Hvem er jeg?

Det kunne godt lyde som et eksistentialistisk spørgsmål, men her er det ment som en lille præsentation af mig selv.
Det er jo meget typisk at vi definerer os selv ud fra vores arbejde, vores relationer vores kulturelle og religiøse tilhørsforhold.
På den måde er jeg lagervikar, underviser, IT-arbejder og tidligere kontormand, jeg er Toves og Eriks søn, Lis' bror, Christians far og Rikkes kommende eksmand. Jeg er tredjegenerationsindvandrer, for så vidt, at min farmor kom fra Kåseberga i Sydskåne og har boet i Danmark det meste af mit liv. Jeg er ædru alkoholiker, medlem af folkekirken, døbt og viet i en almindelig dansk folkekirke.
Det er mig!
Og så er der selvfølgelig en hel masse andet jeg også er, har været, er eller har været en del af.
Første år
Jeg blev født i Helsingør på fødeklinikken "Antoniehus" og boede de første år i Hornbæk.
Mine forældre flyttede til København hvor vi boede først i et lejet hus og så hos mine farmor, det vil sige, at vi boede to børn og tre voksne i en toværelses lejlighed på 54 m². Jeg kan godt forstå min fars taknemmelighed overfor formanden i den andelsforening hvor mine forældre fik lejlighed i 1960.
Andelsboligforeningen "Nygaard" var en ganske almindelig gråpudset dobbeltkarré med masser af børn i alle aldre, og en butik på hvert hjørne, på hjørnet ved vores opgang lå ismejeriet.
Min bedste kammerat Bjarne var nabo til os, men i den anden opgang. Da vi boede på fjerde sal, var det lettere at gå over loftet når vi skulle besøge hinanden end hele vejen ned og op igen. Af andre jævnaldrene i gården var Helle og Eja, vi fire startede i samme 1. klasse. Jeg tror ikke at der var nogen, der ikke havde kammerater med fra gården når de startede i skolen (min søster startede i 1. klasse sammen med Sanne og Sys).
Skolestart
Jeg startede på Bryggervangen skole og kan bedst huske regnekort: Nogle dominobrikagtige kort der kunne anvendes til simpel aritmetik og så kan jeg skægt nok huske husgerningstimerne, måske fordi jeg stadig har den gymnastikpose som jeg syede i 2. klasse.
Jeg var meget glad for at gå i skole og interesseret i at lære nyt, et forhold der stadig gælder i dag.
Ved juletid, mens jeg gik i anden klasse var jeg med i årets julekomedie hvor jeg spillede en lille nisse der var blevet væk hjemmefra og kom i kontakt med nogle børn der hjalp mig finde hjem. Jeg ved ikke om det var julekomedien der bragte mig i fokus hos sanglærerne men under alle omstændigheder blev jeg udvalgt til, at gå til optagelsesprøve til Københavns drengekor. Jeg blev en af de 60 der slap gennem nåleøjet på Sankt Annæ Gymnasium det år.
Sangskolen
Sankt Annæ Gymnasium havde et helt andet miljø en Bryggervangen skole, der var en ekstra time sang 5 dage om ugen, så vi havde én sangtime hver dag, vi skulle være klar til at gå på scenen efter 2 års intensiv skoling. Drengestemmer holder jo ikke så længe.
En anden ting var, at det var en ren drengeskole, pigerne dukkede først op i gymnasiet, så jeg gik i klasse med 29 andre drenge - på godt og ondt.
Jeg tror der var mere disciplin på Skt. Annæ end på almindelige folkeskoler, men det var også nødvendigt, hvis man ville have 150 elever i førteenagealderen til at stå stille på en scene og følge dirigenten. Det forhindrede dog ikke mig i at være noget af en rod, og jeg blev ved flere lejligheder sat uden for døren. Jeg tror at jeg den gang havde svært ved, at sidde stille og fordybe mig.
Det forbedredes med tiden. Jeg var til prøve i 7. klasse for at vise, at jeg var egnet til at følge undervisningen i realskolen men kunne senere gå direkte fra 2. real til 1. G.
Noget af det jeg husker med størst glæde på, fra min tid på sangskolen, har ikke noget direkte med skolen at gøre. Min far arbejdede i en periode på ombygningen af Statens museum for kunst. Da jeg havde fri kl. 1 om lørdagen, kunne jeg hente min far på hans arbejdsplads, han havde fri kl. 2, og så kunne vi følges ad hjem. På vejen kikkede vi på forretninger, det var især hobby/legetøjsbutikker vi så på. Jeg tænker ofte på det når jeg ser de butikker vi så på den gang, i dag er der en wellness-salon på hjørnet af Fredensgade og Ryesgade hvor der en gang var et Eldorado af elektrisk tog, byggesæt i plast og træ og tilbehør af mange slags til modelbyggeri.


Fortsættes