Lille Valdemar skulle døbes og selvfølgelig skulle han have en kage. Kagen er med to chokoladebunde bagt med hakkede valnødder, en drømmebund dryppet med frisk appelsinsaft. Nederste lag fyld er hindbær/blåbærmousse med hakket mørk chokolade i. Det øverste lag er lys chokoladecreme. Kagen blev smurt op med choko/orangesmørcreme og derefter betrukket og pyntet med fondant.
Den lille rumpe på babyen er også kage. To lag chokoladekage lagt sammen om appelsinsmørcreme.
Ideen med kagen har jeg lånt fra en anden dygtig kagebager (Lenes kager). Desværre viser ingen af disse billeder den lille bamse jeg også havde modelleret til kagen. Den skulle sidde forrest på kagen under A'et. Det var sådan en tyk lille bamse, der sad og holdt sin egen sovebamse.
Close-up af de små fusser. De er lavet i fondant tilsat en smule tylosepulver, så de tørrer hurtigere op.
Det var skønt at lave kagen, for så havde jeg mulighed for at afprøve mine nye patchwork prægere til tæppet.
28 October 2010
Bårrk bårk båååårk
Der var åbent hus på mormors arbejdsplads, et fjerkræslagteri, og vi ville rigtig gerne se det hele og vide hvordan sådan noget fungerer. Vi skulle alle have beskyttelsestøj på fra top til tå, også lille Jacob. Han fandt sig i tøjet, men da vi gik ind til produktionen (hvor det larmer), så ville han ikke med mere! Så mormor og ham sad i kantinen i stedet, mens vi andre var på rundtur.
Maja synes det var spændende og vist også lidt skørt med alle de kyllinger, der var alle vegne. Og de var virkelig alle vegne - jeg husker ikke hvor mange kilometer kæde der kører rundt med kyllingerne, men det var en del. Og vi var rigtig glade for vores beskyttelsestøj, for der dryppede kødsaft ned fra de kørende kyllinger..
"Hønsefødder og gulerødder og halsen af en svane....." (syng selv videre).. Familien fra Hjørring var også med på rundtur, og her er Smilla stoppet foran et kæmpe kar med kyllingefødder, som jo bliver spist med stort velbehag i fx Kina. MUMS.
Det var rigtig spændende at se slagteriet og få indblik i den proces hver enkelt kylling indgår i. Fascinerende.
Maja synes det var spændende og vist også lidt skørt med alle de kyllinger, der var alle vegne. Og de var virkelig alle vegne - jeg husker ikke hvor mange kilometer kæde der kører rundt med kyllingerne, men det var en del. Og vi var rigtig glade for vores beskyttelsestøj, for der dryppede kødsaft ned fra de kørende kyllinger..
"Hønsefødder og gulerødder og halsen af en svane....." (syng selv videre).. Familien fra Hjørring var også med på rundtur, og her er Smilla stoppet foran et kæmpe kar med kyllingefødder, som jo bliver spist med stort velbehag i fx Kina. MUMS.
Det var rigtig spændende at se slagteriet og få indblik i den proces hver enkelt kylling indgår i. Fascinerende.
Efterårshygge hos mormor og morfar
Vi tog på efterårshygge hos mormor og morfar, og afholdt et spontant minikursus i bamsemodellering i fondant. Min moster, min mor og Maja var alle med. Jacob fik også plads ved bordet, og pludselig sad han helt stille...... han havde, uden vi havde set det, fået fat i en stor klump fondant, så han var godt i gang med at spise :-)
Maja er efterhånden erfaren udi fondant modellering. Hun eeelsker at være med og laver det ene flotte kunstværk efter det andet - abstrakt kunst set med voksnes øjne ;-)
Morfar var med på sidelinjen. Vi havde en iPad med og den viste sig at være en rigtig tidsrøver.
Der blev også tid til at plukke hyldebær, som vi forvandlede til den skønneste hyldbærsuppe. Dertil lavede vi smør-/sukkerstegte havregryn og iskold creme fraiche MUMS!
Maja er efterhånden erfaren udi fondant modellering. Hun eeelsker at være med og laver det ene flotte kunstværk efter det andet - abstrakt kunst set med voksnes øjne ;-)
Morfar var med på sidelinjen. Vi havde en iPad med og den viste sig at være en rigtig tidsrøver.
Der blev også tid til at plukke hyldebær, som vi forvandlede til den skønneste hyldbærsuppe. Dertil lavede vi smør-/sukkerstegte havregryn og iskold creme fraiche MUMS!
14 October 2010
Halloweenmuffins
Så er der halloweenmuffins til Torbens arbejde.
Det er chokolademuffins med hakkede valnødder, med swirl af orangefarvet vanillesmørcreme og pyntet med figurer af fondant.
Klar til at komme med på arbejde... :-)
Det er chokolademuffins med hakkede valnødder, med swirl af orangefarvet vanillesmørcreme og pyntet med figurer af fondant.
Jeg har lavet lidt forskellige figurer - edderkopper, spøgelser, heksehatte, heksekoste, katte der skyder ryg, græskar og sorte/orange blomster
Tæt på et græskar.Klar til at komme med på arbejde... :-)
12 October 2010
Fodboldkage til Anton
Fætter Anton blev 9 år og havde ønsket sig en kage, formet som en fodboldbane og gerne med vingummibamsespillere :-) (kage nr. 15)
Kagen er ren chokoladekage smurt op med PSC med cacao. Kagen er overtrukket og pyntet med fondant.
Selvfølgelig skulle der også være plads til et par fodboldstøvler og en fodbold - og selvfølgelig en guldpokal ;-)Fondanten er rullet ud og er klar til at komme på kagen.
Kagen er ren chokoladekage smurt op med PSC med cacao. Kagen er overtrukket og pyntet med fondant.
Selvfølgelig skulle der også være plads til et par fodboldstøvler og en fodbold - og selvfølgelig en guldpokal ;-)Fondanten er rullet ud og er klar til at komme på kagen.
Kagekursus v. Specialkøbmanden
Jeg har netop været så heldig, at deltage i endnu et kagekursus fra Specialkøbmanden. Denne gang skulle der laves en kage, formet som en håndtaske, samt damesko i fondant, som skulle bruges som pynt.
Kagen var en sandkage, som blev smurt op med appelsinsmørcreme.
De færdigmodellerede sko i fondant.
Det færdige resultat :-)
Tasker fra alle kursister - det ser godt ud synes jeg :-)
Kagen var en sandkage, som blev smurt op med appelsinsmørcreme.
De færdigmodellerede sko i fondant.
Det færdige resultat :-)
Tasker fra alle kursister - det ser godt ud synes jeg :-)
04 October 2010
Vores skønne Maja
Jacob mosler mor..
Hovsa......
Subscribe to:
Posts (Atom)