Rabarberbrød – når det ikke altid kan blive til kringle
Jeg har bagt et rabarberbrød. Ja, hvis jeg ikke havde holdt igen med fedt og sukker, så kunne det såmænd sagtens være blevet til en kringle.
Jeg har bagt et rabarberbrød. Ja, hvis jeg ikke havde holdt igen med fedt og sukker, så kunne det såmænd sagtens være blevet til en kringle.
For ikke så længe siden, var jeg ude at flyve og nappede den obligatoriske avis med i gaten. Det viste sig dog at være lidt af en fejl, for da jeg åbnede avisen og begyndte at læse i den, havde jeg ikke bladret længe, før jeg kom til en artikel om Rikke Gryberg og hendes … Continue reading Byens bedste kringle – nu med nougat
Jeg har for første gang hygget mig med Pinterest og blev stærkt inspireret af alle de fantastiske billeder, som jeg fandt under “eating” sektionen. Mit blik faldt på den smukke estonske kringle, som viste sig at være fra den italienske blog: La formula del biscotto. Jeg taler desværre ikke italiensk, men google translate er jo … Continue reading Estisk kanelkringle
Der er mange forskellige måder at byde velkommen på: Vores harpinist er desværre blevet syg Sådan bliver vi modtaget 2. Påskedag på Kokkedal Slot, da vi ankommer til vores reservation på stedets nye søndags-signatur “Te på slottet”.
De danske æbler synger på sidste vers og vi længes efter nye, danske rabarber, jordbær, hindbær og alle sommerens øvrige skønne frugter. Men, mens det stadig kan lade sig gøre at købe æbler, synes jeg, du skal prøve disse langtidsbagte æbler, som bliver HELT vildt lækre efter en laaaaang eftermiddag i ovnen (og den skønneste … Continue reading Langtidsbagte æbler i egen juice med kanel, vanille og citron
Emmerys har fået den dygtige Nicolai Halken Skytte tilbage i bageriet efter et ophold hos konkollega Claus Meyer. Nicolai er en sand brødguru og han ved virkelig noget om korn, mel, surdej (især) og BRØD. Det cementeres i en ny bog, som Emmerys udgiver med Nicolai som forfatter: “Den økologiske Bager.”
Jeg elsker sæsonens råvarer. Selvom jeg hvert år har nogle klassikere, som jeg bare MÅ lave med de helt aktuelle grøntsager eller den nye frugt, så vokser repertoiret af opskrifter med de pågældende råvarer hele tiden.
Forleden måtte jeg godt få en ny kogebog. Jo, jo – det må man godt, når man misser sin connection i Heathrow og pludselig skal vente tre timer ekstra på at komme hjem. Det er den 3 kogebog., jeg har af forfatteren Yotam Ottolenghi. Ottolenghi er født og opvokset i Jerusalem og derfor lå det … Continue reading Chokolade krantz
Udsprunget af eminente NaCl, som jeg tidligere har skrevet om, er nu endnu et initiativ på den Københavnske spisescene dukket op. Dining clubs har vi hørt om fra store udenlandske byer, men i Danmark er det stadig begrænset, hvor mange der findes. Det er derfor et kærkomment tiltag, at de initiativrige kræfter bag NaCl nu … Continue reading Spiseklubben #1
Selvfølgelig må jeg også komme med mit bud på de top aktuelle fastelavnsboller. Sidste år havde vi stor succes med Mette Blomsterbergs opskrift, så den blev udgangspunktet igen. Jeg havde lyst at lege med fyldet og derfor to varianter kreeret: pærer m remonce og chokolade (kringle varianten) samt i den mere klassiske variation hindbær med … Continue reading Fastelavn er mit navn…..