Tetyper

Bedst Sælgende Teer i 2015

Herbal naturopathic medicine selection also used in pagan witches magical potions over old paper background.

Vi bliver ofte spurgt hvilke teer der er vores yndlingsteer og hvilke teer der sælger bedst. Det er svært at sætte en finger på sin yndlingste når man har en teforretning, fordi man hele tiden smager nye teer og derfor ændrer favorit hele tiden. Der er dog altid nogle teer man vender tilbage til.

Sådan har vores kunder det naturligvis også. Mange har en eller flere yndlingsteer de altid vender tilbage til.

Vi holder selvfølgelig øje med hvilke teer vi sælger flest af, da vi engang imellem er nødt til at rydde op på tehylderne, så vi ikke har teer der star og bliver for gamle. Det sker nu godt nok meget sjældent.

Men for at hjælpe nye tedrikkere lidt på vej, eller for at give jer en idé om hvad der er mest populært, så kommer her en liste over vores bedst sælgende teer i 2015.

Top 10 bedst sælgende teer i 2015.

  1. Cool Mint
  2. Græsk Bjergte
  3. Grønne Kvæder
  4. Sweet Lady
  5. Den 7. Himmel
  6. Grøn Blåbær Te
  7. Tempelridderens Skat
  8. Godnat Te
  9. Bedstemors Rabarberte
  10. Karen Blixens Eftermiddagste

Det bliver endnu mere interessant når man dykker ned i de enkelte kategorier f.eks. grøn te, sort te, rooibos te, urte te etc. Så får man et bedre billede af hvilke varianter tedrikkerne foretrækker.

Cool Mint har længe været danskernes favorit. Det er en te som specielt danskere godt kan lide. En af vores leverandører i Tyskland fremstiller den specielt til det danske marked, da den ikke sælger ret godt i Tyskland, hvor der f.eks. drikkes rigtig meget frugtte.

Græsk Bjergte har opnået stigende popularitet igennem de seneste år idet forskning har kædet denne te sammen med en speciel sygdom, som vi hos Teacup.dk ikke kan beskrive nærmere pga. dansk lovgivning om anprisning af fødevarer. Vi vil derfor opfordre til, at man selv søger på emnet for at finde frem til den relevante forskning.

Kvæde te

kvæde te

Kvæde te er en populær type te, og er velkendt blandt selv de mest kræsne tedrikkere. Kvædete fås i mange forskellige kvaliteter, og hvis man ønsker at forkæle sine smagsløg, så er det vigtigt at vælge en kvæde te i høj kvalitet. Ellers vil det ofte være en noget skuffende oplevelse.

Kvæde er en speciel type frugt, som oprindeligt stammer fra Persien. Kvæde er en æblelignende frugt med en smag der minder om en mellemting mellem æble og pære. Indenfor teverdenen, så kombineres kvæde ofte med æble, idet denne kombination giver en karakterfuld aroma med en skøn eftersmag.

groen-kvaede-te

Grøn kvæde te

Hvis du har lyst til at prøve grøn kvæde te, så har vi en særdeles god én af slagsen hos Teacup. Den er baseret på grøn sencha te i høj kvalitet, kombineret med kvæde- og æblestykker samt kvædearoma. Kvæde te kan godt have en kraftig aroma lige når man åbner posen, og nogle opfatter duften som værende parfumeret, men det er som regel fordi kvædearoma har en meget kraftig duft. Den bliver dog meget mildere når den overhældes med varmt vand. Denne grønne kvæde te har en kraftfuld og karakteristisk smag som man vil sætte pris på, hvis man elsker kvæde te.

sort-kvaedeSort kvæde te

Mange tedrikkere foretrækker en god sort kvæde te da det ofte er den der opfattes som den klassiske kvæde te. En god sort kvæde te består af sorte teer i høj kvalitet og er igen kombineret med tørrede æblestykker som giver en mild og rund eftersmag.

 

Rooibos kvæde te

kvæde te rooibosSom noget mere nyt og utraditionelt kan man nu også finde den sydafrikanske rooibos kombineret med smagen af kvæde. Rooibos er en mild type te, som egentlig ikke er en te, men næmere en urt uden koffein. Kvædesmagen understreger den milde og runde smag af rooibos. Hvis du har lyst til at prøve en helt ny type af kvæde te, så kan du med fordel prøve en som er baseret på rooibos.

Ingefær te

Hos Teacup.dk får vi rigtig mange forespørgsler på ingefær te.  Derfor vil vi nu kigge lidt nærmere på ingefær så du kan finde ud af om det er noget for dig, at prøve en kop ingefær te. Du vil ligeledes kunne få et overblik over hvilke typer ingefær te vi har i butikken.

Hvad er ingefær

Ingefær er en særpræget rod som har en lys beige farve og en karakteristisk smag – udseendet er ret kedeligt men smagen er alt andet end kedelig. Det er svært at beskrive smagen af ingefær, men den er lidt skarp og citrusagtig, og ingefær er meget populært i det asiatiske køkken.

1173288_37588576

Ingefær har oplevet stigende popularitet igennem de senere år, og har været i fokus indenfor helseverdenen. Der findes masser af forskellige typer af kosttilskud med ingefær, som er blevet sat i forbindelse med at kunne lindre diverse lidelser. Man kan nemt læse mere om dette ved at søge på emnet og finde masser af artikler der udspecificerer hvilke lidelser ingefær skulle kunne lindre, og det vil vi ikke komme nærmere ind på her, da vi ved lade det være op til folk der ved mere om den slags end vi gør. Men vi ved noget om ingefær te – så det vil vi koncentrere os om.

Hvordan drikker man ingefær

Der findes mange forskellige typer af drikke som indeholder ingefær. Man kan lave et specielt ingefær afkog, eller man kan købe ingefær pulver med en meget koncentreret smag af ingefær. Men man kan også sagtens tilsætte et par skiver frisk ingefær til sin almindelige te, ligesom der findes også mange lækre teblandinger som indeholder ingefær. Hos Teacup.dk har vi flere forskellige typer af ingefær te, og herunder kan du se mere om de enkelte teer:

 

Lakridste

100719-lakrids-teEt spørgsmål vi ofte hører hos Teacup.dk er om vi har lakridste. Og ja, det må vi siges at have, for lakrids er tilsyneladende noget der er kommet for at blive. Enten er man vild med lakrids eller også synes man ikke det er noget at gå efter, og mange synes også at det med lakrids er ved at være lidt for meget af det gode. Men én ting er sikkert – har man først fået smag for lakrids så kan man (næsten) ikke få for meget af den. Derfor har vi også masser af lakrids hos Teacup.dk både lakridsstænger, lakridsmandler, lakridspulver, lakridssirup, lakridste og endda også lakridskaffe.

Forskellige typer af lakridste

Groft sagt, så findes der to slags lakridste – det er ihvertfald primært disse to typer som vi får efterspørgsler på: Sort te med lakridsrod og sort te med lakridsrod og anis. Den første type har ikke nogen særlig fremtrædende duft når man dufter til teen, men når lakridsroden kommer i kontakt med det varme vand så frigives den kraftige duft og smag af lakrids. Lakridsrod giver desuden en kraftig sødme til teen, og den bliver kraftigere jo længere den trækker. Derfor bruges lakridsrod også ofte i urteteer, da den giver en naturlig sødme og en spændende aroma.

Udover disse to typer af lakridste, så findes der også mange andre slags te, hvor lakrids spiller en rolle i smagen uden decideret at være den primære smagsgiver. Et godt eksempel på dette er den populære urtete Cool Mint eller en anden herlig urtete Turkis Blanding

De mange forskellige tesorter

Alle typer af te kommer fra den samme plante, Camellia sinensis. Forskellene i de mange forskellige teer såsom hvid te, sort te, grøn te, oolong te, og pu-erh te, stammer fra den specifikke sort af teplanten, samt det lokale miljø den er dyrket i og den måde den er bearbejdet på.

Udover te fra teplanten, så findes der også andre typer af te som f.eks. rooibos te, frugtte eller urtete. Disse typer er ikke te i samme forstand som de teer der kommer fra teplanten, og nogle vil derfor ikke mene at de er rigtige tesorter. De har dog det tilfælles med te, at de drikkes når de har trukket i varmt vand, og andre tesorter såsom rooibos har også mange positive egenskaber i form af antioxidanter og vitaminer. Så generelt set bliver de også betragtet som te men stammer blot fra en anden plante.

Hvid te
Hvid te er den type af te der er mindst forarbejdet. Hvid te er kun opsamlet og lufttørret. Den højeste kvalitet af hvid te er plukket i det tidlige forår, før bladknopperne har åbnet sig, og mens den stadig er dækket med fine, hvide silkeagtige hår. De traditionelle tesorter, der anvendes til hvid te har rigelig med dunet hår på de unge blades skud. Hvid te er traditionelt høstet i Kina, hvor de er i fokus for mange undersøgelser om sundhedsmæssige fordele på grund af deres høje indhold af antioxidanter.

Grøn te
Grøn te er plukket og er derefter udsat for en kort opvarmning enten via damp eller ristning. Teens gode egenskaber er derved forseglet inde i bladet. Grøn te har en kort levetid – det ikke holde sig frisk så længe ad gangen. De mest kendte grønne teer kommer fra Kina og Japan.  Fordi bladet er så sart, skal teen brygges i vand, der er et godt stykke under kogepunktet, for at forhindre at bladenes smag og sunde egenskaber nedbrydes.

Oolong te
Oolong te oxideres og rulles efter plukningen, hvilket får de æteriske olier til at reagere med luft. Under denne proces bliver bladet mørkere og producerer karakteristiske dufte før varmen tilsættes for at regulere smagen. Den færdige te kan være et sted imellem en grøn te og en sort te, alt afhængigt af forarbejdningsmetoden. Oolong te kan genkendes ved deres store blade og den komplekse smag, der spænder fra meget bredt. En teproducent skal nøje afveje de mange elementer i de kritiske få timer efter, at bladet er plukket, herunder vejrforhold, kvaliteten af ​​bladet, og den tid, bladet oxiderer.

Sort te
Sort te er et resultat af den fuldstændige oxidation af bladet fra teplanten. Sort te blev først produceret i Kina, og teen blev mere og mere populær,   da briterne begyndte at dyrke te på fabrikker i Indien, Sri Lanka og Afrika. Først bliver tebladet spredt ud og overladt til at visne, hvorved tebladene mister sin fugt, stivhed og meget af sin vægt. Så bliver blandene rullet, hvorefter de æteriske olier spreder sig i luften og teen starter sin oxidation proces. Derefter er bliver bladene opvarmet for at stoppe processen, og så sorteres for teen efter kvalitet og pakkes. Sort te er kendt for deres robuste, fyldig smag af kakao, jord, melasse og honning.

Pu-Erh te
Pu-erh te er en ældre te som er post-fermenteret, og ofte presset sammen til klumper. Dens navn stammer fra byen Pu-erh i det sydvestlige Kina. Pu-erhs har en stærk jordagtig smag, som vinder kompleksitet over tid. Nogle værdsatte pu-erh te er mere end 50 år gamle og er meget sjældne. Kinesere har drukket pu-erh te igennem flere århundreder, og pu-erh er populær på grund af sine mange sundhedsfremmende egenskaber. Pu-erh te siges at kunne give lavere kolesterol, støtte fordøjelsen, og helbrede tømmermænd.

Urtete
Urtete eller urteudtræk, er ikke det man kender som rigtig te. De er lavet af andre planter og blomster, og de indeholder ikke hverken koffein eller garvesyre. Almindelige eksempler er citronverbena, kamille, lavendel, og mynte. Urtete er populært på grund af de mange sundhedsmæssige fordele. Urtete kaldes også Tisanes hvilket betyder lægedrik. Navnet er opstået på grund af videnskaben om urter som lægemidler. Urter har forskellige indvirkninger på kroppen og kan f.eks. have en udrensende, styrkende eller afslappende effekt. Der er mange populære urteteer som f.eks. cool mint te, som er en urtete med mynte, citrongræs og lakridsrod.

Rooibos te
Rooibos te stammer fra Sydafrika hvor planten Aspalathus linearis gror. Rooibos te kaldes også rød te på grund af de rødbrune nåle der minder om fyrrenåle. Utrækket af rooibos te er en gylden rødlig drik. Rooibos te indeholder ingen koffein og ingen garvesyre, og er derfor en meget mild te med en karakteristisk smag af rooibos. Rooibos te er desuden meget sund og har et højt indhold af flavonider, som er en antioxidant