Trekornsboller

Ca. 16 stk

 

200 g 3-kornsblanding

2 dl kogende vand

2 ½ dl vand

100 g smør

50 g gær

1 æg

1 tsk. salt

40 g sukker

Ca. 750 g hvedemel

Drys af græskarkerner og 3-kornsblanding

 

Fremgangsmåde

3-kornsblandingen overhældes med kogende vand og står ca. 1 time.

Smørret smeltes og blandes med vandet. Gæren smuldres heri.

De udblødte kerner, salt, sukker og æg tilsættes, og melet kommes i lidt ad gangen.

Dejen æltes, til den er glat, smidig og elastisk.

Lad dejen hvile ved stuetemperatur ca. 45 minutter med et fugtigt klæde over.

Dejen slås ned og formes til boller, der pensles med vand og drysses med kerne-/ frøblandingen.

Bollerne efterhæver på bagepladen et lunt sted ca. 45 minutter dækket med et fugtigt klæde.

Bages ca. 16 minutter ved 200 grader.