Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen bevarer døgnbemandet vagtcentral

Gennem flere år har fremtiden for Vestsjællands Brandvæsens døgnbemandede vagtcentral været drøftet. Vagtcentralen har givet underskud, og med Sorø og Lejre kommuners udtræden var der som udgangspunkt forventning om et endnu større underskud. Men i mellemtiden har vagtcentralen fået nye opgaver, og med udsigt til overskud fremover, er det nu besluttet, at vagtcentralen bevares.

Brandvæsen

Falck beholder alligevel brandslukning i Høng

Det bliver fortsat Falck i Ruds Vedby, som står for brandslukningen i Høng by. Det står klart efter længere tids debat om den fremtidige brandslukning, hvor både beredskabskommissionen og et flertal i økonomiudvalget i Kalundborg Kommune ellers efter indstilling fra beredskabschefen havde besluttet, at brandslukningen i en del af Falck i Ruds Vedbys dækningsområde skulle overgå til Kalundborg Brand og Redning i Gørlev. I kommunalbestyrelsen mente et solidt flertal imidlertid, at sagsmaterialet var mangelfuldt, og derfor beslutte de at bevare status quo.

Brandvæsen

Danmarks atomberedskab smuldrer

Selv om Danmark har noget af verdens mest avancerede måleudstyr til at finde radioaktivt nedfald og bombemateriale, så kan det stort set ­ikke bruges til at beskytte befolkningen i en krisesituation. Der er nemlig alt for få personer, der kan betjene udstyret og analysere måleresultaterne. I tilfælde af radioaktive bomber, vil hylende sirener over hele landet advare befolkningen og få dem til at gå inden døre. Til gengæld er der ingen, der hurtigt kan fortælle befolkningen, hvor alvorlig bestrålingen er, eller hvordan man kan fjerne den igen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Debat: Region Hovedstaden er en af hovedårsagerne til at ambulancereddere siger op

Samtlige ambulancereddere, der er stoppet i Hovedstadens Beredskab siden 2016, angiver Region Hovedstaden som en af hovedårsagerne. Samtidig er der ikke tvivl om, at ambulanceberedskabet er presset, og at man som konsekvens i dag venter dobbelt så lang tid på en ambulance i København. Det skriver formanden og næstformanden for medarbejderklubben KbaK i dette debatindlæg.

Præhospital

Redningskorps skal hjælpe med op- og nedbæringer på Ærø

BIOS’ ambulanceberedskab på Ærø får nu mulighed for at trække på brandfolk fra Ærø Redningskorps. De to reddere, som udgør ambulanceberedskabet, vil nemlig ikke selv kunne håndtere akutte op- og nedbæringer, f.eks. hvis patienter skal bæres op fra lystbåde. Den nye ordning kommer til at koste regionen ca. 140.000 kr. om året.

Præhospital

Hurtige ambulancer i Region Syddanmark

Ambulancerne i Region Syddanmark er fortsat hurtigere fremme end krævet i kontrakten mellem Region Syddanmark og Falck. I 3. kvartal 2011 var den gennemsnitlige responstid i alle de fire delområder, hvor responstiden opgøres, således markant lavere end kravet. Bedst ser det ud i Sønderjylland, hvor regionen kræver, at ambulancerne i gennemsnit er fremme efter 9,8 minutter, men i 3. kvartal var de fremme allerede efter 8,4 minutter.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Kæmpe autohjælpskontrakt i udbud

En autohjælpskontrakt med en værdi på op til 300 mio. kr. er nu sendt i udbud. Det er politiet og Vejdirektoratet, som er gået sammen om at udbyde bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene – herunder trafikuheld, hærværk og usædvanligt vejrlig – samt assistance til skiltning og trafikregulering.

Autohjælp

Flere forsikringsselskaber skifter leverandør af autohjælp

Fra 1. marts 2023 skal Falck levere autohjælp til forsikringstagerne hos Købstædernes Forsikring. Det er en kontrakt, som Falck overtager fra SOS Dansk Autohjælp. Til gengæld kan Falck ende med at miste en stor kontrakt med Topdanmark, der forhandler med flere mulige leverandører – men angiveligt har fået et særdeles billigt tilbud fra Viking.

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp erobrer markedsandele i hårdt marked

Trods hård konkurrence på autohjælpsmarkedet har SOS Dansk Autohjælp erobret markedsandele i 2017. Selskabet fik både flere kunder og udførte et øget antal assistancer, men alligevel lykkedes det at holde omkostningerne på et stabilt niveau og at reducere antallet af medarbejdere. I 2018 forventer SOS Dansk Autohjælp dog et fald i aktiviteter og overskud.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Stor katastrofeøvelse i Sønderborg Lufthavn

Et to-motors propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned nær Sønderborg Lufthavn. Det er scenariet for en stor katastrofeøvelse, som tirsdag gennemføres på at areal tæt ved lufthavnen. Lufthavnens eget brandberedskab, Sønderborg Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen, Region Syddanmark samt Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i øvelsen.

Politi

Nyt center skal bekæmpe it-relateret økonomisk kriminalitet

It-relateret økonomisk kriminalitet vokser hastigt og misbrug af betalingskort, phishing og online svindel, når der handles, rammer stadig flere danskere, efterhånden som hverdagen bliver mere digital. For at styrke indsatsen har politiet nu oprettet et landsdækkende center for indledende efterforskning og forebyggelse af sager vedrørende it-relateret økonomisk kriminalitet.

Politi

Politiet lukker alarmcentral på Bornholm

Næste år lukker politiet alarmcentralen i Rønne. I stedet skal Bornholm dækkes fra politiets alarmcentral i Hillerød, der i forvejen dækker Frederiksborg Amt. Lukningen sker primært for at sikre, at alarmoperatørerne kan opretholde en tilstrækkelig rutine – det har nemlig været et problem på alarmcentralen i Rønne, der er landets suverænt mindste, og som typisk kun modtager 5-10 opkald i døgnet. Men på Bornholm er der bekymring for, at flytningen giver problemer i forhold til lokalkendskabet og det bornholmske sprog.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook