Kvalitetskendetegn og opbevå af lam.

Kvalitetskendetegn:
- Lyst rødt kød (ligesom kalvekød)
- Hvidt og fast fedt
- Bedst hele året

Opbevaring:
Her gælder det om at holde kødet på køl, og helst tage det ud fra frys i god tid, så det kan optø i køleskab. Alle råvarer der skal tøes op, har det bedst med at tø op i køleskab ved +5° eller derunder, det forlænger holdbarheden, fordi mikroorganismers aktivitet i kølerumsopbevarede fødevarer er langsom eller standses helt.

Den bedste kvalitet får du ved at vælge en fersk vare, da kødet har modnet fra slagteri til køledisk og ikke er frosset direkte ned efter slagtning. Hvis du vælger en frossen vare, så lad den optø i køleskabet i 20-24 timer inden tilberedning. Den ferske vare er mørere, saftig og smager af mere. Når du pakker kødet ud af posen, så lad det få tilstrækkelig med luft på skærebrættet i 5-10 minutter. Kødet kan dufte lidt syrligt når du udpakker. Det skyldes at varene har været lukket inde i mange dage i vacuumposen. Fersk lammekød bliver transporteret til Danmark ved skib og er ca. 35 dage undervejs. Temperaturen holdes konstant på 0-1 grader hele vejen.

Lammekølle
tilbage