Startside

Hvem er vi

Vi er en familie på 2 voksne, i slutningen af fyrrerne, og 3 børn, August på 13, Lærke på 16 og Gustav på 18 år. Vi bor på landet, hvor der er masser af plads at boltre sig på for både hunde og mennesker. I skoleåret 2014/15 er både Lærke og Gustav i Chile som udvekslingstudenter.

Peter er uddannet skov- og landskabsingeniør og arbejder som naturkonsulent i Billund Kommune.

Jeg selv, Bjørg blev i sommeren 2010 færdiguddannet Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør og Clicktræner, endvidere er jeg uddannet Cand. Agro. med speciale i etologi, hvilket betyder viden om dyrs adfærd. I 2015 tog jeg Dansk Kennel Klubs hundeopdrætter uddannelse. Til daglig arbejder jeg på Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg. Min teoretiske og praktiske viden omkring hunde bruger jeg dagligt i forbindelse med vores egne hunde, ligesom det er naturligt for mig at anvende denne viden i forbindelse med vores opdræt.  

Både Peter og jeg har som barn og i vores voksenliv haft gravhunde og schæfer. I 2006 faldt vi dog pladask for denne helt utrolige hengivne, sociale og kærlige basset race som samtidig også er meget selvstændig.

Vores store kærlighed til racen Basset Artesien Normand er en af årsagerne til, at vi i 2008 startede et seriøst opdræt af racen her i Danmark. Nøgleordene er kærlighed, tryghed, rolighed og et stimulerende miljø for alle vores hunde såvel hvalpe som voksne.

Vi holder meget af vores hunde og sætter en stor ære i at give hvalpene den bedste start på livet. Det er ubetinget en opdrætters ansvar. Det betyder at vi er opmærksomme på alle forhold, der udvikler hvalpene både fysisk, mentalt og emotionelt i en sund retning. I praksis betyder det, at vi udover at have fokus på fodringen og plejen af hvalpene også har fokus på hvalpenes prægning og socialisering. Det er f.eks. oplevelser som bilkørsel, ophold udenfor supermarkeder, støvsugere, børn i alle aldre, andre hunde og dyr som f.eks. heste, katte og høns som bl.a. er noget af det hvalpene får med sig i bagagen inden de forlader os. Alle vores hunde og dermed også vores hvalpe lever og bor naturligvis sammen med resten af familien i vores hus.

Den vigtige prægningsperiode strækker sig over et år for hundehvalpe, men vigtigst er perioden fra 3 - 12 uger, hvor hvalpen er særlig modtagelig for prægning og socialisering. Denne periode starter således allerede hos os som opdrætter og fortsætter hos Jer, som bliver hvalpeejere. 

Perioden er særdeles vigtig. Når en hvalp fødes er det ligesom en ny åben bog, der skal til at skrives. Alle oplevelser som hvalpen får lagres i dens hukommelse eller skrives ind i bogen om man vil. Oplevelserne og de indtryk som hvalpen danner sig, tages med videre i livet og vil således være afgørende for hvordan hvalpen vil reagere videre frem i livet. Får hvalpen således den mængde positive stimulerende oplevelser, som svarer til dens udviklingstrin, vil den også udvikle sig som en sund og omgængelig familiehund med et åbent og tillidsfuldt sind.

En sund hvalp skal være frimodig, glad og nysgerrig også overfor børn og ikke forsigtig og tilbageholdende.

 

Foto af Bessie og PeterFoto af Bessie og Bjørg

Lærke træner "sit" med BessieLærke træner "dæk" med Bessie