Babyslynger

Siden 2004 har Mama's LIFE leveret babyslynger til danske baby-familier. Du får de bedste babyslynger, det største udvalg og en proffesionel rådgivning, når du vælger at købe din babyslynge hos os. Vil du hellere sy selv, har vi alt hvad du skal bruge for at komme i gang.

Vi leverer hurtigt og der følger altid en grundig vejledning med, så du kan kommer hurtigt og sikkert i gang. Fortryder du dit køb giver vi 30 dages returret på babyslynger og du får alle dine penge igen. Det kalder vi god service.

Se også vores Bæreseler.

Velkommen hos Mama's LIFE - Vi glæder os til at hjælpe dig.

Babyslynge og strækvikle
Slynge til baby

Vil du købe en babyslynge?

Hvilke typer babyslynge findes?

Der findes mange forskellige typer af babyslynger og bæreseler. Det gælder om at finde den type, der passer bedst til ens behov. Det kan virke overvældende på mange, når de undersøger markedet for slyngetyper, men grundlæggende er der ikke de store varianter. De fleste slynger til babyer er meget fleksible og passer til de fleste gøremål. Det kommer meget an på vanen, om man foretrækker den ene eller anden slags.

Overordnet kan de inddeles i skråslynger, vikler og bæreseler (virtikale).

Skråslynger

Denne slyngetype er den mest udbredte og den, som er lettest at bruge for en begynder og for en øvet bruger, som har en tumling, der meget vil op og ned.
Slyngen vokser med barnet. Som nyfødt ligger babyen gerne krøllet sammen i vuggestillingen i en naturlig fortsættelse af fostertilstanden. I løbet af de næste par måneder kan man have barnet siddende på forskellig vis.

Fra ca. 5-måneders alderen kan barnet sidde i slyngen på hoften. Når barnet sidder på hoften, bliver en stor del af barnets vægt båret direkte på hofterne, som er den mest robuste del af skelettet. Fordelen ved at bruge slynge til hoftebørn er, at man så at sige får en ekstra arm. Derved slipper man for det statiske arbejde, det er at holde barnet på hoften. Samtidig kan man bære barnet med rank holdning. Den voksne behøver altså ikke skyde hoften ud (og skævvride rygraden), mens barnet indtager verden fra en sikker position. Dette aflaster den voksne i forhold til at bære barnet på hoften uden slynge.

Det er også muligt at have barnet siddende på ryggen. Skråslyngen er meget fleksibel, og det er således nemt at amme, at ændre stilling fra ammende til siddende og at skifte slyngen fra mor til far, mens babyen bliver i slyngen. Barnet sidder rigtig tæt på den voksne, så der er mulighed for god kontakt mellem barn og voksen.

Skråslyngen findes med forskellige lukkemekanismer. Med ringe, med spænder, knudebinding eller som lommeslyngen, der er syet som et rør og ikke kan justeres.

Ringslyngen lukkes ved, at den ene ende føres igennem to ringe. Fordelen herved er, at den er let at regulere, mens barnet sidder i slyngen, hvilket især er godt ved amning.

Spændeslyngen lukkes med et klikspænde og har den fordel, at man nemt kan få barnet af og på; den er især god til det lidt større barn. Denne slynge kan tilpasses ens personlige størrelse, så man er fri for at justere, hver gang man skal bruge den.

Bindeslyngen (princippet blot et langt tørklæde). Den lukkes ved, at man binder en knude, så størrelsen på slyngen passer til én (den samme knude kan bruges flere gange). Den har den fordel, at den ikke er polstret og derfor ikke fylder så meget i tasken og kan desuden bruges som tørklæde eller sjal. Den bindes på skrå, men kan også bindes horisontalt rundt om brystet eller op over skuldrene, så barnet sidder i en pose på ryggen (som det gøres meget i f.eks. Afrika).

Lommeslyngen. Denne slynge er syet som et rør og skal derfor ikke reguleres. Den har de samme fordele som skråslyngerne. Det er en personlig slynge, der skal sys til brugerens egne mål for at være behagelig. Fordi den ikke kan reguleres, kan man med fordel have et par af dem: en lille og en stor. Den lille er god til at have en nyfødt i vuggestillingen og til at amme i. Den store er god, når barnet er i vintertøj og når barnet bliver lidt større (+ 3 mdr.), både i vuggestillingen og til at amme i.

Viklen

Denne babyslynge er formet som et langt sjal, der vikles rundt om kroppen og over begge skuldre.
Der er et væld af forskellige bindemuligheder både over én skulder eller to, på maven, på siden eller på ryggen. Det er langt den mest fleksible slynge, der kan bruges af babyer, børn og voksne i alle størrelser. Man kan også bruge en vikle til at bære to babyer - super med tvillinger!

Babyvikler findes i vævet stof og i strækstof.
Den er meget behagelig, hvis man gerne vil bruge en slynge i længere tid ad gangen - en lang tur på stranden, eller mens man laver noget med begge hænder som f.eks. at skrive e-mails.

En nyfødt kan sidde dejligt i vuggestillingen, fordi stoffet ikke er så bredt som i de fleste skråslynger. Den er rigtig god, når barnet er et par måneder gammelt og gerne vil sidde op på maven – det hjælper specielt med kolik på grund af trykket på maven. Det er særlig vigtigt, at slyngen er bundet rigtigt – med stoffet helt ud under barnets knæ for at støtte hofterne rigtigt.
I begyndelsen af det første år er det nemt at amme uden at binde viklen op, når babyen sidder på maven, men når barnet er lidt større, skal man løsne knuden lidt for at amme, og så stramme den igen bagefter.

Babyvikler lavet af strækstof har den fordel, at stoffet kan trækkes ned over den ene arm, så man kan amme, og barnet kan sættes/lægges i, når viklen allerede er bundet. Det kan være lidt sværere at binde den rigtigt, fordi den giver sig, hvorimod en vævet babyvikle (af almindeligt stof) er nemmere at binde i den rigtige størrelse, men skal bindes med barnet i.
Det tager lidt tid at blive fortrolig med bindeteknikken, men det er så afgjort det værd. Man skal ikke lade sig skræmme af det ukendte. Mange har glæde af at begynde med en skråslynge, og når de er blevet fortrolige med den, får de lyst til at prøve en vikle.

Bæreselen

I en bæresele sidder babyen lodret på den voksnes mave. Mens babyen er lille, sidder den med maven mod bæreren, men fra 2-3-måneders alderen kan barnet vendes udad. Problemet ved denne type sele er, at den ikke støtter hofterne ordentligt, således at presset på rygraden de første måneder kan give skader ved længere brug. Vægten ligger primært på bærerens skuldre, så når barnet bliver større og tungere, vil den voksne kompensere for den øgede vægt på maven ved at svaje i lænden. Dette kan give den voksne rygproblemer.

Hvis man gerne vil bruge en bæresele, findes der typer som er gode for både barn og voksen. De er baseret på den traditionelle asiatiske Mei Tai. Denne type består af et sæt stropper til at binde om maven og et sæt, der skal over skuldrene. Således fordeles vægten optimalt for bæreren.

Desuden er stropperne brede under barnets numse, hvilket gør, at barnet støttes fra knæhase til knæhase – dets vægt er altså fordelt over hele numsen og begge lår. Barnet sidder også tættere ind til bæreren, end det gør i de kendte bæreseler. Designet på Mei Tai selerne er forskelligt – og nogle ligner alm. bæreseler mere end andre, men de er alle sunde for både baby og bærer.

Barnet kan ikke ligge ned i en Mei Tai/bæresele, og derfor er de bedst til børn fra 4-6 mdr. Barnet kan uden problemer sidde på maven eller ryggen.

Bæreselerne findes i flere varianter. I stof som bindes om hofterne, og mere udviklede modeller med spænder.

Sitemap