Hvidløgssuppe.

Nødvendig remedier:
Blender eller stavblender.

Det skal du bruge til 4 personer:
1 Mellemstort løg, pil og hak løget fint.
2 spsk. smør
12 fed hvidløg (ja - der står tolv), pil og hak hvidløgen
2 spsk. hvedemel
3/4 ltr. hønsebouillon
1/4 ltr. piskefløde
salt og peber
De efterfølgende krydderier er ikke nødvendige, men giver en rigtig god smag.
1 drys friskrevet muskatnød
1 spsk. citronsaft
2 spsk. revet ost - f.eks. emmentaler.
1 tsk. oregano

Sådan gør du:
Svits løget gennemsigtigt, sammen med hvidløg.
Rør melet i og svits det gyldenbrunt.
Rør bouillon og fløde i og kog suppen ved svag varme under låg i 20 minutter.
Blend suppen og smag til med salt og peber.
Tilsæt evt. de øvrige krydderier.

Tip!
Lav evt. kuvertbrød til af pizzadej, drys med groft salt.