Home » Desserter » Proteinmarcipanbrød

Proteinmarcipanbrød

By , 3. november 2012, In Desserter, Low-carb, Proteinbarer, Snacks
marcipanbrød

Man skulle tro det ikke var muligt at lave et marcipanbrød uden sukker, og tilmed et højt proteinindhold, men det kan så sandelig lade sig gøre! Og det er faktisk rigtig let. Man skal blot anskaffe sig noget affedtet mandelmel, der med hele 40 gram protein per 100 gram egner sig perfekt til denne opskrift.

Affedtet mandelmel kan købes i de fleste velassorterede helsebutikker, men kan også erstattes af blendede mandler – denne ændring vil dog give et højere kalorieindhold, og lavere indhold af protein.

Ingredienser (4 barer, 10 minutter + afkøling)

Af Nikolaj Nielsen

Obs: En bar vejer cirka 100 gram, hvorfor næringsindholdet er det samme per portion som per 100 gram

Fremgangsmåde:

  • Mandelmel og proteinpulver blandes i en skål
  • Mælken tilføjes lidt efter lidt til blandingen, indtil man har en dej med en fast konsistens
  • Det er ikke sikkert at man skal bruge alt mælken, så hold lidt igen indtil du synes dejen er til at arbejde med
  • Sæt dejen på køl og lad den samle sig i 10 minutter
  • Form fire brød af dejen. Det letteste er at tage lidt mandelmel på fingrene, og rulle fire ”pølser” i hånden
  • Smelt chokoladen, helst i et vandbad, og overtræk ”marcipan”-brødene
  • Stil dem i køleskabet indtil chokoladen er stivnet
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
179  
179  
Protein  
26  
26  
Kulhydrater  
4  
4  
Fedt  
7  
7  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015