Marcipan kage, fedtfattig
Jeg har hørt, at når man bager, så kan man med fordel udskifte smør med æblemos. Så det skulle afprøves.
Jeg har taget min marcipan kage opskrift, og så skiftet lidt ud, så her kommer opskriften lige igen 😉
300 gr. sukkerfri marcipan
300 gr. æblemos, hjemmelavet uden sukker
Lys agave sirup
Marcipanen hakkes fint, lettere end at rive på rivejern, sirup og æblemos hældes sammen med marcipanen i en skål og dette skal piskes til en ensartet masse, det tager lidt tid, så hav tålmodighed.
4 æg, stue temperatur
Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det ind i massen.
100 gr. mandelmel
½ stang vanilje
Tag kornene ud af vaniljestangen og vend lidt mandelmel i, så du undgår at putte en klat vaniljekorn i, som er svær at piske ud i massen.
Hæld både vaniljekorn og mandelmel i massen og pisk let.
Hæld massen i en springform, enten smurt eller foret med bagepapir og bag ved 165 grader i varmluft ovn (ny ovn, så nu kan jeg bruge varmluft igen 🙂 )
Bag kagen i ca. 30 min, og hold derefter øje med den, og stik i den, der må ikke hænge noget ved.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle ned.
Lav lidt chokolade ganache af 100 gr mørk chokolade 70% og 1 dl. meget varm fløde (må ikke koge) og hæld over kagen. Drys med hakkede mandler.
Dette er en hel fantastisk lækker kage. Den bliver svampet, luftig og får en friskhed af æblemosen, som er helt ubeskrivelig.
Kagen er bedt, hvis den får lov at stå en dag, eller to.
Rigtig god fornøjelse