Madholdet

Ingredienser.

300g kyllingekød

2 dl vand eller bouillon

100g champignon

4 røde chili

1 ds. kokosmælk a 400 g

Sådan gør du.


Ingefær og citrongræs hakkes meget fint. Evt. knuses de i en morter eller blendes.


Skær kyllingekødet i tynde strimler.

Skær champignon i skiver.

Skær chilien i tynde ringe og rens dem for kerner. Skær dem i mindre stykker.


Hæld vand eller bouillon samt krydderierne i en gryde og varm det op til kogepunktet Tilsæt kylling, champignoner, salt, citron/limesaft, fishsauce og sukker. Lad det simre under låg i ca. 10 min. og tilsæt så kokosmælk og chili.


Varm suppen op til lige under kogepunktet under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, hæld op i tallerkener og pynt med korianderblade.

Serveres med et stykke brød til.


Bemærk: Suppen skal koge sagte, så man undgår at kokosmælken skiller.



Kokossuppe med kylling (TOM KHA GAI )

Forret

4 personer

190104

191118

Krydderier.

5 cm ingefær

reven skal af 1 limefrugt

2 stilke citrongræs

1 tsk. salt

4 spsk. citron eller limesaft

3 spsk. fishsauce

½ tsk. sukker

evt. korianderblade til pynt