tirsdag den 2. april 2013

Flødeis

Flødeis med lidt chokoladesovs på.
Denne opskrift er en af nemme og hurtige. Det tager 10 minutter at lave selve isen, men det tager så  4-5 timer i fryseren, før det bliver til rigtig is. Jeg har taget Arlas opskrift og det eneste jeg har gjort anderledes er, at komme 4 æggeblommer i istedet for tre, men det skyldes at de pastoriserede æg kommer i små beholdere hvor der er to blommer i hver og jeg hader at lade noget gå til spilde.

Ingredienser:

½ liter Piskefløde 38%
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker (ca. ¾ dl)
Korn af ½ vaniljestang

  1. Hæld fløde op i en skål og brug el-piskeren til det bliver stift. Det skal ikke blive alt for stift - når det begynder at lave grove strukturer, så stopper du og ser om det ikke er rimelig fast.
  2. Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en anden skål og pisk det sammen til det er luftigt.
  3. Ved æggesnapsen i flødeskummet forsigtigt.
  4. Held det op i en bøtte og stil det i fryseren.
  5. En gang i timen, indtil at det begynder at blive fast, vendes isen rundt med en ske.
  6. Når det er stift (efter 4-5 timer) er det klart til at blive serveret.
Ingredienserne klar til at gå i gang.
Flødeskummet pisket.
Vanilestang skåret op, klar til at blive tømt for korn.
Æggeblommer, sukker og vanilekorn pisket sammen. 
Det hele ved at blive vendt sammen - forsigtigt.
Over i en bøtte med det, klar til fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar