Bellacasa.dk © 2009                    

 

Gammeldags rabarberkage

 

Rabarberkage, som vor moder lavede den. Servér med flødeskum eller crème fraîche.

 


100 g mandelmel

75 g mel

200 g flormeles

50 g honning

125 g smeltet smør

6 æggehvider

75 g sukker

 

Kompot:

500 g rabarber

150 g sukker

1 dl blodappelsinsaft

 

Ev. 1/4 l piskefløde eller et lille bæger crème fraîche

 

 

Vask rabarberne, gem to stilke og skær resten i mindre stykker. Bring dem i kog med 150 g sukker og saften fra blodappelsinen. Det skal simre i 20 minutter, og derefter dryppe godt af. 250 g af kompotten skal bruges i kagen. Resten serveres til.

 

Mandlerme smuttes og hakkes meget fint i en blender. Mandelmelet blandes med almindeligt mel og flormelis.

 

Pisk æggehviderne (som har stuetemperatur) og tilsæt langsomt 75 g sukker, mens der piskes, til hviderne er blevet luftige.

 

Vend melblandingen i de piskede æggehvider.

 

Før det er helt blandet sammen, tilsættes det smeltede smør og honning.

 

Rør de 250 g kompot i dejen, som nu hældes i et smurt fad.

 

Skær de to stilke rabarber i små stykker og fordel dem over dejen. Pres dem lidt ned i blandingen.

 

Bages i ca. 50 minutter i en forvarmet ovn ved 160 grader, til overfladen er gylden og sprød.

 

Servér med resten af kompotten og evt. flødeskum eller crème fraîche.

 

 

 

Tip  For at kagen ikke skal brænde på i bunden, kan man lægge to bageplader oven på hinanden og sætte fadet på dem.

 

 

Lun og sprød rabarberkage til eftermiddagskaffen