onsdag den 11. september 2013

Græskar/Selleri suppe





Det lille fine gule græskar, som jeg havde fået fra gården st. Vindbæk, har lagt i køleskabet og kigget på mig i noget tid, jeg besluttede mig derfor til sidst for, at forsøge mig med en suppe.
Jeg valgte at bage græskaret i ovnen, for at fremtone den lidt "nøddede" smag, som græskar har. Og så ville jeg prøve at supplere suppen med lidt knoldselleri, - mest fordi jeg lige havde en rest i køleskabet, og skralderen var ihvertfald et no go!

Anyway, det blev faktisk ret godt ! (og det er endda sagt på godt nordjysk...)


500 g. græskar

200 g. knoldselleri

2 - 3 fed hvidløg

½ liter skummetmælk

1 spsk. olie

+salt, peber og urter

Jeg skar græskaret ud (pas på din kniv ikke smutter, et utilberedt græskar kan være meget hårdt at skære i), skar sellerien ud i tern, maste hvidløgene og smed dem i fadet med skrallen på, vendte grøntsagerne i lidt olie med salt og peber, og tilsatte lidt tørret timian (har du frisk timian ved hånden, er det selvfølgelig bedre!)
Grøntsagerne blev bagt i en halv time v. 200 grader, eller til græskaret er helt mørt. Herefter er der kun tilbage at pille alt skral og skal fra, køre det igennem blenderen og smag til med salt og peber.

Denne omgang er svarende til to store portioner.

Protein
27 g.
Kulhydrat
77 g.
Fedt
20 g.
I alt
600 kcal.


Pr. Pers.

Protein
13,5 g.
Kulhydrat
38,5 g.
Fedt
10 g.
I alt
300 kcal.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar