Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Præhospital

FOA: Nye paramedicinere får den korteste uddannelse og mindst erfaring

Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Danmarks mest uheldige brandvæsen?

For små tre måneder siden blev en autosprøjte fra Vilsbæk Frivillige Brandværn knust mod et vejtræ lidt syd for Aabenraa. Uheldet skete, mens brandfolkene var på vej hjem fra en opgave, men de slap heldigvis med knubs. Onsdag gik det så ud over brandkaptajnens hus i Vilsbæk by, som brød i brand, mens brandkaptajnen var på indkøb. Flere rum i huset udbrændte, ligesom hele tagkonstruktionen er brændt. Det får den lokale TV-station til at kåre Vilsbæk Frivillige Brandværn til landets uheldigste brandvæsen.

Brandvæsen

Ukrudtsbrænderen er skyld i flere og flere brande

Ukrudtsbrænderen kan være et effektivt redskab til at få bugt med ukrudtet. Men det er ikke uden risiko at bruge en ukrudtsbrænder. Set over de seneste år starter en støt stigende del af brande, som brandvæsenet rykker ud til, med uhensigtsmæssig brug af ukrudtsbrænderen. Sidste år rykkede brandvæsenet ud til knap 400 brande startet af en ukrudtsbrænder.

Brandvæsen

10 danske brandfolk tager til Australien

Selv om den australske regering har takket nej til at få dansk bistand til at bekæmpe de voldsomme naturbrande, så rejser 10 danske brandfolk nu afsted til Australien. Det er den australske organisation BlazeAid, som har sagt ja til et tilbud fra danske brandfolk, der har dannet organisationen Firefighter Assistance Denmark.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Hyppigere førstehjælp sikrer massiv fremgang i overlevelse efter hjertestop

Fra at være det svage led for bare ti år siden er Danmark i dag på vej frem, når det gælder overlevelse efter hjertestop uden for hospital. I dag overlever 10 procent af patienterne, hvis de får hjertestop, og en væsentlig del af forklaringen er formentlig, at andelen af danskere, der griber ind, hvis de bliver vidne til et hjertestop, er steget fra 20 procent i 2001 til 44 procent i dag. De danske erfaringer vækker opsigt i udlandet, og eksperter vurderer, at den nuværende indsats kan sende Danmark helt op i verdenseliten.

Præhospital

Påbud: Slut med førstehjælpskurser

Fra i morgen må der ikke gennemføres førstehjælpskurser i regi af organisationer, som indgår i Dansk Førstehjælpsråd. Det fremgår af et påbud, som Dansk Førstehjælpsråd netop har udsendt til førstehjælpsinstruktørerne på baggrund af den aktuelle trussel fra corona-virus. Påbuddet er ifølge Dansk Førstehjælpsråd gældende indtil videre, men rådet følger løbende situationen.

Præhospital

Falck ønsker fokus på krav til sygetransport

Falck ønsker fokus på de krav, som kan stilles til køretøjer og chauffører i forbindelse med siddende sygetransport og lægevagtskørsel. Det sker i forbindelse med Folketingets behandling af en ny lov, som giver Falck mulighed for at byde på trafikselskabernes sygetransport – en mulighed, som ellers blev afskaffet sidste år, hvor taxivognmændene fik eneret på opgaverne.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Tom pengekasse hos Redning Danmark-station

En af de større virksomheder, der indgår i Redning Danmark, er på grund af COVID-19-krisen løbet tør for penge. Det er selskabet Redning Danmark Ringsted ApS, som nu oplyser, at selskabet har opbrugt de likvide reserver, idet kassekreditten er trukket op til den maksimale trækningsrettighed. Ledelsen forhandler med banken om nye lån.

Autohjælp

20-årig skal i retten for ulykke der dræbte Falck-redder

Mandag starter retssagen mod en 20-årig mand, der i 2018 påkørte en skiltevogn fra Falck på Vestmotorvejen. Ved ulykken blev en 63-årig redder dræbt. Den 20-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab og for overtrædelse af færdselsloven, og vurderingen er, at han på ulykkestidspunktet kørte op til 129 km/t.

Autohjælp

Falck vinder stort udbud hos Vejdirektoratet og Rigspolitiet

Falck har vundet Vejdirektoratets og Rigspolitiets fælles udbud af en ny kontrakt om beredskabs- og autotransportydelser. Der er tale om en kontrakt med en løbetid på op til syv år, og den omfatter bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene samt assistance til skiltning og trafikregulering.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet efterlyser episoder med falsk politibil

En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de vidner.

Brandvæsen

Flygtningekrise fører til aflysning af Storebæltsøvelse

Politiet har besluttet at udsætte en planlagt øvelse på Storebæltsforbindelsens vestbro – lavbroen – indtil videre. Øvelsen skulle have fundet sted natten mellem lørdag og søndag den sidste weekend i september. Baggrunden for beslutningen er blandt andet de mange afgivelser af politifolk i forbindelse med den aktuelle flygtningesituation i Danmark.

Politi

Politiet: 112-app var med til at redde liv ved drukneulykke

Den nye 112-app viste for alvor sit værd den 15. april 2013, da en person var tæt på at drukne i Søby Sø ved Herning. Her ringede en mand til alarmcentralen i Aarhus, efter at han havde set en person ligge cirka 10 meter ude i Søby Sø ved Herning. Men Søby Sø er et vidt begreb, og det kunne have kostet flere dyrebare minutter, før medarbejderen på alarmcentralen havde sporet sig ind på, hvor anmelderen præcist befandt sig. Men det tog kun få sekunder – anmelderen havde nemlig foretaget opkaldet via 112-app’en.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook