Ingredienser til ca 14 pølsehorn:
25 g gær
2½ dl lunkent vand. Ikke over 35 grader (så dør gærcellerne)
3 Gulerødder
2 tsk solsikkeolie
1 æg
1 tsk groft salt
6 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 dl hvedeklid (rugmel og hvedeklid kan erstattes med andre typer mel)
1 pk alm pølser. Skæres over til halv længde
Pensling med vand, æg eller mælk
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Gulerødderne rives på den gove side og tilsættes gærvandet sammen med halvdelen af hvedemelet og de øvrige ingredienser. Eftehånden tilsættes det resterende mel til dejen er passende (ikke alt for klistret). Ælt dejen godt igennem lad den hæve et lunt sted i omkring en time.
Luften slås ud af dejen og denne deles i 16 stykker som hver rulles ud og trilles om en halv alm pølse. Her kan evt tilføjes sennep eller ketchup efter ønske.
Pensel hornene med vand og Lad pølsehornene hæve i 20 min ,inden de bages i ovnen ved 220 grader i 15 min eller til de er gyldne og slipper bagepladen forholdsvis let.
Velbekommen!
Skriv en kommentar