtnok var der ingen piger tilstede denne her gang, men vi er 70 hankønsvæsener, som ville blive mere end glade hvis der dukkede et eksemplar af den fablede race ”pige-nørd” op.

Skulle nogen efter at have læst denne beskrivelse få lyst til at deltage, så kik ind på www.superheros.dk , hvor der er mere info.

Dagens link: www.pcplayer.dk - Danmarks bedste computerblad, og Danmarks bedste spil-forum – simpelthen.

Mvh. Thomas/


[ sø maj 11, 01:25:34 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Så er netparty'et ved at være slut - 40 timers ren nørderi, og kun få timers søvn. Men hyggeligt, det har det været, og jeg har fået flere gigabyte med hyggelige film...Poster nok lidt mere i aften.

mvh Thomas/sleep...need...sleep..


[ lø maj 10, 08:59:49 PM | Thomas Schmidt | edit ]
En hurtig lille post, bare for at forsikre jer om at jeg stadig er i live....I skal nok få en længere reportage fra netparty'et søndag eller mandag, men ikke lige nu.

mvh Thomas/Negativ Master Fatman.


[ fr maj 09, 09:56:54 AM | Thomas Schmidt |

Først et meget pænt undskyld for ikke at have skrevet noget i går. Denne gang var der ikke noget galt med systemet, jeg havde bare helvedes travlt......

De næste par dage er jeg til netparty i Otterup, og jeg aner ikke om der er internetforbindelse eller ej. Hvis der er, så regn med posts ind imellem - hvis der ikke er, så ses vi på søndag eller mandag....

mvh Thomas/Kongen af Brunsviger.


[ on maj 07, 10:21:32 PM | Thomas Schmidt |

Der gik noget galt i går – i hver fald kom det indlæg jeg havde skrevet ikke op på min side. Derfor får i en 2-i-1 post i dag

Post #1:

Og efter de sidste par dages højtflyvende tanker, skal vi nu til noget mere jordnært.

I dag er det tirsdag, og hvad betyder det? Det betyder mange ting, men ikke mindst 24 Timer, gudeserien over alle gudeserier. Jeg hører til dem, som ikke så den første sæson 24 Timer da Tv2 sendte den første gang, men jeg så den da Zulu sendte den som julekalender – egentlig en perfekt sendemåde, så skal man ikke gå en hel uge i åndeløs spænding. Til alle jer der ikke har set serien – bare ærgerligt, venner. I kan muligvis godt begynde at se serien nu, men jeg tvivler nu meget på at man får meget ud af den. Til gengæld kan vi der så har fulgt med fra start så glæde os over en af de mest spændende og nyskabende serier i nyere tid.

Og hvad har dagen ellers budt på? Jeg har leget quiz-vært. En biologitime blev lige pludselig til en kombination af quiz og kryds & bolle, da vores lærer var syg, og vi skulle have vikar. Efter at vikaren havde styret den første runde (med bl.a. det vidunderlige spørgsmål ”hvor mange høns har jeg i min have?”), tog jeg over, og så gik der ellers politik og science-fiction i den. Kald mig bare nørd, men hvis man ikke ved hvor mange Star Wars-film der er lavet, så…. Ok, det var pigerne der fik spørgsmålet, men alligevel. Alle sagde dog jeg gjorde det godt, så måske skulle jeg blive den nye Lasse Rimmer? (han har i øvrigt en glimrende blog, www.lasserimmer.com). Eller ved nærmere eftertanke, så bliver jeg nok ved fysikken alligevel.

Og så for at fylde pladsen ud, så vil jeg lige gøre opmærksom på, at Matrix: Reloaded kommer den 21 maj – forhåbentlig også i Danmark. Den film skal ses igen, og igen, og igen, og igen, og igen, og igen, og…… www.whatisthematrix.com

Dagens filosofiske spørgsmål: Hvordan kan man som ateist forsvare, at mennesket har en fri vilje? Hvis hjernen blot er en samling molekyler, hvor kommer viljen så ind? Jeg tror ikke på fri vilje (og jeg er helt alvorlig her).

