VISENS SKIB

De vigtigste medvirkende i enhver koncert er selvfølgelig et medlevende publikum

Turnéplan

Hvorfor

Hvorledes

Hvordan organiserer vi

Hvordan overlever vi

Hvem er med

Hvad skrev de

7-11/7 Tom Nagel Rasmussen, - alias den synkefri

Til forskel fra os andre forsøger Tom at leve af at

slå på sine strenge. Efter i mange år hovedsageligt at

have beskæftiget sig med teater,

er han således tilbage på den musikalske bane igen

med en CD med faderen Halfdan Rasmussens børnerim,

med melodier komponeret af Tom og udgivet på eget produktions-forlag

"Synkefri".

Det samme navn gav Tom sit hjem på Samsø i nærheden af Kolby Kås,

hvor vi lå til kajs, da vi mødte ham første gang,

mens han bar en pose helt synkefri morgenboller ombord.

At Tom tryllede et par flasker kryddersnaps ombord,

hans far havde produceret i forrige århundrede,

har siden bevist, at ikke alt, som kommer fra den kant,

er helt synkefrit.

Tænk at så mange forlader kuglegrill og husalter for at opleve vores besætning af gale fribyttere udi sang og musik optræde på slap line. Vi er lige benovede hver gang, og vi håber, at vores glæde kan mærkes på den indsats, vi gør for at bidrage til den gode stemning i den blå time på en lille dansk havn. Ét er sikkert - vi har altid fantastiske kulisser til rådighed, og håber at publikum til gengæld vil bære over med det strålende danske sommervejr samt konkurrencen fra badenymfer, trafik, losning, tanktømning, galpende tæppepissere, livlige branderter og alle de andre uforudsigelige oplevelser, som et levende havnemiljø også kan byde på.

Derudover vil vi gerne fremhæve Visens Skib alias SY Ellinor af Ebeltoft; det skønne skiw, som er en MØN 451 med en 20 m høj mast, en dybgang på 2,10 m og en kampvægt på 18 ton. Fordomsfrit huser og transporterer hun sin mere eller mindre sejlvante og musikalske indmad fra havn til havn og bidrager meget væsentligt til at gøre turnéen til en stor og dejlig oplevelse for de medvirkende.

Hvem gjorde havnene usikre i 2014 ?

 

5/7-1/8 Niels Skouby                                                

alias Kaptain Høiben

er fast inventar ombord og initiativtager til togtet med Visens Skib.

Niels er aldeles hæmningsløs både som kaptain og på guitar og vokaler og han har optrådt både på vinyl og live, - men aldrig som dødbider,

- og desuden i diverse medier i Grønland, Sverige, Norge, Tyskland, Irland, Letland og Ungarn.

 

Niels søsatte for første gang i 2000 fra egen SY Ellinor af Ebeltoft viseturnéen Visens Skib.

 

& Leni Petersen

alias Søfartsstyrelsen og Mega(m/k)okken

Leni begyndte at underholde for at få mere opmærksomhed og slippe for at gøre rent. Rengøringsgrejet blev omdannet til en simpel (balje)bas og vokalerne uddannet i badeværelset. Hun er højlydt og taktløs i enhver sammenhæng og gør også en del i såkaldt ”special effects”.

 

Sammen synger de hvad som helst på en højst personlig måde, - bare musikken svinger lidt mere end kvaliteten. Foruden på Visens Skib slår de deres folder i Visens Skibs Kulingsårkæster SpilLEVENDE sammen med Donkeymanden

23/7-1/8 Janni Andreasen alias honningmelonerne       

Stakkels Janni er blevet alvorligt miljøskadet af en opvækst på Rosenteatret i Århus og leverer såvel troværdigt drama som en velstemt og s(pr)ød sopran. Udover at være uforfærdet og fræk som en slagterkøter - såvel til søs som i Århus Festugerevy - er Janni så hæmningsløs, at det næppe er overgås af andre på Visens Skib. Hendes vigtigste opgave ombord er at levere såvel grove som raffinerede årsager til latter blandt besætningen.

5-19/7 Brian Møller alias Donkeymanden

Begyndte at spille, så snart han undslap fra kravlegårdens indelukkede miljø.

Far anbragte ham straks i et harmonikaseletøj,

hvor han har siddet og rynket bælgen aldeles suverænt lige siden.

 

Brian har bortkastet sit mellemnavn René, men er stadig tilstrækkelig meget en uforudsigelig lømmel til at hedde Brian. Han trækker nu i sin bælg i rigtig mange og forskellige musikalske sammenhænge, og er blandt andet uundværlig i Visens Skibs Kulingsårkæster ”SpilLEVENDE”sammen med Kaptajn Højben og MegaMokken.

 

Brian kan spille stort set hvad som helst i hvilken som helst tonart på alle former for tangenter, bare der ikke er er noder til det, og er således med på noderne i de fleste af de viser, vi ruller os ud med på kajen. Brians fornemste opgave ombord er at fodre kølsvinet, så det ikke forgriber sig på den flydende ballast, og at holde vampyrerne væk fra Ellinor med sin berygtede opskrift på Tzaziki, som man også kan fjerne lak med,

hvis der ellers skulle blive noget til overs engang.

.

 

12/7-1/8 Iben Hasselbalch alias bamlingsskinken 

Iben gør det på alle sprog, - næsten da. Hun arbejder for føden som litterær oversætter og har bl.a. danskificeringen af Isabel Allendes bøger samt den seneste udgave af ”Ridderen af den bedrøvelige skikkelse” på samvittigheden. Også indenfor viserne lægger hun sig ud med bl.a. fransk, spansk og mexicansk og det gør hun med en sangglæde, så man næsten tror, at man forstår hvert et ord. Desuden oversætter hun andre landes sange og viser til dansk med såvel indlevelse som professionalisme og har for nylig udgivet en CD med sine egne viser. Iben har, foruden en harmonisk sangstemme og et ditto humør, et meget vellignende ydre, men til kaptainens store ærgrelse bader hun med tøjet på grund af farerne, der lurer i brændingen.

19-30/7 Peter Lorenzen & Lene Oustrup

alias landkrabben og sælhunnen

Peter er født i landkrabbens tegn og kan blive søsyg, hvis nogen er taktløs nok til at vise ham en storm i et glas vand. Han er ellers uddannet telegrafist i den danske handelsflåde, men kom aldrig ud at sejle af ovenfor anførte grund, og måtte blive i land, hvor han begyndte at spille og synge viser allerede i 1970’erne.

Repertoiret spænder fra gamle protestsange over middelalderviser til viser fra det nye årtusinde – ofte suppleret med en dum bemærkning. Foruden guitar spiller Peter også på sav, – hvis han ellers er i humør til det, og ingen nedlægger veto!

Siden 2008 har han spillet og sunget sammen med Lene, som han i øvrigt også deler køje med privat.

 

 

Lene er vild våd og anderledes lissom en sælhun, selvom hun påstår, hun er en havfrue. Heldigvis for Peter, passer dette ikke helt fra taljen og sydover. Dog er yndlingsfarven grøn, stormsvalen hendes totem, og hun boltrer sig hæmningsløst i alt, hvad der er flydende – endog vand! Forlokket af sin private krumtap synger hun med ham i dur og mol, gerne ballader, tekster med bid i og især om kærlighed, som hun netop mener er livets krumtap. Lene spiller desuden på tværfløjte og – i en stille brænding – sågar på autoharpe, hvis blot Peter vil gnide nogle vemodige toner dertil på sin sav.

12-22/7 Leon Hegelund alias løven

vedgår stadig med klædelig og afslappet beskedenhed, at han er en af de  bedste visefortolkere og guitarister på dette tidspunkt i menneskehedens historie, og at han har et meget stort og meget varieret repertoire.
Hvor ærgerligt det end er at måtte indrømme det, må vi desværre medgive, at det går temmelig godt — både med at synge og med at spille til sig selv og andre. Det du´r såmæn i såvel dur som moll. Leon er vist nok arveligt belastet mht. viserne, hvilket f.eks. også har mærket Thomas Eje og ditto Helmig. For Visens Venner København indebærer dette, at
Leon uhæmmet har hærget lydbilledet på foreningens viseaftener rigtig mange gange i rigtig mange år.

I det pulveriserende hverdagsliv ernærer han sig ved at bringe mere eller mindre bevægelige ting og / eller personer fra et sted til et andet, hvilket indebærer at han ikke kun har stort kørekort til guitar.

Leons vigtigste opgave ombord er, lissom løven, der fordøjer, at tage det heeeeeeeelt roligt, mens han nyder respekt og uophørlig kvindelig omsorg som sin naturgivne ret. 

 

5-11/7 Preben Meldgaard alias Latter(b/k)anonen

Vi er spændte på at slippe dette løsgående missil med bækkenet løs på havnene, selvom vi er sikre på, at det bliver sjovt, for der er altid noget at grine af

om ikke andet af grineriet. Udover at have opladt røsten og huseret på scenen ved adskillige amatørrevyer, spiller Preben på trommer og harmonika og befinder sig som en fisk i vandet, når der er mulighed for gøgl og narrestreger.

 

 

5-11/7 + 30/7-1/8 Helga Christensen alias garderobedamen                

Helgas forener en dejligt fyldig og mørk maltsopran med et udpræget udadvendt eksteriør, som stædigt trodser tyngdeloven, trods en del år på bagen — hun har faktisk, ligesom sine kompositioner, en sødmefuld air af evighedsblomster og la belle epoque.

 

Helgas repertoire er udpræget kvindeligt og hendes alias henviser slet ikke til hendes arbejdsliv, men til hendes gevanter og assessoires i form af sko, tasker mv., som ingen rigtig kvinde kan undvære, og som kaptajnen forventer vil udgøre en væsentlig del af bådens ballast i år. Helgas vigtigste opgave ombord er at være lige nøjagtig så kvindelig, sød og varm, som hun plejer, så kan intet gå galt og ingen kan ønske sig det bedre.

5-7/7 Stig Nørregaard & Jimmy Wistisen     

- alias undskyld og hovsa

Som påstår, at de ikke holder op med at lege, når de bliver gamle, men at de derimod bliver gamle, når de holder op med at lege. Endnu har vi ikke set tegn på, at de har i sinde at blive bare voksne, så der bliver næppe ryddet plads til dem på plejehjemmet foreløbig. Sammen gør de to drengerøve Danmark usikker med et repertoire af selv– og velskrevne sange, som bevæger sig i et dejlig udefinerbart ingenmandsland mellem folk, viser og pop.

Stig alias Undskyld er professionel musiker og visesanger uddannet på Det Jyske Konversikmusatorie og har været tilknyttet højskolemiljøet i mange år, uden dog at blive udpræget fodformet af det. I de senere år har han foldet sig ud med programmet I Osvald Helmuths viseunivers.

Jimmy alias Hovsa klarer at være både musiker og SFO-leder, hvilket tyder på et virkelig stærkt helbred. Han har spillet musik i ca. 30 år, har skrevet et utal af sange, produceret 6 børnemusicals og tidligere udgivet CDen

Hiv Ohøj i sejlet.

Professionelt kalder duoen sig for Schou & Nø, og har udgivet CDen På fantasiens vinger, men vi har forlængst luret disse to charmerende legebørn, og er rede til at bruge alle midler i deres opdragelse, endog pædagogik!

12-22/7 Annie Laksø alias StrapudeMaj

Annie begyndte voksenlivet ganske "Almindligt" ved den grå viadukt og slår sine folder i kvarteret omkring "Solituuuudevej".  

Annie er ny på Visens Skib i år

men også kun på Visens Skib.

Hjemme i Glostrup på djævleøen har Annie været kendt læææænge som en djævleblændt fortolker af de mest underfundige og morsomme viser, som nyder godt af den rene og klokkeklare røst og en underspillet, men godt krydret cocktail af charmende underfundighed og skælmsk ironi. Annie er en lille dame med en stor spændvidde

og et mangfoldigt og bredt repertoire.

 

9-15/7 Knud Strandby Thomsen alias én af en slags

Som er den ene af de ”To af en slags”, som Brian har udgivet CDen af samme navn sammen med, påmønstrer Knud for første gang Visens Skib for at slå sig løs på alle tangenter og knapper sammen med Donkeymanden.

Knud lærte at spille harmonika hos den lokale cykelsmed, som faktisk endda bibragte ham, hvilke noder, der hører til hvilke ventiler. Noderne holder han sig derfor for det meste til sammen med Brian, som så tager sig af unoderne. På repertoiret i Knuds rynkeorget er der lidt for enhver smag — heriblandt fransk musette, Evert Taube og argentinsk tango, når Knud rejser land og rige rundt med sit musikalske foredrag med fællessang og udpluk fra CDen. Knud har lovet at deltage i det forefaldende arbejde ombord, hvis han ikke er søsyg, og vil derfor også give Brian en hånd med med Tzazikien.

19/7-1/8 Ole Hammer alias ditto Bor og den svenske havfrue Ann

Beskriver sig selv som den glade amatør, som gerne stiller op med sin harmonika, når lejlighed byder sig, og tager det meste på øret, fordi han mener, at der er langt flere unoder end noder i et godt repertoire.
Udover professionelt at have renoveret temmelig mange madklaverer i tidens løb — hvilket der i øvrigt ikke skal bores mere i — har Ole trakteret klaver og harmonika

i snart en menneskealder — for det meste med langt mere harmoniske lyde til følge..
Tidligere har Ole været bolværksmatros  men glæder sig til at komme med ud at sejle

og spille med på det meste af det, som byder sig.

Ole medbringer sit svenske sidestykke, den milde havfrue Ann, som han har erobret fra arvefjenden mod øst. Ann ser frem til at bidrage med kogekunst og godt kammeratskab, og det kan vi aldrig få for meget af.