mandag, marts 12, 2012

Karamelrand!

En gammel kending, som godt kan drille lidt. Så et held og lykke er på sin plads! :)

OBS. GODE GRYDELAPPER KRÆVES...

Du skal bruge:

2 ½ dl. Piskefløde
2 ½ dl. Sødmælk
1 hel stang vanille
6 past. æggeblommer
3 past. Æggehvider
30 g Sukker

karamel:
150 g sukker
1 ½ dl. vand



Stil ovnen på 115 C, kom den dybeste bradepande ind midt i oven med vand i, så vandbadet er klar.
Lad formen stå lidt i vandbadet mens du laver karamellen.
Karamel: Smelt langsomt sukkeret på panden, hold godt øje med det så det ikke brænder på! Rør ikke i karamellen før det begynder at smelte ordentligt. Når karamellen ser klar og lysebrun ud, er den klar.
Tag formen ud af ovnen, hæld karamellen forsigtigt over i formen, og vend og drej formen godt, til karamellen har fordelt sig hele vejen rundt.
Det overskydende karamel hældes tilbage på panden, tilsæt vandet og lad det koge ind til en sirup. - Det sprøjter meget når vandet kommer på panden med karamellen, så gør det forsigtigt.
Cremen: Piskefløde, vanillekorn og sødmælken kommes i en gryde, og varmes langsomt op til kogepunktet. Lad det køle af, til det er lunkent. Den lunkne blanding røres let sammen med æggehvider og æggeblommer. Der må IKKE piskes, da det kan gøre massen svampet.
Hæld massen i den karamelforede rand, dæk den med folie og stil den ind i vandbadet i ca. to timer.

Karamelranden er færdig når du kan prikke i den, med spidsen af en kniv uden der hænger noget fast, når man tager den op.

Tag så karamelranden ud af ovnen, lad den køle af og dæk den til igen, og stil den på køl.
Jo flere timer den får i køleskabet, dets bedre er det. -Man kan også lave den dagen før man skal bruge den.

Karamelranden løsnes forsigtigt i kanterne med en kniv, ligger en tallerken oven på, og vend det hurtigt om, så den falder ned på tallerkenen.

Serveres med flødeskum og karamel sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar