søndag, januar 08, 2012

Chokolade muffins med appelsin trøffel.

Til ca. 12 stks.




Muffins:

150 g smør - skal have stuetemperatur
150 g rørsukker
½ vanillestang
2 æg
100 g mel
4 spsk kakopulver
1 tsk. bagepulver

stil ovnen på 190 C
Bland vanillekorn med sukker, og kom det i en skål sammen med den bløde smør. Rør eller pisk det godt sammen til en luftig og cremet masse. Kom æggene i en skpl og pisk dem godt sammen med en gaffel, og rør det i dejen lidt af gangen. Sigt mel, cacaopulver og bagepulver sammen, og rør det i lidt af gangen, når det hele er kommet i røre eller pisker du dejen godt, til dn bliver ensartet, blød og cremet.
Fordel dejen i formene, og bag dem i ca. 15 min.



Appelsin trøffel. - Skal laves min. 5 timer i forvejen, så den kan nå at blive fast.

150 g koldt smør.
250 ml. fløde
200 g mørk chokolade (Min. 50%)
1 spsk. honning.
½ vanillestang.
2 tsk. appelsinolie

Hak chokoladen groft, og skær det kolde smør i tern og stil det til side.
Hæld fløden og vanillekornene i en gryde og varm det op til kogepunktet. -Det må IKKE koge over.
Tag gryden af varmen og rør honningen ud i den varme fløde. Kom så den hakkede chokolade op i og rør godt, til det er smeltet godt sammen. Smag det til med appelsin olie, og hæld det i en lufttæt plastic beholder og stil det på køl.

- Inden du pynter de lækre muffins med trøffel skal de være helt kolde.


Velbekomme :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar