Jordskokkesuppe

31 jan

Ugens suppedag – Jordskokkesuppe!!

– med purløg og rugbrødscroutoner.

Dejlig cremet suppe til store og små – og den er let at tilberede:)

Jordskokkesuppe


INGREDIENSER:

Jordskokkesuppe
300 gr. jordskokker
300 gr. kartofler
stort løg
2 fed hvidløg
1/4 L. madlavningsfløde
Hønseboullion
7 dl. – 10 dl. vand
Olivenolie
Purløg
salt & peber
Øko-citron

Rugbrødscroutoner
Ingredienser:
4 skiver rugbrød
Olivenolie
groft salt


FREMGANGSMÅDE

Suppe:
1. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i små stykker

2. Pil løg og hak det – knus hvidløget.

3. Svits  grøntsagerne i olivenolie uden de tager farve (ca. 4 min.)

4. Tilsæt hønseboullion – mellem 7 dl. og 10 dl. og lad det simre til grøntsagerne er godt kogte.

5. Lad suppen køle lidt af og blend den derefter. Hvis suppen er for tyk så tilsæt noget af fløden. Vær opmærksom på at holde på blenderens låg, da det ellers springer af pga. varmen.

6. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden og kog langsomt op – rør ofte, da den ellers brænder på.

7. Smag til med salt og peber og citron (ca. 1 spsk.)

8. Klip purløg og pynt på toppen af suppen.


Rugbrødscroutoner:

1.Tænd ovnen – 200 gr. varm luft

2. Skær rugbrødet i små kvadrater

3. Læg dem på bageplade med bagepapir

4. Hæld olie over og drys salt – og rod det godt rundt.

5. Bag dem i ca. 7-10 min ved 200 grader  – eller til de er sprøde (tiden afhængigt af din ovn:)

Velbekomme!!

Jordskokkesuppe

Skriv en kommentar