Thai-suppe Thai rejesuppe (2 personer)
100 g store rejer 1/2 bk champignons 6 dl grønsagsbouillon 1 rød chili 1-2 cm finthakket frisk ingefær evt. 1 spsk fiskesauce (thai) 1 knivspids sukker sort peber finthakket porretop eller forårsløg frisk koriander evt. limesaft (kan udelades) Den finthakkede og udkernede chili sauteres hurtigt i lidt olie sammen med ingefær og hvidløg. Tilsæt champignonerne og lad dem stege gyldne. Hæld bouillonen over og lad det koge lidt. Smag suppen til med fiskesauce, limesaft, sukker og peber. Tilsidst tilsættes rejerne, de skal blot lige varmes igennem. Drys den færdige suppe med frisk koriander og lidt finthakket porretop eller forårsløg. Suppen er hot, så server evt. en skål med sprøde agurkebjælker til at gnave til.
|