Ostetærte

Ingredienser:

Bund:
100 gr. smør/margarine
250 gr. digestive kiks
ca 1 tsk kanel
Evt noget chokolade (minimum 70% kakao) 50-75 gr.

Dej:
500 gr. naturel flødeost (helst ikke Philadelphia, men det kan godt gå. Den bedste er faktisk den billige naturel fra Aldi har jeg erfaret)
3 æg
2 dl sukker
2-3 tsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang

Fremgangsmetode:

Start med at tænde ovnen på alm. ovn (IKKE VARMLUFT) – på 175 grader

Smelt smørret/margarinen i en gryde, sæt kun blusset på den mildeste varme.

Knus kiksene til ukendelighed. Det gør ikke noget at der er store stykker kiks, så er der bare lidt ekstra knas. Kom eventuelt kiksene i en pose, og afreager på den. Jeg plejer at bruge den “grove” side af en kødkammer, men hvordan man gør det er ikke vigtige.
Vil du have chokolade i – så kom det i posen med kiksene når de skal knuses.

Kom flødeosten i en skål, og rør det rundt så det ligner en form for flødeskum. Hvad du bruger til at røre det med er ligemeget.

Kom derefter sukker, æg og vanille i og pisk det hele sammen med en elpisker, det er fint så snart det hele blot er rørt sammen og der ingen klumper er.
Bruger du korn fra en vanillestang, skal du skære stangen op på langs, og skrabe kornene ud.

VIGTIGT: Smag ikke på den rå dej. Det smager ikke så godt :/

Tag et tærtefad eller en springform og læg bagepapir over.

Tag nu kanelen og de knuste kiks og hæld dem op i gryden med den smeltede margarine og rør det sammen. Hæld det derefter over på bagepapiret og tryk det ud i bunden så det danner en flad bund. Det gør ikke noget at bunden er tykkere nogle steder, man kan alligevel ikke se det når kagen er færdig. Bunden skal bare være dækket.

Kom det nu i ovnen i 5 minutter

Mens bunden bager i ovnen i 5 minutter, så rør lige i den rå dej igen.

Når bunden er færdig, hældes den rå dej over tærtebunden og sættes direkte i ovnen og bager videre i 45 minutter.

Mens kagen er i ovnen må ovnen ikke åbnes. Og når den er færdig sættes den direkte på køl. Husk at have en bordskåner eller andet under, så det varme fad ikke ødelægger noget.

Nu er det almindeligt at kagen “falder sammen”.

Tærten er først klar et par timer senere til spisning. (Mærk under bunden om den er kold – for den er vildt fedtet ovenpå og kan også sagtens være kold ovenpå men stadig varm i bunden)

Inden servering kan den pyntes med lige hvad der passer en. F.eks marmelade, eller flødeskum med friske frugter ovenpå.

Så snart jeg selv får bagt en igen, lægger jeg et billede ud :)


2 responses to “Ostetærte

  • Jimmie Mølle

    Hej Gianna ! 🙂

    Har prøvet din tærte og den smagte virkelig godt 🙂 mmh.. havde aldrig smagt en ostetærte før men den blew my away Mums ! Fy for en skeful en omgang smagsbomberi i munden 🙂

  • Pia

    Hej Trunte
    fed måde at skrive en opskrift på, man kan da næsten ikke gøre noget forkert , så udførlig den er skrevet. man skal da virkelig være mega dårlig i et bageri hvis den kage ikke lykkes.

Skriv en kommentar