Mvh. Thomas/The Artist Formerly Known As Kongen af Lasse Rimmer & Papa Bue


Post #2:

Nu skal vi være lidt politiske.

Dansk politik går i den forkerte retning. Vi danskere er ved at udvikle en nærmest fobisk holdning til alt nyt. Nærmere betegnet tænker jeg på indvandring og ulands-bistand. Holdninger som for bare ti år siden ville gøre en til nazist, er i dag den generelle holdning blandt en stor del af Folketingets partier, ikke kun regeringen og DF, men efterhånden også hos Socialdemokraterne. Politikerne snakker om menneskerettigheder og humanitær hjælp, alt imens de på grund af deres stramninger er ansvarlige for at der dagligt dør mennesker af sult.

Jeg ved godt at det er forbudt, men jeg har lyst til at starte med at råbe et trefoldigt ”RACIST!” efter Pia Kjærsgaard. Så derfor: ”RACIST! RACIST! (og så det lange) RACIIIIIIST! Måske er det bare mig, men der er noget dobbeltmoralsk ved DF’s udlændingepolitik. De siger, at vi skal stoppe indvandringen, og i stedet hjælpe i flygtningenes hjemlande. Fint nok, men så hænger det ligesom ikke rigtig sammen, at man samtidig skærer i ulands-bistanden, vel? Og deres evindelige argument: ældreplejen. ”De ældre skal have en værdig alderdom”, messer Pia Kjærsgaard dagligt med sin nasale stemme. Muligvis rigtigt, men definer ordet værdig: er det værdigt, at der dagligt sulter tusinder, ligefrem millioner af børn i den tredje verden? Er det værdigt at blive forfulgt i et teokratisk præstestyre på grund af sin religiøse overbevisning? Er det værdigt at blive spærret inde i Sandholmlejren under kummerlige forhold, når man er blevet lovet integration og et arbejde? Men nej, de ældre skal jo have deres ældrecheck på et sted mellem 5 og 200 kroner om måneden.

At DF’s udlændingepolitik er umenneskelig (og, for at bruge et citat, uanstændig), er vi jo efterhånden så vant til. Det der så kan bringe mit pis i kog, er, at Socialdemokraterne pludselig følger VK og DF i enhver stramning. Jeg ved ikke om det er på grund af Lykketofts lederskab (jeg håber det ikke, jeg har altid set Lykketoft som en langt større politiker end Nyrup), eller p.g.a. vælgerflugten, men S er i den grad begyndt at lefle for DF’s tydelige målgrupper. Deres nyeste udlændingeudspil ligger med Bertel Haarders ord ”85% op ad regeringens”. Her som bedst gik og troede at S rent faktisk ikke altid lå under for et populistisk pres, laver de en så stor sviner, at man næsten håber på at vælgerflugten fortsætter….

Men det værste er de ting, som partierne med DF i spidsen har fået os til at tro på. At Islam er en laverestående religion (selvfølgelig sagt af de kristne fætter-fanatikere Jesper Langballe og Søren Krarup – et glimrende eksempel på hvorfor indavl er forbudt). At Danmark om 10-20 år vil være en muslimsk stat. At massevoldtægter til den tid vil være hverdag (og ikke mindst, at gode, ariske danskere aldrig kan finde på at gøre sådan noget). Godt støttet af tabloidpressen med Ekstra Bladet i spidsen, har partierne kørt en sand hetz op mod alt, som kaldes ”udansk”.

Og hvad er de gode danske værdier så? Står det til DF er det den Morten Korch’ske tradition, med artige børn i plisserede nederdele elle jakkesæt og slips, en kone der venter med maden når manden kommer hjem, enten fra marken eller fra en højere funktionærstilling i et ukendt firma, og ingen, absolut ingen, som ikke snakker et perfekt dansk. Sådan er virkeligheden ikke – de danske værdier er et sammenrend af reformeret, tysk kristendom, udemokratiske monarkier og feudalistisk bondesamfund. Stolt? Det tror jeg ikke jeg er…..

Og det er selvfølgelig på plads at få at vide, hvor i det politiske minefelt jeg selv ligger. Nu er jeg ikke gammel nok til at stemme, men hvis jeg kunne, ville krydset lande på SF – bl.a. p.g.a. de ovennævnte grunde. Jeg går ind for integration og et multikulturelt samfund – og det tro jeg i øvrigt at en stor del af befolkningen ville gøre, hvis pressen ikke gjorde deres bedste for at bringe falske oplysninger.

Dagens filosofiske spørgsmål: Hvordan kan et så smukt og enkelt tal som 2 have en så kompliceret kvadratrod som 1,4142135623730950488016887242097? Er det ikke vildt synd for 2-tallet?

Mvh Thomas/The Artist Formerly Known As Indavlet Kristen Fanatiker


[ ti maj 06, 09:46:51 PM | Thomas Schmidt |

Og efter de sidste par dages højtflyvende tanker, skal vi nu til noget mere jordnært.

I dag er det tirsdag, og hvad betyder det? Det betyder mange ting, men ikke mindst 24 Timer, gudeserien over alle gudeserier. Jeg hører til dem, som ikke så den første sæson 24 Timer da Tv2 sendte den første gang, men jeg så den da Zulu sendte den som julekalender – egentlig en perfekt sendemåde, så skal man ikke gå en hel uge i åndeløs spænding. Til alle jer der ikke har set serien – bare ærgerligt, venner. I kan muligvis godt begynde at se serien nu, men jeg tvivler nu meget på at man får meget ud af den. Til gengæld kan vi der så har fulgt med fra start så glæde os over en af de mest spændende og nyskabende serier i nyere tid.

Og hvad har dagen ellers budt på? Jeg har leget quiz-vært. En biologitime blev lige pludselig til en kombination af quiz og kryds & bolle, da vores lærer var syg, og vi skulle have vikar. Efter at vikaren havde styret den første runde (med bl.a. det vidunderlige spørgsmål ”hvor mange høns har jeg i min have?”), tog jeg over, og så gik der ellers politik og science-fiction i den. Kald mig bare nørd, men hvis man ikke ved hvor mange Star Wars-film der er lavet, så…. Ok, det var pigerne der fik spørgsmålet, men alligevel. Alle sagde dog jeg gjorde det godt, så måske skulle jeg blive den nye Lasse Rimmer? (han har i øvrigt en glimrende blog, www.lasserimmer.com). Eller ved nærmere eftertanke, så bliver jeg nok ved fysikken alligevel.

Og så for at fylde pladsen ud, så vil jeg lige gøre opmærksom på, at Matrix: Reloaded kommer den 21 maj – forhåbentlig også i Danmark. Den film skal ses igen, og igen, og igen, og igen, og igen, og igen, og…… www.whatisthematrix.com

Dagens filosofiske spørgsmål: Hvordan kan man som ateist forsvare, at mennesket har en fri vilje? Hvis hjernen blot er en samling molekyler, hvor kommer viljen så ind? Jeg tror ikke på fri vilje (og jeg er helt alvorlig her).

Mvh. Thomas/The Artist Formerly Known As Kongen af Lasse Rimmer & Papa Bue


[ ma maj 05, 10:00:42 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Som lovet i går, vil jeg nu komme med min egen religiøse overbevisning. Jeg er kun 15 år, så meget kan nå at ændre sig, men så langt jeg kan huske tilbage, har jeg tanken om Gud og religion aldrig tiltrukket mig. Desværre valgte jeg at blive konfirmeret (konfirmationen er en syg tradition i det danske samfund), fordi jeg på det tidspunkt ikke havde tænkt tingene ordentligt igennem, og fordi det umiddelbart virkede som det letteste. Mindre end et halvt år efter min konfirmation skrev jeg dog en dansk stil om, hvorfor jeg havde fortrudt, og hvorfor jeg valgte ateismen. Senere har jeg kommet med ateistiske synspunkter mange steder, og synes efterhånden at jeg har et ganske godt filosofisk grundlag for at være ateist. Nogle af mine vigtigste argumenter:

- Videnskabelig fascination. Følg med, og jeg vil kort redegøre for den kosmologiske skabelsesteori: I starten var Big Bang, og af Big Bang blev de første brint- og helium atomer skabt. P.g.a. tyngdekraften samlede disse gasser sig i ”skyer”, og faldt senere sammen til objekter med en så lille radius, så fusionsprocesser kunne foregå. Bed mig ikke om nærmere detaljer (som nævnt tidligere, læs Stephen Hawking), men i stjernernes indre blev skabt ilt, kulstof, og andre tungere grundstoffer (med atomnumre til og med jern). Til sidst gik fusionsprocesserne over gevind, og stjernerne fordoblede deres størrelse mange gange, og blev til røde superkæmper. De tunge grundstoffer blev kastet ud i rummet, indtil de blev tiltrukket af en stjerne. Her gik de i kredsløb, og samlede sig langsomt til (næsten)-kugleformede objekter – planeter. Ved et særligt tilfælde blev Jorden skabt i lige netop den rigtige afstand til solen, med den rigtige fordeling af grundstoffer til at liv kunne trives. Resten af hsitorien er ren biokemi, og her er jeg ikke så stærk, men da der først var samlet nok kulbrinte/ilt forbindelser til at celler kunne dannes, så har Darwin forklaret resten. For at bruge en poetisk vending (så vidt jeg husker taget fra Tor Nørretranders), så er vi børn af stjernestøv. Og ligesådan skal vi igen, når solen vil svulme op til rød kæmpe, selv blive til stjernestøv, og fortsætte rejsen som en del af universets stor cyklus (med mindre rumfarten har overhalet indenom). Sammenlign denne beretning med bibelens skabelsesberetning – jeg ved godt hvad for en jeg synes er smukkest.

- Det kristne gudebillede: Vi arbejder altså ikke med en ejegod gud her. I bibelen udsletter gud hele verdens befolkning, minus en familie plus nogle dyr. Angiveligt var Noa og co. de bedste mennesker i guds øjne, og resten kunne frit udryddes – jeg kan ikke undgå at drage paralleller til nazisternes tro på at tyskere var de bedste mennesker, og at de frit kunne udrydde jøderne. Ligeledes har gud beordret en far til at dræbe sin egen søn (og så er det lige meget at han stoppede ham i sidste øjeblik! Det er tanken der tæller), overbevist faderen om at det er det bedste i Guds øjne. At b Bibelen så er imod f.eks. homoseksualitet gør ikke sagen bedre.

- For mig skal nogets eksistens kunne forklares fysisk for at jeg vil tro på det. De kristne argumenterer tit for, at ”Gud ligger over det logiske”. Jeg tror ikke på at noget kan ligge over det logiske, og så er den ikke længere.

- Og så endelig spørgsmålet jeg stillede i går: Hvorfor skulle Gud, som tilsyneladende er perfekt, skabe en verden som ikke er perfekt? Er han en sadist som nyder at se vi mennesker kæmpe og lide, selvom han sagtens kunne gribe ind? Dette leder mig frem til et andet spørgsmål – hvis Gud (i den kristne forstand) eksisterer, skal vi så tilbede ham? Bare fordi han har skabt os, er vi så tvunget til resten af vores liv at hengivent gøre alt hvad han siger? Jeg ved, at hvis han har gjort så mange umoralske ting som bibelen siger, så er det ikke noget jeg har lyst til at tilbede, eksistens eller ej.

Derfor er jeg ateist. Nu har min vrede primært rettet sig mod kristendommen, nok fordi det er den jeg kender bedst, men i bund og grund er det nok en monoteistisk tro jeg ikke bryder mig om. Skulle jeg endelig blive religiøs, ville jeg blive buddhist, men hinduisme er også fint nok.

Og tro ikke dette er det sidste jeg har sagt om religion, jeg har stadig en enorm mængde galde at hælde ud over dem som tro at religion og politik skal blandes sammen (og det gælder alle, lige fra George Bush, Søren Krarup & Jesper Langballe til islamiske og jødiske fundamentalister).

Hvis man er interesseret i den kosmologiske skabelse, kan jeg anbefale bogen ”Videnskaben eller Gud”, hvor forskellige forskere argumenterer for ateistisk skabelse.

Dagens filosofiske spørgsmål: Hvis man (som jeg) ser hjernen udelukkende som en samling kemiske forbindelser, hvordan kan man så argumentere for fri vilje?

Mvh. Thomas/The Artist Formerly Known As The Robert DeNiro-Gardener


(PS: hvis nogen læser denne side og har kommentarer, må I meget gerne sende mig en e-mail. gudpaajorden@ofir.dk)


[ sø maj 04, 10:36:20 PM | Thomas Schmidt |

I dag er det søndag. Hvad betyder det? Sove længe? Skovtur i det grønne? Maraton-nørderi foran computeren (ja!)? Nej, det jeg tænker på, er kristendom og gudstjeneste. Og det skal det handle om i dag.

Nu sagde jeg gudstjeneste, men jeg tænker på tro generelt. Jeg kommer automatisk til at referere til kristendommen når jeg skriver om religion, så eventuelle muslimske/buddhistiske/whatever-læsere må bære over med mig. Det jeg vil fokusere på, er: Findes der en Gud – og kan det overhovedet betale sig at argumentere for og imod en sådannes eksistens?

Min grundholdning er, at religiøs tro (igen, i kristen forstand), aldrig vil kunne bevises. Jeg tror ikke på, at man kan komme med at skudsikkert bevis på, at der findes en gud/gudeligt væsen. Filosofferne har forsøgt, men det er endt i metafysiske spekulationer eller cirkulære argumenter. Hvis nogen mener at de har et sikker bevis på Guds eksistens, så skriv endelig. Omvendt tror jeg heller aldrig at Guds eksistens vil kunne modbevises. Lige meget hvor veldefinerede vore videnskabelige teorier bliver, vil de aldrig kunne udelukke muligheden for en Guds eksistens. Teorierne vil kunne udelukke behovet for en Gud, men ikke muligheden for dens eksistens – det klassiske kristne argument er jo netop at Gud ligger over det logiske, at han ikke kan fattes med logik og matematiske formler.

Jeg nævnte før de videnskabelige teorier, og det sammenfatter for mig det eneste vi kan vide sikkert om religion: Den er ikke absolut nødvendig. Vi lever ikke i et univers, hvor guddommelig indgriben er strengt nødvendig for at vi kan eksistere. Big Bang-teorien er så udviklet, at den kan forklare selve Universets eksistens ud fra fysiske love og teorier. Igen, dette udelukker ikke tilstedeværelsen af en Gud. Han kan enten være den passive gud, der satte det hele i gang, den såkaldte ”første årsag”, eller den mere aktive gud, som skabte verden for et kortere tidsrum siden (en bibelsk fortolkning siger 6000 år), og så bare få det hele til at se ud som havde der været et Big Bang.

Som jeg sagde, det kommer udelukkende an på tro – og, for at citere en populær Tv-reklame, om at tage stilling. Hvis man virkelig tror på Gud, så synes jeg det er en slap holdning udelukkende at betale sin kirkeskat, og så ellers lade folkekirken passe sig selv – fortsætter alle med denne holdning sådan, så vil folkekirken ikke holde ret mange årtier. Omvendt, hvis man vælger ateismen, så er der ingen undskyldning for ikke at melde sig ud af folkekirken og vise at man ikke støtter sådan en institution. Hvad jeg har valgt – til dem som ikke allerede har gættet det ud fra min URL -, og hvorfor, vil jeg fortælle lidt om i morgen (spændingen er uudholdelig, ikke sandt?).


Så kan jeg se, at jeg har begået dødssynd nummer 1 mht. hjemmesider: Jeg har glemt at opgive min e-mail. Tænk, alle horderne af forelskede piger har ikke kunne komme i kontakt med mig! Frygteligt! Men her kommer den: gudpaajorden@ofir.dk

Og så glemte jeg det filosofiske spørgsmål i går, så nu får i to:
#1: Hvor bliver det hvide af, når sneen smelter?
#2: Hvorfor skulle en perfekt gud skabe en ikke-perfekt verden?


Mvh Thomas/The Artist Formerly Known As Anja Andersen-Odderen.


[ lø maj 03, 09:44:47 PM | Thomas Schmidt |
Jeg er lidt sur i dag. Det vil nedenstående post muligvis bære præg af.

surt opstød #1 – det handler om mongoler. Vel og mærke ikke den slags mongoler som på hesteryg ledet af Genghis Khan dræber russere i tusindvis. Nej, jeg tænker på den type mongoler, som på det seneste er blevet gjort til tv-underholdning i den bedste sendetid.

Lad mig først understrege, at jeg intet har i mod mongoler. Det jeg har noget imod er, at de bliver brugt som underholdning. Det startede med et enkelt dokumentarprogram på TV2. Fint nok. Men på det seneste er der skudt en skov af programmer op, alle med mongoler eller udviklingshæmmede som hovedpersoner. Jeg nævner i flæng: Tosset Med Kunst på DR1, TV-Glad på Zulu, og det nyeste, Fakse Vandrerhjem på TV2. Alt sammen placeret i den bedste sendetid, og med tung reklamering forinden. Livsbekræftende, kalder de det. Gu’ er det ej. Det eneste vi kan få bekræftet i de programmer er, at vi heldigvis er normale, at vi ikke skiller os ud, at vi kan sidde med vores aftenkaffe og wienerbrød og nyde, at vi ikke er lige som dem.

Jeg har ikke noget imod mongoler. Jeg har noget imod, at programmerne bruges til at vise hvordan mongoler har det. At de danner et billede af, at mongoler konstant er nogen, der er glade, som griner, og som ikke kender til problemer. Selvfølgelig har de problemer, men de ved da godt at de bliver filmet. Hvis vi skulle være så heldige at komme i fjernsynet i den bedste sendetid, ville vi så ikke også vise os fra vores bedste side? Tænk hvis vi gik rundt, vel vidende at vi ikke havde så meget hjernekapacitet som alle andre. Ville vi så bryde os om at blive filmet? At alle andre kunne sidde og nyde os til aftenkaffen? At alle andre kunne sidde og tænke: Nå de har det da meget godt – dem behøver vi ikke tænke mere på? Det tror jeg ikke vi ville.

Det som alle burde tænke over, er: Hvad nu hvis alle de penge det kostede at lave programmerne blev brugt til at hjælpe? Lønningerne til værterne, kameramændene, lydmændene og direktørerne. Alle det det kostede at leje kameraer, lydudstyr og redigeringslokaler. Hvis det blev brugt til direkte hjælp, så mongolerne rent faktisk kunne få det bedre? Men vi er ligeglade, er vi. Vi vil underholdes.


Surt opstød #2 – Hjemmeværnet

Da Hjemmeværnet blev skabt kort efter krigen, var der en grund til det. Frygten for nazisterne sad stadig i kroppen, og Stalin og hans bolsjevikker kunne invadere hvornår det skulle være. I dag er truslen en anden. Fjenden kommer ikke som tusinder af soldater på en slagmark, men som terrorister eller virusser. Og hvad kan hjemmeværnet gøre mod det. Intet. Og alligevel bruger staten 800 millioner kroner på Hjemmeværnet årligt. For at fritidssoldaterne, skrivebordsgeneralerne og våbenpsykopaterne kan lege røvere og soldater med rigtige våben. Kald mig fordomsfuld, men hjemmeværnsfolkene kan for mig let deles ind i nogle få, stereotype grupper:

- Modstandsfolkene (eller deres børn), som ser alt der kommer udefra som en trussel, og som hvis det stod til dem byggede en ny Berlin-mur rundt om Danmark.
- De som var lidt for fede, lidt for dovne, lidt for uintelligente eller lidt for våbenglade til at komme i hæren, og som nu lever deres fantasier ud her.
- Dem som bare lever et røvkedeligt liv i hverdagen, og som på statens bekostning vil ud og more sig i weekenden.
- Dem der ser militær som en løsning på alt, og som udover Hjemmeværnet også er konstabler, generaler eller oberster i hæren, og som egentlig ville have været jægersoldater.

Den fritidsklub bruger årligt en lille milliard af statens budget på at lege med våben og make-up ude i skoven. Hver dag sulter titusinder af børn ihjel i Afrika. Men hvorfor skulle de skænke det en tanke, når bare de kan hygge sig med deres kamprifler og camouflagetøj?


Og i øvrigt er det helt tilfældigt at jeg nævner mongoler og hjemmeværnsfolk i samme artikel. Jeg kunne ikke drømme om at sammenligne Hjemmeværnet med de udviklingshæmmede. Enhver sådan sammenligning vil jo være fuldstændig absurd! Vi skal værne om danskheden, skal vi….


Mvh Thomas/The Artist Formerly Known As Mongol-Hjemmeværnsmanden.

(i øvrigt, så er Zitilites med Kashmir en rigtig god cd)


[ fr maj 02, 10:00:15 PM | Thomas Schmidt | edit ]

Atomfysik. I dag skal det handle om atomfysik [indsæt lyden af læsere der flygter skrigende bort]. Ikke noget med filmanmeldelser eller 10-tals-systemer - nu skal der facts på bordet. Jeg bør måske sige, at jeg hverken er ph.d.-studerende med speciale i vekselvirkningen mellem tunge vektorbosoner eller overlevende mutant fra Tjernobyl-ulykken, blot en ganske almindelig folkeskoleelev (8. kl.), som rent tilfældigt har haft fysik på skemaet i dag. Nærmere betegnet har jeg arbejdet med radioaktivitet.

Til jer der ikke kan huske det, foregår det med en geigertæller, og forskellige skumle substanser i små kolber, som man konstant er bange for at få kræft af. Som vores lærer sagde, da vi spurgte om det var farligt: "Nej da, bare der ikke sker noget uventet". Tak for det. Før vi skulle lege med de rigtig suspekte ting (i ved, dem med dødningehoveder på), skulle vi dog måle strålingen rundt om på skolen - bl.a. i en sandkasse. Til alle jer, som ikke husker, hvordan en geigertæller ser ud, kan jeg fortælle at til forveksling ligner de bomber man altid ser på parkeringspladserne i amerikanske hollywoodfilm - altså en gul kasse med en ubestemmelig sort ting i den ene ende (sådan ser en bombe ikke ud i virkeligheden - hvis man er så dum at male sin bombe gul, så fortjener man at blive sprunget i luften. Jeg har skam læst The Anarchist’s Cookbook :). Men det vidste de to piger der legede i den førnævnte sandkasse selvfølgelig ikke. Så vi placerede vores geigertæller i sandet (ganske bekvemt kom den jævnligt med små mistænkelige bip-lyde), fortalte pigerne vi var ved at lege med dynamit, og at de måtte skynde sig væk. De troede på hvert et ord. Man kan så sige, at det var godt vi ikke havde en rigtig bombe med - deres definition på at skynde sig væk var at stille sig fire meter fra sandkassen og så ellers holde sig for ørene (selvom de får hjernen blæst ud, er det åbenbart vigtigt at kunne høre noget). Igen, nogen mennesker fortjener at blive sprunget i luften (*host*Nik&Jay*host*).

Men ellers er atomfysik spændende. Vidste i for eksempel, at litium har en gennemsnitlig atommasse på 6,941 u? Nej vel? Tænk lige over det, næste gang du ser en hjort blive kørt over.

Ang. atomfysik: læs "Hawkings Univers Illustreret" af den britiske fysiker Stephen Hawking. Kanon bog, hvis man skal opdateres inden for den moderne fysik og astronomi. Jeg er glødende fysik-nørd, og Hawking er et godt sted at starte.


Dagens filosofiske spørgsmål: Hvis man forsøgte at bevise Murphy's Lov, ville det så gå galt?


mvh. Thomas/The Artist Formely Known As The Funky Muslim Ian McKellen.


[ to maj 01, 09:39:06 PM | Thomas Schmidt |

Der er teorier for, hvad de første posts i en ny blog indeholder. Den første er altid den klassiske velkommen-til-min-nye-blog-jeg-kan-ikke-finde-på-noget-smart-at-sige-post. Den næste stiller spørgsmålene: Hvem er det der skriver denne blog? Hvilken type menneske er han? Hvorfor skriver han sådan nogle latterlige ting? Hvorfor er der ingen der læser dette? I et anfald af tilfældig anarki vil jeg bryde denne tradition, og komme med en filmandmeldelse (bare rolig, get-to-know-your-author-posten skal nok komme, ingen grund til panik).

Et par venner og jeg tog ind for at se filmen Johnny English. Mine forventninger var ikke høje, den mildt talt lunkne anmeldelse i JyllandsPosten taget i betragtning - jeg skulle blive overrasket. Lige fra den første scene, hvor et par kamphunde elegant bliver skræmt væk af to pivedyr (en joke, som er blevet brugt 1000 gange før, men virker hver gang), er stilen lagt. Typisk agenthumor, hvor der gøres tykt grin med James Bond, xXx og de andre tough-guys. Humoren er måske knap så absurd som f.eks. Austin Powers, men der er meget få scener som ikke holder, og gode skuespillerpræstationer over hele linjen. Rowan Atkinson er måske ikke verdens mest alsidige skuespiller, men rollen som kikset agent passer ham perfekt. Hans højre hånd (spørg mig ikke hvad skuespilleren hedder) er den typiske, sympatiske type, som gang på gang må redde agentens numse ud af lejrbålet, så at sige. John Malkovich og hans grotesk franske accent er et kapitel for sig, og Natalie Imbruglia er fantastisk lækker (omend lidt for påklædt) som super-babe. Det eneste jeg er skuffet over, er at biografen ikke viste mig traileren til Matrix: Reloaded; gudefilmen, i ved. Og hvad kan så lære af alt dette her? Stol ikke på JyllandsPostens filmandmeldere, de er frankofile Ole Michelsen-kloner.

Ved hjælp at et nyt, revulotionerende karaktersystem (som går under navnet 10-tals-systemet, men som endnu er under PET's beskyttelse) vil jeg anmelde filmen: 8/10 (jer der ikke kan tælle til 10 kan få en forklaring på mail senere)

I øvrigt, så var der gratis X-men 2 postkort i foyeren. Noget der er interesserede? Hende den frække japaner (med et ultra-seje superheltenavn Deathstrike) er på et af dem. Skriv til min mail, så får jeg fornemmelsen af at have et socialt liv oveni.....


Dagens filosofiske spørgsmål: Er man racist hvis man bager jødekager i en gasovn?


mvh. Thomas/The Artist Formely Known As The Horny Jehovas Vidne.


[ on apr 30, 09:41:14 PM | Thomas Schmidt |

*hrrrm*

En, to, dette er en prøve....

Jeg har startet en blog, dels fordi alle andre har en, og fordi nogle kloge mennesker siger at blogger er det bedste der er sket for internettet siden Men Who look like Kenny Rogers. Jeg skal forsøge at skrive i den regelmæssigt, vel vidende at det kun vil ske de første par måneder - så nyd det mens det varer!

Eller noget... 




Gæstebog

Blogs:
42
Zuffox
Isbjørnen
Johan
Martin
Brummer
Lasse Rimmer

Diverse:
pcplayer
Radikale Venstre
Ateisme
Transhumanisme
DeviantArt
Min Kæreste
Send mig en mail

Læser:
Filosofi
Matematik
The Introverts

Hører:
Lambchop
Anti-Flag
Lostprophets


Ser:
Alias


Archives
This page is powered by Blogger. Isn't yours?