Fru Nielsens fedtfri boller

8 dl vand
50 g gær
1 - 2 tsk. salt
200 g hvedeklid
Ca. 1 kg hvedemel
 
1. Gæren røres ud i lunkent vand.
2. Hvedeklid og salt tilsættes.
3. Tilsæt hvedemel til dejen kan æltes på bordet.
4. Dejen hæver ca. 30 min.
5. Dejen formes til boller evt. tilsat mere hvedemel.
6. Ovnen tændes.
7. Bollerne efterhæves  ca. 30 min.
8. Bollerne pensles med vand og bages ca. 15 min ved 225 grader.
 
Hvis bollerne ikke skal bruges til frokostboller, kan der tilsættes 1 - 2 spsk. honning i pkt. 2

CHILIBOLLER

100   g semi-dried soltørrede tomater
1-2    spsk. Olie fra tomaterne
1       spsk. Tørret oregano
1       tsk. Tørrede, knuste chiliflager
20     g gær
2       dl vand
1       dl kogende vand
1 ½   tsk. Honing el. sukker
250   g hvedemel
1 ½   tsk. Salt
200   g fint durummel 

olie til pensling
Hak tomaterne let groft, og rør dem med oregano, chili og olie.

Lad det trække en halv time.

Rør gøren ud i ½ dl koldt vand, og stil til side. Rør honning ud i kogende vand, tilsæt resten af det kolde vand, og rør hvedemelet i. Tilsæt gærblandingen, og rør godt. Tilsæt salt og chiliblandingen, og rør og ælt durummel i til en let fast dej, der slipper fingrene. Form til en bolle, og læg dejen i en oliesmurt skål. Lad dejen hæve tildækket 1 ½ time. Slå dejen ned, og form den til 12 boller, efterhæv 20 minutter, og pensl med olie. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 120 grader på næstøverste rille i 12-15 minutter, til bollerne er fint gyldne.