Rugbrødslagkade - Sønderjydsk

6 æg
150 gr. sukker
200 gr. revet rugbrød
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
1-2 spsk. hakket chokolade
100 gr. hakkede hasselnødder

Fyld og pynt:
Ribsgele eller solbærsyltetøj + creme
Flødeskum
Reven chokolade

Sådan gør du:
Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Piske længe - indtil sukkeret er HELT væk. Rør æggeblommerne i.
Revet rugbrød, mel, bagepulver kakao chokolade og nødder blandes godt sammen i en skål, inden det "vendes" i æggemassen.
Fyld dejen i 3-4 forme.
Bag ved 200° C. i ca. 15 min. og afkøles i mindst 1 time.
Læg bundene sammen med gele/syltetøj og creme.

Tips!
Rugbrødslagkage skal laves 1-2 dage før den skal serveres, alt efter smag.