Dagens: Svensk pølseret

IMG_6636

Her er et bud på en god, klassisk svensk pølseret – som helt sikkert kan mætte sultne maver. Pølse, tomat og kartofler er rimelige smimple ingredienser, men i en sammenblanding smager det virkelig godt.
– Og så er det et godt bud på en hverdagsgryderet her i de kolde tider.
Velbekomme!

3 personer:
1 kg kogte kartofler
10-12 pølser
1 løg
Smør
3 tsk paprika
1 dåse tomatpuré
3 dl mælk
½ tsk salt
Peber
Purløg

Sådan gør du:
Kog kartofler – kan evt gøres nogle timer før man laver retten. Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Hak løg og svits det i smørret med paprika. Tilføj pølser og lad det stege med i 3 minutters tid. Tilsæt kartofler, tomatpuré, mælk og salt/peber og lad retten simre i 15-20 minutter. Bliver retten for drøj i det, kan man tilsætte mere mælk eller vand, til den får en passende konsistens.
Ved servering: drys purløg over retten.

God klassisk ret!

Skriv en kommentar