Kylling lavet på øldåse:

Husk du, til denne opskrift, skal bruge en grill med låg.

1 kylling pr. 2 personer
1 dåseøl pr. kylling

Marinade til at indgnide kyllingen:

1 teskefuld sennep
1 teskefuld finthakket løg
1 teskefuld paprika
1 teskefuld salt
2 pressede hvidløg
½ teskefuld spidskommen
Friskkværnet peber
2 teskefuld god olivenolie

I øllen kommer du:

tørrede enebær
timian
rosmarin

Brug en dåseøl halvt fyldt - fyld øllet med enebær og krydderurter.

Tilberedning:

Rens kyllingen og tør den med lidt køkkenrulle før indgnidningen.
Sæt kyllingen på dåsen, sørg for den står stabilt på grillen.
Grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 - 1-1/4 time

Når kyllingen er færdiggrillet og skal tages af grillen - så pas på, øllet er varmt.

Skær kyllingen ud i passende stykker og server.


Server med nye danske kartofler.