Blog Image

kildebryg

Kildebryg

Kildebryg er vores nano bryggeri med en kapacitet på 45L per bryg. Der brygges ca. 1 gang hver måned. Øllet kommer på flasker og på 5L fustager til Biermaxx.

Brown Ale III

øl Posted on Sat, June 02, 2007 12:40:40

Så blev der brygget igen I kildebrygs nye lokaler. Jeg er svært tilfreds med mit nye setup og denne gang bryggede jeg 42L brown ale, samt 4L Xperiment bryg.
Kl 08:00 blev vandet sat over og jeg gik igang med at kværne mit malt med den nye malt mølle.

Blog Image

Kl 11:00 var mæskning færdig og jeg var klar til ar begynde at kåge urten. Jeg havde en aftale om at kunne hente noget flydene gær i Horsens, men desværre viste det sig ikke kunne lade sig gøre. Til Brown Ale er der derfor anvendt fermentid US-56 tørgær.

Blog Image

Til mit experiment anvendte jeg samme urt, da der var 9L til overs. Dette fik et skud malt ekstrakt og til min min overraskelse endte OG på 1.120 for 3L. Dette betyder at jeg har en fordampning på 6L. Jeg tilsatte derfor 1L vand, så jeg endte med OG på 1.090. Xperimentet går ud på at undersøge fermentis T58 egenskaber. Så jeg tilsatte en hel pakke til 4L, hvilket også betød at jeg havde en blowoff i løbet af natten. Nu står den og ”hygger” sig i mit skab ved 22C.

Blog Image

Kl 18:00 kunne jeg vende hjem efter rengøring af udstyr, så i næste uge skal jeg have fadet og flasket min hvede øl og ugen efter min brown ale. Den står i øjeblikket ved 19C i min temperatur styret fryser og det skal den blive ved med. Jeg forventer ikke at skulle omstikke den. Jeg vil gerne have en klar øl med så lidt smag af gæren som muligt.

Blog Image



Hvede opfølgning

øl Posted on Sat, May 26, 2007 09:26:36

Så blev min wit stukket om til anden fermatering og tilsat appelsinskal og citron udtræk. Den lover godt. I næste uge skal jeg have den sat på fad og flasket.
Søndag skal jeg i gang med brygge min brown Ale. Begge øl skulle gerne blive klar til sommeren.

Jeg vil gerne gøre opmærksom på 2 håndbryg arrengementer.

Blog Image

Aalborg Haandbryggerlaug har hermed fornøjelsen af, at invitere alle interesserede haandbryggere i landet til:

HAANDBRYGGERTRÆF

Vi syntes tiden var inde til, at skabe et arrangement – udelukkende for haandbryggere til haandbryggere!

Dvs. der er IKKE tale om: En ny ølfestival, et nyt VM i Hjørring eller for den sags skyld andre tidligere afholdte øl-/haandbryg-arrangementer i landet.

Arrangementet er endnu på tegnebrættet, men følgende er allerede fastlagt så reserver allerede nu datoen – d. 25-26. august ’07 – i din kalender!

Se mere på: http://www.aal-bryg.dk/phpBB2/viewtopic.php?t=238

Blog Image
Lørdag d. 3 november 2007 – Kl. 14:00
Vi gør opmærksom på håndbrygkonkurrencens hjemmeside.
Der er åben for tilmelding nu.
Vi synes her i Region Gammel Vejle Amt at vi fra vores 4. årlige
håndbrygsmagning skal have sat større fokus på håndbrygningen.
Sidste år udvidede til en åben konkurrence, og til år 2007
satser vi på både publikums- og øldommerkonkurrence. Så det
bliver spændende.

Læs alt om konkurrencen, regler og tilmelding på
http://open.pyros.dk/default.aspx
Har du spørgsmål om håndbryg er du også velkommen til at
kontakte vor lokale næstformand Søren Hjortbøl på
tlf.: 25 31 88 26 eller mail: soren.hjortbol@ale.dk



Hvede

øl Posted on Sun, May 20, 2007 21:07:26

Siden Januar har jeg desværre uden held forsøgt at anskaffe mig en 50L SS gryde med falskbund og taphane fra brygladen. 2 Stk 60L gæringstanke, samt en maltmølle var også med i bestillingen. Efter 2 måneders kommunikationen frem og tilbage, bestemte jeg mig for at kontakte Hans Kristian i vejers (www.beerkits.dk). Kl 17:00 sendte jeg en email, dagen efter var hele min ordre klar. Alt som er på hjemmesiden er også på lager.

Blog Image

Så blev der endelig tid til at få lavet det første bryg på det nye udstyr. Konen “She who must be obayed” har længe presset mig for at komme igang. Kr.himmelfart startede jeg kl 08:00 med at varme vandet i en grukedel (60L) som jeg har lånt af Kjeld (han får den dog ikke tilbage) og gik efterfølgende i gang med at kværne malten i maltmøllen. Det viste sig dog hurtigt at min accu bordmaskine ikke kunne anvendes, så jeg anvendte en almindelig bordmaskine.
Blog Image

Mæskning og kogning gik rigtig godt og det var nemt at holde temperaturen. Min effektivitet er har jeg dog ikke udregnet endnu, men omkring de 70% er ikke helt ved siden af.

Nu står den og gære i min fryser med termostat styring. En hvedeøl får en bedre alkohol smag (færre fusel), hvis den startes det første døgn ved 18 grader. Derefter kan man godt slippe den løs, så der dannes ester.
Blog Image

Mit USB termometer fungere optimalt og kan anbefaldes sammen med et termostat.

Blog Image

Nu skal den bare stå til på onsdag, hvor den skal stikkes om til anden fermetering og skal have et skud appelsin-/citronskal udtræk til at give den det sidste pif.

Jeg regner med at få 40 – 45 liter Belgisk wit ud af det. Opskriften kommer på hjemme siden når den er flasket.