torsdag den 28. oktober 2010

Appelsin-kanel muffins

- blev dagens stunt, eller nærmere - aftenens stunt.



Vi har nemlig kageordning på mit hold på lærerseminariet hver torsdag, og en pige fra holdet havde de lækreste appelsin-kanel muffins med. Derfor skulle jeg helt sikker hjem og afprøve sådan nogle. De var helt uimodståeligt gode, og ledte endnu engang tankerne hen imod jul og julehygge.

Jeg havde tilmed aftalt at min far kom på aftenskaffe sammen med en kollega i deres kaffepause - derfor var der jo heldigvis også en grund til og bage disse lækkerbiskner.

Ikke mindst fordi min far er en hund efter alt hvad der har med kage og gøre, og i det hele taget bare minder lidt om kage :) Hvilket slet ikke er dårligt, når man bager så ofte som jeg gør ;) Jeg ser det som en utrolig fin win win situation, når jeg bager og han kommer og spiser det.

Nå, men her kommer opskriften så:
(Giver ca. 25 muffins)


200 g. smør/margarine
300 g. sukker
4 æg
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Saft + revet skal fra 1 økologisk appelsin

Smør og sukker piskes godt sammen. Herefter tilsættes æggene et ad gangen, og de sidste ingredienser tilføjes. Dejen piskes godt sammen til den er ensformig og kommes herefter over i muffinsforme.

Bages ved 200 grader til de er færdige og gyldne i kanten. (tiden kan variere meget fra ovn til ovn)

Kagerne er til sidst, ingen servering, pyntet med glasur (blandet op med stærk instant kaffe) og drysset med mandelflager.

torsdag den 21. oktober 2010

Den store bagedag

- er jo idag d. 21 Oktober - og sikker en flot dag. Det er det i hvert fald her i Aalborg, hvor solen skinner og hunden nyder det i fulde drag.

Det ses tydeligt her, hvor hun ligger på sin sædvanlige "slikke-sol-plads" og nyder, at hun er til - hvor må det være nemt og være hund? :)


Nå, men det sørgelige og triste ved denne dag er, at jeg ikke har mulighed for at bage, hvor end jeg ellers gerne ville.

Dagen idag står nemlig på sommerhus tur, fordi lillebroderen holder fødselsdag. Hele dagen idag er dermed afsat til kvalitetstid og ellers bare reserveret til familien.

Derfor vil jeg super gerne høre hvad alle i andre har planer om, at skulle bage idag (nu hvor jeg ikke selv har tid og mulighed for det) - hvis i overhovedet skal bage? :)

Kom frisk, og fortæl mig om jeres planer om uimodståeligt bagværk og lækkerier ;)

torsdag den 14. oktober 2010

Giftkagen!

Så faldt jeg i fælden. Peter lokkede mig til og lave den berømte og meget usunde giftkage!

Jeg var ikke meget for det, men kunne til sidst ikke stå for de søde hundeøjne, både fra Peter og fra hunden – så jeg gik derfor i gang alligevel.
Jeg er ikke meget for og uploade opskriften, da den er såååå usund og ulæks, men her kommer den altså alligevel.


4 æg
500 g. blød margarine
500 g. sukker
500 g. mel
3 dl. kærnemælk
2 tsk. vanillesukker
3 tsk. bagepulver
2 tsk. mandelessens


+ grøn frugtfarve (farve efter ønske)


Margarine og sukker piskes sammen – æg, vanillesukker tilsættes og piskes sammen. Mel, kærnemælk, bagepulver og mandelessens kommes i til sidst, og dejen piskes godt sammen. Når dejen er jævn tilsættes frugtfarven som sidste ingrediens. Jeg valgte at bruge den klassiske grønne farve. 


Pynt: chokolade glasur


60 g. smør
50 g. sukker
1 dl. mælk
2 spsk. kakao
100 mørk chokolade (hakket)


Smør, sukker og mølk gives et opkog. Herefter sigtes kakao forsigtigt i, imens der piskes godt rundt.
Når smør, sukker, mælk og kakao er pisket sammen tages gryden af komfuret, og chokoladen tilsættes.
Chokoladen smeltes nu, af sig selv, via. den varme blanding.
Glasuren er klar til påførelse efter 10 minutters afkøling.

onsdag den 13. oktober 2010

Cantuccini/Biscotti

Så fik jeg endelig afprøvet disse lækre småkager. Opskriften faldt jeg over hos LaTascha, og kunne ikke modstå fristelsen. Opskriften er derfor tyvstjålet derfra, dog med mine egne tilføjelser.

2 æg
250 g. mel
250 g. sukker
2 spsk. flydende becel
1 tsk. bagepulver
150 g. mandler

Ekstra smag:
+ Revet citronskal

Opskriften hos LaTascha var uden fedtstof og citronskal, men da jeg fik rørt hele baduljen sammen, var den alt for tør, til overhovedet at kunne blive til nogen form for dej. Jeg tilsatte derfor de 2 spsk. flydende becel, hvilket hjalp en del på konsistensen.

Det skal dog siges, at jeg var en anelse ærgerlig over dette, i og med, at jeg var utrolig glad for, at have fundet denne fine opskrift uden fedtstof. Det endte dog med, at der alligevel måtte en smule i.

Den revne citronskal som jeg også valgte at tilsætte disse lækre Cantuccinier, skyldes at det simpelthen smager så lækkert. Det giver lige et frisk pift i den ellers meget søde småkage.

Nå, men ellers er opskriften utrolig dejlig og nem og have med og gøre. Æg, sukker og mel blandes sammen. Herefter tilsættes den flydende becel, bagepulver og til sidst de hele mandler.

Når massen er rørt sammen til en ensformig dej, anbringes den på en bageplade i to stænger, med en bredde på ca. 4 cm. Du skal ikke være bange for, at de blive for små, da de hæver en del i ovnen. Hellere lave dem for smalle på bagepladen, end for brede, da de ellers vil hæve så meget op, at de vil hænge sammen.

Bag stængerne midt i ovnene i 15-20 min. Ved 180 grader indtil de er gyldne. Når de er færdige tages de ud af ovnen, og skæres i fine snitter. Sørg her for at få snitterne skilt lidt ad, så de ikke hænger sammen. Herefter sættes snitterne ind i ovnen igen i ca. 10 min ved 180 grader – hvor de får lov og ”tørre” og få den sidste sprødhed som cantuccinier skal have ;)
Cantuccini/Biscotti - lune og lækre!

onsdag den 6. oktober 2010

Drømmekage

- ala. farmor <3

Det er og bliver bare den bedste drømmekage nogensinde. Ikke fordi jeg tror den er frygtelig meget anderledes end andre opskrifter på drømmekage, nok mere fordi den minder utrolig meget om hende.
(Hvil i fred - du er savnet famse <3)

Dejen:

4 æg
300 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
¼ tsk. salt
4 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
50 g. flydende becel
2 dl. mælk

Æg og sukker piskes godt sammen til en luftig massen. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og røres godt sammen til en jævn masse.

Dejen hældes over i en smurt bageform (vælg selv form og størrelse) Dejen her passer til en springform i alm. størrelse.

Kagen bages ved 200 g., og kun lige indtil den er færdigbagt. Man skal her holde godt øje med kagen, da fyldet der skal på kagen til sidst, også skal bages, og kagen må derfor ikke få for meget den første gang.

Remonce/fyld:

125 g. smør eller margarine
100 g. kokosmel
250 g. farin
½ dl. mælk

Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde og varmes op til det smelter og bobler svagt. Lad det køle kort af, inden det fyldes på kagen. Når fyldet er kommet på kagen, skal kagen i ovnen igen - her indtil fyldet bobler og har sat sig på kagen.

Værsgo' og nyd !