fredag den 1. februar 2013

Smørcreme opskrift

Efter at have lavet smørcreme på gefühl, uden rigtig at vide om den havde den rigtige konsistens eller ej, fandt jeg en opskrift i en af min mors gamle kagebøger: ”Børnefestkager” af Anne Wilson. Det er en bog oversat fra amerikansk – det kan man se, fordi stort set alle kagerne næsten kun består af simpel gul kage og smørcreme ;) Men opskriften herfra på smørcreme er fin, dog rettede jeg den til efter min smag bl.a. ved at tilsætte vanilje:

Ingredienser:
125g smør (tempereret)
3½ dl flormelis
2 spsk. mælk
1 tsk. vaniljesukker

Pisk smørret i en skål, til det er let og luftigt – det bliver lysere. Tilsæt flormelis, vanilje, mælk og vand – pisk indtil blandingen er jævn og cremet. Så nemt er det :)

OBS: pas på med at piske for kraftigt, lige når man har tilsæt flormelis, for så er der melis-storm i køkkenet ;) Hvis man laver smørcremen, inden man skal bruge den og opbevarer den i føleskabet, så skal den lige temperere lidt og piskes op igen, inden brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar