Skræddersyede altanmøbler


Sikken god idé! Sådan nogle møbler må vi også have!
Venner og bekendte roste Anne Bøgh Andersens altanmøbler til skyerne, når de kom på besøg i lejligheden på Holmen. Møblerne havde hun fået fremstillet efter egne tegninger, fordi hun ikke kunne finde noget passende på markedet. Enten fyldte de meget, eller også kunne de ikke tåle at stå ude hele året.

Anne Bøgh Andersens kendskab til møbler og design er dog velfunderet. Hun er nemlig uddannet indretningsarkitekt og har i mange år arbejde for Udenrigsministeriet og bl.a. indrettet danske ambassader verden over.

Hendes idé til altanen består i et modulsystem med forskellige kasser. Nogle er så dybe, at der er plads til masser af jord, hvis der skal plantes småtræer eller klatreplanter, andre kasse består af lave plantekasser til krydderurter med skab nedenunder til opbevaring af jord, urtepotter, grillkul mm. En tredje type kasse er et stort skab med plads til opbevaring af grøntsager i vinterhalvåret, og så er der selvfølgelig en kasse med låg til hynder. De forskellige enheder kan stå alene eller kobles sammen, så der bliver en lille bænk mellem to sektioner.

»I første omgang fik jeg den lokale tømrermester på Læsø til at snedkerere et par kasser,« fortæller Anne Bøgh Andersen. »Vi har sommerhus deroppe og kender ham for hans gode håndværk.«

Resultatet blev så godt og fik som nævnt så megen ros af venner og bekendte, at hun og ægtemanden Niels besluttede, at udstille på boliginteriørmessen Formland i Herning i foråret 2007 for at få en fornemmelse af, hvor stor interessen egentlig var.

Interessen på messen var så stor, så ægteparret gik videre med projektet, og på Fyn fandt de en leverandør, som kunne lave møblerne i serieproduktion.

»Det er jo ikke helt billige møbler,« forklarer Anne Bøgh Andersen. »Materiale er FSC-certificeret jutobatræ, som ligner teaktræ og kommer fra bæredygtigt skovbrug i Sydamerika.«

Hynderne, der hører til modulerne er lavet efter samme princip som gamle redningsbælter. Betrækket er bomuld og indmaden er kapok, der er vandafvisende og derfor ikke tager skade af at ligge ude i regnvejr, for de tørrer efter et par timer i solen. Hynderne bliver produceret i en lille by i Thailand på et værksted, som Anne Bøgh Andersens samarbejdspartner har besøgt og godkendt. Det ligger hende nemlig meget på sinde, at tingene bliver laver under rimelige arbejdsforhold.

Her i foråret er hyndekollektionen udvidet og omfatter nu også kvadratiske hynder, der kan ligge på terrassen. Her er der brugt pvc på bagsiden, købt herhjemme, så det overholder EUs miljøregler.

»Det har været en spændende, men hård tid,« fortæller Anne Bøgh Andersen, der har sagt sit faste job op for at hellige sig det ny firma, som bærer hendes initialer, ABA-design. »Nu er produkterne færdige og klar til levering, så jeg skal hurtigt rundt og besøge butikker.«

Foreløbig har hun indrettet kontor derhjemme og bruger firmaets hjemmeside som butik, indtil hun har fået kontakt med møbel- og interiørbutikker rundt om i landet.

Forhandles på Egde-Form, Falkoner Alle 34, tlf. 33118384