Eksempler på udstyr jeg har udviklet og leveret


LF-generatorer

Ved indspilning af bånd til blinde (f.eks. lydaviser eller lærebøger) er det praktisk at den blinde nemt kan finde rundt i materialet. Dette gøres ved at indspille en eller flere lavfrekvent(e) tone(r) ved starten af hvert afsnit. Når båndet så spoles hurtigt (med medhør) vil den lavfrekvente tone (30 Hz) høres tydeligt af brugeren som en tone på nogle hundrede Hertz.
For at gøre tonen behagelig at høre på benyttede jeg en kobling med lav forvrængning og relativ langsom start og slut.
Generatoren blev udstyret med en mikroprocessor og en indbygget hukommelse for op til tre tonesekvenser (tone OG pause) og lysdiodeindikering af status.
Apparatet blev først leveret til DBB,men siden til en del andre biblioteker. I dag har jeg ikke flere på lager, men er har du brug for en lydgiver så kontakt mig.
LF-generator
Billede af LF-generator

LF-generator i et mindre biblioteks studie
LF-generatoren i brug

Til toppen

Samtaleanlæg til indtalingsstudier

I forbindelse med en ombygning og udvidelse af DBB's studiefaciliteter i slutningen af 80'erne fik jeg til opgave at udvikle samtaleanlæg som fungerede automatisk sammen med båndoptagerne. Man havde forsøgt med en løsning leveret af et større firma inden for kontorbranchen, men disse anlæg fungerede ikke i et kvalitets-talestudie så jeg startede forfra og det lykkedes efter en tid at få et fungerende koncept.
Anlæggene har været i daglig brug i mere end 10 år og i skrivende stund arbejder jeg med en løsning således at de nu også kan fungere sammen med DBB's nye digitale studier (LINK TIL DBB!!!)

Til toppen

Ombygning af analoge båndoptagere

Igennem årene har jeg bygget en del maskiner om, både ændret dem elektrisk og modificeret dem mekanisk. mange af disse maskiner har kørt dagligt i årevis....For 10 år siden sagde jeg at det var slut med analoge maskiner, at fremtiden var harddiske, ram eller noget helt andet, måske lidt flot sagt men vist ikke helt galt ?
Jeg ved at enkelte stadig sværger til analoge båndoptagere og at der stadig ligger meget materiale på analoge bånd og tilbyder derfor min hjælp ved reparation (restaurering?) af analoge båndoptagere.
Det er min erfaring at det kan betale sig at give en ældre Otari, Studer, Fostex,MCI eller Lyrec en overhaling hvis man har værdifuldt materiale som man gerne vil overspille til et digitalt medie. Hvis man ønsker at gøre det for at få en billig båndoptager til hjemmestudiet vil jeg foreslå at købe en harddiskrecorder eller en firekanal casettemixer (se links nedenfor) - man kan få meget semiprofessionelt udstyr for den sum som reparationen af en ældre maskine løber op i.

Til toppen

VU-meter for blinde

En af de mere interessante opgaver har været udformningen af et VU-meter med akustisk indikering, et projekt som har givet anledning til en del overvejelser om hvorledes blinde opfatter verden og hvorledes man kan lave en auditiv repræsentation af noget visuelt. Dette projekt blev kun til nogle enkelte apparater, men den viden jeg fik om blindes verden har været uvurderlig i mit arbejde med at lave løsninger som er tilpasset brugernes behov.
Jeg valgte en løsning hvor frekvensen var udtryk for niveuaet og lagde så nogle "knækpunkter" hvor lydstyrken fra "Blinde-VU-meteret"samtidig blev øget .


Til Toppen


Hvis du er på udkig efter audioudstyr er her et par links:

Semiprofessionelt studieudstyr fra Fostex
Mere udstyr fra Tascam
Eller se om SC-Sound har noget
Eller Kinovox
Der er også Interstage som kun handler med professionelle
New Musik i Århus har rigtig meget at byde på.
retur til hovedsiden

updated 14.12.2002