Vi har nemlig kageordning på mit hold på lærerseminariet hver torsdag, og en pige fra holdet havde de lækreste appelsin-kanel muffins med. Derfor skulle jeg helt sikker hjem og afprøve sådan nogle. De var helt uimodståeligt gode, og ledte endnu engang tankerne hen imod jul og julehygge.
Jeg havde tilmed aftalt at min far kom på aftenskaffe sammen med en kollega i deres kaffepause - derfor var der jo heldigvis også en grund til og bage disse lækkerbiskner.
Ikke mindst fordi min far er en hund efter alt hvad der har med kage og gøre, og i det hele taget bare minder lidt om kage :) Hvilket slet ikke er dårligt, når man bager så ofte som jeg gør ;) Jeg ser det som en utrolig fin win win situation, når jeg bager og han kommer og spiser det.
Nå, men her kommer opskriften så:
(Giver ca. 25 muffins)
300 g. sukker
4 æg
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Saft + revet skal fra 1 økologisk appelsin
Smør og sukker piskes godt sammen. Herefter tilsættes æggene et ad gangen, og de sidste ingredienser tilføjes. Dejen piskes godt sammen til den er ensformig og kommes herefter over i muffinsforme.
Bages ved 200 grader til de er færdige og gyldne i kanten. (tiden kan variere meget fra ovn til ovn)
Kagerne er til sidst, ingen servering, pyntet med glasur (blandet op med stærk instant kaffe) og drysset med mandelflager.