Gastric Banding og Gastric Bypass

Flere overvægtige med et BMI (Body Mass Index) over 40 eller mere vælger fedmekirurgien som hjælp til at komme ned i vægt.
Ved en Gastric Banding anbringes et bånd om den øvre del af mavesækken. Dette indgreb har som formål at reducere portionsstørrelserne og dermed kalorieindtaget, som hjælp til vægtreduktion. Båndet hindrer dog ikke indtag af søde sager.
Ved en Gastric Bypass reduceres både mavesækkens størrelse og tyndtarmens længde, hvormed portionsstørrelserne reduceres og næringsoptagelsen begrænses. Ved denne operation får man desuden ubehag ved indtag af både søde og fede sager, hvorfor indtaget som oftest begrænses naturligt.

Ved både en Gastric Banding og en Gastric Bypass er det utroligt vigtigt, at maden og måltiderne fremover er næringsrige for at sikre en god ernæringstilstand, da risikoen for især protein-, vitamin- og mineralmangel er forøget. Vi hjælper dig med at sammensætte maden, så du får den rette næring i tiden fremover.

Klinisk diætist Hanne Lunden Just har stor erfaring med denne patientgruppe, da hun siden september 2005 har været tilknyttet fedmeteamet på Privathospitalet Hamlet.