Madopskrifter
 > Vinsuppe med kanelcroutonner og parmesan (til 4 personer)
 > Blød gedeost med sorte nødder (til 4 personer)

 

Vinsuppe med kanelcroutonner og parmesan
(til 4 personer)

Suppe
> 250 ml. Korfmann Kerne Kabinett halbtrocken
> – kog det op, så alkoholen fordamper

> 250 ml. grønsagsfond tilsættes

> 250 ml. fløde tilsættes

> Peber, salt, hvidløg, muskatnød, kanel tilsættes efter smag

> Efter at det er kogt op jævnes med en smørbolle

Croutonner
> frisk toast eller hvidt brød skæres i små terninger
> svitses gyldenbrune i en pande med olivenolie og kanel

> Lige før serveringen drysses revet parmesanost (eller grana) over

Det er bedst at drikke den samme vin til, som suppen er kogt af.

 

 

Blød gedeost med sorte nødder (til 4 personer)

> 500 g blød gedeost – tag halvdelen af det og form det efter 
> behag og pres det glat (ca. 1,5 cm tyk)

> Skær så mange sorte nødder* i skiver så de kan dække osten

> Smør resten af osten ud over nødderne
> Skær endnu flere nødder i skiver og læg dem over det øverste 
> lag ost

> Læg det hele i fryseren, til det er blevet så fast, at man kan 
> skære "tærten" ud i stykker

Hertil kan man spise valnødbrød eller fuldkorsbrød

Det anbefales at drikke Bacchus Kabinett eller 
en sød Portugieser Rødvin

* Sorte nødder bestiller man i Weinstube zur Sandmühle 
i Weingut Korfmann (i små glas med 6 nødder til 8 Euro; 
i store glas med 9 nødder til 11,50 Euro). 
Kan bestilles her på siden i butikken.