Søg i denne blog

onsdag, februar 16, 2011

Kvædelæder














Meget mærkeligt produkt jeg har lavet her i vinterferien. Det er en slags hjemmelavet vingummi, og det smager ikke så ringe endda. Det er inspireret af de moderne tv-kogekoner, jeg tror jeg har set Camilla Plum og Anne fra Annemad lave sådan noget. Jeg kombinerede så med opskriften på kvædebrød fra den grønne syltebog.

1 kg kvæder vaskes og koges hele i cirka 45 minutter. Køler lidt af, skrælles og skæres i mindre stykker, som koges igen i ½ liter af kogevandet i 20 minutter. Moses gennem en sigte, så får man kerner og den slags sorteret fra. Pureen måles, og blandes med 750 g. sukker pr. liter. Koges derefter cirka 20 min. indtil pureen er lyserød. Atamon tilsættes.

Og her er det så at jeg går videre af en anden vej end den grønne anbefaler:

Mosen smøres ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og tørres rigtig længe (8-12 timer) i varmluftovn ved 50 grader.

Produktet bliver en slags naturligt fremstillet vingummi, det smager ret godt og har en sej konsistens.

Ingen kommentarer: