Tags

, , , , ,

20120521-203041.jpg

20120521-203058.jpg

Detox dag 1 – middag/aftensmaden stod på noget spændende, fuldkornspastasalat med rødbedepesto

2 personer
50 g. fuldkornspasta, f.eks. skruer
1 avocado
½ rød chili, uden kerner
1 håndfuld brøndkarse – eller gør som jeg ½ bøtte karse og en lille håndfuld salat skyllet og skåret i stykker
1 appelsin
1 rødt æble
1 tsk Lene Hansson kryddersalt – eller middelhavssalt
1 tsk Lene Hansson thaikrydderi – eller gør som jeg der lavede noget lignende selv: Himalayasalt/middelhavssalt, karry, spidskommen, cayennepeber, paprika, hvidløgspeber, chili
1 spsk sesamolie

Pesto
100 g rødbede
2 spsk pinjekerner
2 tsk Lene Hansson kryddersalt – eller anden salt
1 spsk cremefraiche 9%
1 spsk vand

Lav først pestoen: Sæt rødbederne i ovnen, og bag dem ved 220 grader i ca. 30 minutter. Når de er færdige, tages skrællen af, og rødbederne lægges o et blenderglas og blendes sammen med pinjekerner, salt, cremefraiche og vand til en tyk masse.

Pastaen koges efter anvisningen på pakken, skylles i koldt vand og stilles til side.

Avocadoen befries for sten og skræl, og skæres i små stykker. Chilien skæres ligeledes i små stykker, og brøndkarsen hakkes fint. Appelsinen befries for skræl og kerner, æblet befries for kernehus og stilk, og begge dele skæres i små stykker. Alt blandes sammen med pastaen samt salt, krydderi og sesamolie.
Server evt salat og pesto i to separate skåle.

Det smagte dejligt! 🙂 Og det var godkendt af kæresten – som lavede kylling til, til sig selv 😉

20120521-203107.jpg

 

20120521-203117.jpg