500 g sukker
4 æg
3 3/4 dl mælk
450 g mel
4 tsk. vanille sukker
3 spsk. kakao
4 tsk. bagepulver
300 g smeltet plantemargarine
Kakaoglasur:
200 g plantemargarine
7 spsk. færdiglavet kaffe
2 1/2 spsk. kakao
3 tsk. vanille sukker
100 g kokosmel
375 g flormelis
Sukker og æg piskes godt. Mel, vanille, kakao og bagepulver blandes og hældes skiftevis med mælken i dejen. Til sidst røres den smeltede, afkølede margarine i. Bages i en smurt bradepande (ca. 28 x 41 cm.) ved 190 °C i ca. 20-25 min. på nederste rille. Alle ingredienser til glasuren varmes op i en gryde. Når kagen er afkølet - behøver ikke at blive kold - lægges kakaoglasur på hele overfladen.
Kan serveres så snart glasuren er stivnet.
Ingredienser:
225 g smør eller margarine
3 æg
250 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 dl appelsinsaft
Desuden:
Kagecreme,
frisk frugt i stykker, fx: jordbær, hindbær, fersken, banan, kiwi osv. 5 forskellige er fint
Smelt fedtstoffet og sval det af. Beklæd en lille bradepande/lasagnefad med bagepapir.
Pisk æg og melis hvidt og skummende. Tilsæt fedtstoffet. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i æggesnapsen skiftevis med appelsinsaften. Hæld dejen i formen. Bag ca. 10 min. ved 225 gr
æg og sukker piskes skummende, mel vendes i. Hældes i en springform, rabarber hældes oven i.
På toppen fordeles smørklatter og et godt lag perlesukker.
Bages ca 30 min i en 225 g varm ovn
Serveres med flødeskum og/eller creme fraiche imens den er lun.
Frosting:
50 g smør
3 dl flormelis
5 spsk. Kakao
2 spsk. fløde
1 pasteuriseret æggehvide
Rist en håndfuld hasselnøddekerner på en bageplade i ca. 10 min ved 175 grader.
Når de er afkølede kan man gnide dem i hænderne så den brune skal ryger af.
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende, bland de hakkede nødder og bagepulver i.
Bag dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Bages i 40 min ved 175 grader. Nederst i ovnen.
Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den køle af under sølvpapir.
Smelt smørret, bland flormelis, kakao og fløde i, køl af under jævnlig omrøring. Pisk æggehviden stiv og vend det forsigtigt sammen.
Dæk den afkølede bund med frosting. Pynt med de afskallede hasselnødder
Serveres med vaniljesoftice eller flødeskum