Præhospital

Vil flytte ambulancestationen i Vejle væk fra midtbyen

Fra 2025 vil ambulancerne i Vejle få en ny placering. I dag rykker de ud fra en station i bymidten, men forholdene på station er trange. Samtidig vurderer Region Syddanmark, at en placering med hurtig adgang til motor- og indfaldsvejene samlet set vil give en bedre dækning. Den ændrede placering kan dog gøre, at det bliver nødvendigt at etablere en ny ambulancestation i Bredsten.

Præhospital

30.000 danske foreningspersoner har nu fået et hjerteredderkursus

Et netop afsluttet projekt har resulteret i, at næsten 30.000 udøvere, trænere og ledere i lokale idrætsforeninger nu kan træde til i tilfælde af hjertestop. De har fået et gratis 30-minutters hjerteredderkursus, og det er den simple opskrift på, at der nu er stor opmærksomhed på, at hjertestop også kan ske i hallen eller på fodboldbanen – og at det kræver en hurtig indsats.

Autohjælp

Havde rekordmange fritrækninger i denne vinter

I den netop overståede vinter havde SOS Dansk Autohjælp rekordmange assistancer til biler, som skulle hives ud af snedriver, op ad grøfter og fri af mudder. En vinter med sne, frost og ualmindeligt meget vand har således udfordret de danske bilister – og sendt SOS Dansk Autohjælp ud til omkring 13.000 fritrækninger.

Præhospital

Tre virksomheder vil gerne byde på ambulancekørsel i Region Syddanmark

Der er udsigt til hård konkurrence, når det skal afgøres, hvem som skal drive ambulancetjenesten i Trekantområdet i Region Syddanmark. Udover Falck – der i dag har opgaven – er to andre virksomheder nemlig blevet prækvalificeret til at byde i det igangværende udbud. Det drejer sig om PreMed, der i dag udfører ambulancekørsel i Nordjylland, og svenske Premedic.

  • Brandvæsen
    De frivillige brandværn i Havnbjerg og Rinkenæs skal ikke længere udføre brandslukning for Sønderborg Kommune. Begge brandværn har store problemer med at overholde kravene til afgangstid og bemanding, så derfor har Sønderborg Kommune valgt at opsige brandslukningskontrakterne. Kommunen tilbyder dog, at brandværnene stadig kan indgå i beredskabet.
  • Autohjælp
    Københavns Kommune har sendt en større autohjælpskontrakt i udbud. Kontrakten omfatter 900 køretøjer under 3.500 kg, 90 køretøjer over 3.500 kg samt 835 arbejdsredskaber på hjul, tromler eller valser. Værdien af kontrakten – der har karakter af en rammeaftale – anslås til 3,5 mio. kr. og med en maksimal værdi på 4,5 mio. kr.
  • Præhospital
    Hver dag falder i gennemsnit 14 danskere om af hjertestop. Hurtig hjælp betyder en stor forskel ved akut hjertestop, men mange er tilbageholdende med at kaste sig over hjerteredning – selv om enhver indsats er bedre end ingen. Ifølge en ny undersøgelse er mere end hver tredje dansker utryg ved at træde til med hjælp ved et hjertestop.
  • Præhospital
    PreMed har udnævnt Thomas Jeppesen som ny driftsleder. Den 1. marts 2024 tiltrådte han det nye job, hvor han vil arbejde 50/50 med ledelse og i driften som paramediciner i hele PreMeds område i Himmerland og Thy-Mors. Opgaverne som driftsleder deler han med en kollega, der primært har fokus på teknik og køretøjer.
  • Autohjælp
    Der er er tale om en kontrakt med en værdi på omkring 120 mio. kr., når Vejdirektoratet senere på året sender bemandingen af Vejdirektoratets Trafikcenter i udbud. Trafikcenteret overvåger trafikken på statsvejene og på udvalgte større kommuneveje døgnet rundt, og centeret skal gribe aktivt ind, når omstændighederne tilsiger det. Både Falck og G4S har tidligere haft kontrakten.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Undersøgelse af brandsikkerhed i plejeboliger er klar

Brandsikkerheden i flere plejeinstitutioner lever ikke op til bygningsreglementets krav og beredskabslovgivningens driftsmæssige brandsikkerhedskrav. Det viser en ny undersøgelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Undersøgelsen viser, at der især er problemer med overholdelse af kravet om sprinkling i plejeinstitutioner i fleretages bygninger.

Brandvæsen

Frederiksborg Brand & Redning har indkøbt 25 nye køretøjer

En stor udskiftning af vognparken i Frederiksborg Brand & Redning er på vej. Beredskabskommissionen besluttede sidste år, at beredskabet fremover selv skulle eje køretøjerne, og efter et udbud er der nu indkøbt ni tanksprøjter, seks vandtankvogn, to drejestiger, to Hurtige Sluknings Enheder, to redningsbåde, to bådtrækkere, to slangetendere og to CBRNE-køretøjer.

Brandvæsen

Indsatsleder dræbt under nedstyrtet mur

Den 59-årige beredskabsinspektør Knud Møller fra Horsens Brandvæsen omkom, da han under en gårdbrand i Østbirk den 19. januar blev ramt af en væltende mur. Branden brød ud omkring klokken halv seks, da der gik ild i laden på en gård på Ryvej. Bygningen rummede blandt andet landejendommens maskiner og et oplag af halm. På et tidspunkt styrtede tagkonstruktionen sammen, og kort efter væltede den ene mur ned over indsatslederen, Knud Møller. Hårdt kvæstet blev han kørt til Horsens Sygehus, men var død ved ankomsten.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Råd fra alarmcentralen: Lad livløs 3-årig ligge

Politiklagemyndigheden skal nu undersøge en sag fra Silkeborg, hvor tre unge mænd ringede 112, efter at de havde fundet en 3-årig pige, der lå livløs i vandoverfladen på Borre Sø. Ifølge de tre unge mænd var instruktionen fra alarmcentralen nemlig, at de skulle lade pigen ligge – tilsyneladende fordi alarmcentralen troede, at der kunne være tale om en forbrydelse. Pigen viste sig dog senere at være i live.

Præhospital

Afsætter penge til en ekstra akutbil

Region Hovedstaden har i en ny budgetaftale afsat 2,2 mio. kr. i 2024 og derefter 3,8 mio. kr. om året til en ny akutbil. Der er ikke besluttet en fast placering, men akutbilen skal indsættes der, hvor behovet er størst – oftest i Nordsjælland. Målet er at få reduceret responstiderne, som er under pres.

Præhospital

Umuligt at skaffe læger til ny akutlægebil

Den nye og midlertidige akutlægebil i Holstebro er ikke kommet godt fra start. Lægebilen skulle være startet op fra 1. august 2012, men det har vist sig umuligt at skaffe nok læger til at bemande lægebilen. Trods forsøg på at få læger fra akutlægebilerne i Ålborg, Odense, Kolding og Esbjerg til at hjælpe med bemandingen, så har kun to læger meldt sig, og derfor må Holstebro indtil videre nøjes med en sygeplejerskebemandet akutbil.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck nedlægger sine værksteder

Falcks køretøjer skal ikke længere serviceres på redningskorpsets egne værksteder. I stedet skal opgaven placeres hos eksterne værksteder, og det betyder, at Falck i den kommende tid nedlægger seks værksteder i hele landet. Dermed er det også slut med, at værkstedernes ansatte kan indgå i 1-minutsberedskabet i Kolding og Randers.

Autohjælp

Her er de 165 danske virksomheder og personer med udrykningstilladelse i 2023

Der er i år 104 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er to færre end sidste år. Desuden har 61 virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er syv flere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Redningskorps på Samsø er en god forretning

Det er en ganske god forretning af drive et all-round redningskorps på Samsø. Det viser det seneste regnskab fra Samsø Redningskorps ApS, hvor både omsætningen og overskuddet er steget markant. Det er blandt andet færre brandudrykninger og dermed lavere lønomkostninger, som resulterer i et overskud på 2,3 mio. kr.

Fra arkivet – Politi

Politi

55 nye udrykningskøretøjer til Kriminalforsorgen

I dag er det politiet, som står for at transportere arrestanter, men fra årsskiftet overtager Kriminalforsorgen opgaven. Derfor har Kriminalforsorgen nu modtaget 55 nye køretøjer.  Alle de nye køretøjer er udstyret med udrykningssignaler. Det skyldes, at kriminalforsorgen i 2014 blev omfattet af muligheden for udrykningskørsel.

Politi

Motorcykelbetjente kørte udrykningskørsel for at spise aftensmad

Tre motorcykelbetjente, som kørte udrykningskørsel til et lokalt pizzeria og en thai-restaurant for at spise aftensmad. Det er en af de sager, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed har behandlet i det forløbne år. I den konkrete sag mente statsadvokaten, at politibetjentene havde overtrådt udrykningsbekendtgørelsen, men sagen endte med et tiltalefrafald.

Politi

Håndværker idømt stor bøde efter gaseksplosion

En VVS’er er ved Retten i Randers blevet idømt en bøde på 40.000 kr. for at have sjusket med sikkerheden, da en af hans ansatte installerede en gasvandvarmer, som endte med at eksplodere, så en kvinde fik flere forbrændinger på kroppen. Der var ikke foretaget den korrekte kontrol og afprøvning, og installationen var på flere punkter sket i strid med vejledningen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook