Denne opskrift på gulerodboller er rigtig god og mætter meget. Der bliver ca. 22 stk og indholdet af rugmel og andre mel- og kornprodukter kan evt blandes i andre forhold.
.
Ingredienser til ca 22 gulerodsboller:
3 mellemstore gulerødder
5½ dl vand
50 g. gær
2 spk. solsikkeolie
1½ dl solsikkekerner
750 g hvedemel
250 g rugmel
Lidt salt.
Pensles med mælk
Fremgangmetode:
Gæren opløses i det Lunkne vand. Gulerødderne rives groft og tilsættes sammen med olie og solsikkekerner i gærvanden. Efter kort omrøringt tilsættes de øvrige ingredienser.
Ingerdienser æltes godt sammen og dejen sættes til at hæve et lunt sted i ca 1 time. Derefter formes boller (dejen hæver noget, men ikke enormt) ca. 20-22 stk. som efterhæver ekstra 20 min. Boller pensles med mælk og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Skriv en kommentar