Vradsrevyen

Vradsrevyen er skrevet og spillet af folk med tilknytningen til Vrads. Formålet er at have det sjovt og bidrage til det fælles liv i landsbyen. Vradsrevyen opføres kun ved en forestilling, som de sidste 3 år har været den årlige høstfest, som er den sidste eller næstsidste lørdag i september – i 2007 på Mikkelsdag. Alle er velkommne til at overvære forestillingen, men forsamlingshuset er ikke stort og ret proppet til høstfest og revy, så vi annoncerer ikke revyen.

Rvyen er delvis lavet af professionelle forfattere, og ønsker andre at bruge vores tekster så ”tæt på”, at det det er inden for ophavsrettens område, vil vi gerne spørges først. Lader man sig inspirere, men uden en decideret ”krænkelse” af ophavsret, vil vi sætte pris på, at man nævner Vrads Revyen som inspiration. Henvendelse kan ske til forlag@vindenvender.dk eller landbykontoret@vrads.dk

Vrads Revy 2009

Revyen fik en succesfuld afvikling.

Revyen begyndte med, at forfatterholdet skulle finde ud af, om de overhovedet ville lave revy i år.

I denne første scene spillede Hanne Gustavussen, Viggo Tyrrestrup, Flemming Laursen og Palle Kousgaard sig selv.

I revyorkestret havde Hans Holm fået følgeskab af Brice Soniano på bas, og de morer sig vældigt. Toma Gouband ser lidt mere misfornøjet ud. Men han havde også kun et par raslere at gøre godt med, da trommen virker for voldsomt for skuespillernes uforstærkede skønsang og derfor var blevet konfiskeret.

Mere følger snarest

Vrads Revy 2008

Allerede det første år havde Morten Skovsang haft en idé om at lade to krager kommentere tilflytternes forskellige forsøg, bl.a. Snabegårds kohold som optakten til et mejeri. Ideen blev aldrig udmøntet, men dukket op igen det følgende år, men heller ikke i 2005 blev den realiseret.
Imidlertid bragte Flemming Laursen ideen frem igen i 2008, og nu tog Palle Kousgaard fat på at skrive ravnedialoger. Dette skulle naturligvis ske i tilknytning til de enkelte indslag, der kom frem, og Hanne Gustavussen og Britta Ovesen skrev hver et nummer, som både indeholdt et revystykke (tekst eller sang og ravnedialog. De forskelige indslag tog form, og da vi sidst i august havde de fleste tekster på plads og i en nogenlunde rækkefølge, blev det Palles opgave at kæde indslagene sammen, skrive nye dialogstykker og tilrette dem, der allerede forelå.
Først i september lunne vi så besætte rollerne, og selv om tiden for opførelsen nærmede sig, sket stadig enkelte ændringer.
Hanne Gustavussen og Anne Birkø brillerede med deres ravnelyde, og de var selvskrevne som ravnene.
Med kun ca to uger til prøver med mere blev de fleste roller lært i sidste øjeblik, men vi finder det vigtigt, at så mange som muligt ser de andres prøver, så alle kan kommentere, Og vi ser jo heller ikke selv opførelsen, som vi filmede de to første år, men ikke har gjort det, de seneste.
Kirkegårdscenen var egentlig tænkt for større piger, men da de alligevel ikke ville, kom de 9-11-årige i betragtning. Rollerne blev skrevet om, og de gjorde det godt. Signe blev spurgt om hun ville være med på sin 9-års fødselsdag, og hun sagde, at det var den bedste gave, hun havde fået.
Så det væsentlige er, at vi laver et godt fællesskab omkring Vradsrevyen, hvor alle, både børn og voksne inspirerer hinanden og vokser med opgaven.
Scenen var henlagt til "skilteskoven", en græsklædt trekant, hvor byens kommende vartegn, den hundrede år gamle eg, blev plantet for en halv snes år siden og er en hestekastagne, men alligevel.
Viggo Tyrrestrup har lavet den fine scenografi, ligesom han er mester for ravnenæbbene.
Fotos: Palle Kousgaard, Anne-Grethe Kousgaard og Kjartan Mikklsen.


Det var dejligt med de mange børn, der medvirkede.

Anne og Hanne var de fødte ravne, der brillierede med en smittende spilleglæde og med ravnelyde, som selv ikke trænede ornitologer ville have mistænkt at være menneskelige.Under en prøve instuderedes Ravnesangen med forfatteren, Flemming Laursen, på guitar.

Fra et af de første forfattermøder og de to dejlige ravne i tiltagende forklædning.

Så er revyen i Vrads i gang. Ravnene er kommet i fuld forklædning, og Vradsbønderne anno 1797 drøfter byens udskiftning og fremtid: Ager, agen og agenda. Bæredygtighed er et nøgleord. Pigerne er kommet ind på kirkegården og Palle og Birthe alene samt et totalbillede af sangen om pavillonens utætte tag. Johannes Thulesen og Britta Ovesen er postbud og hestepige, og Palle og Viggo mødes i sangen: Langt ud på vejen lå en bunke muld. Viggo læser Børsen i sketchen om forkortelser, og der er billeder fra afslutningssangen. Gerold Klaus og Hans Holm er i orkestergraven og sidst ses nogle begejstrede tilskuere.

Morten Skovsang i Vradstesten og Palle Kousgaard i Filer på en tagryg.

Download teksten til hele Vrads Revyen 2008

Vrads Revy 2007

Revyen i 2007 var efter ide af Palle Kousgaard, som desuden har skrevet en del af numrene. Andre forfattere og medforfattere har være Hanne Gustavussen, Ragnhild Thulesen, Flemming Laursen, Birthe Nielsen, Viggo Tyrrestrup og Anne Hansen.

Vrads Revy 2007 er midlertidigt bearbejdet til download fra hjemmesiden. Så snart som muligt vil de blive yderligere gennemgået og billeder vil blive lagt ind.

Download hele Vrads Revyen 2007

Vradsrevy 2006
Der er altid plads til en til på en ølbænk!

Det lykkedes også at få afholdt en Vrads Revy i 2006. Den var ikke helt så stor og uoverskuelig som sidste år, og i år var der nedsat et hurtigt arbejdende udvalg, der skulle skære væk, hurtigere end jeg producerede nyt. Det var hårde odds, men det gik.
I år begyndte vi en god måneds tid før premieren. Vi begyndte med et møde, hvor vi skulle afgøre, om vi overhovedet skulle lave revy i år, men det blev aldrig drøftet. Vi gik igang, og ved tredje møde var vi klar til lidt læseprøver.Et par numre, som andre skulle lave, blev ikke til noget. Da vi havde formen klar, afsatte vi en uges tid til prøver. Hellere en intens uge, hvor næsten alle er tilstede, end en lang periode med mange afbud. Det havde været problemet sidste år, at vi måtte annoncere premieren som en generalprøve, for vi havde ikke haft en generalprøve. Da havde vi måtte spille med substitutter for substitutter.
I år lykkedes det endda at få to prøver med lys, så vi var nogenlunde klar til premieren.
Revyen fik et navn i år. Der er altid plads til en til på en ølbænk!

Vi fik ikke fotograferet i år, men jeg fik da taget et par billeder til et par af møderne og prøverne.

I pdf-filen, der kan downloades, har jeg glemt at skrive, at Juliane hjulpet af sin far, Agner, var belysningsmester.

Billederne

1. Mille og Hanne ved første møde - og Hanne og Birthe, 3. Christian demonstrere dine rævedukker, 4. Marie giver en hånd med,5.Dukkerne prøver at overtale Britta til at være med i år 6. Hallo, hallo erd det?, 7. Ja, jo - Christian som kommunalarbejder Svend 8. Redaktionsmøde ved en tidlige prøve, 9. Ved den dybdeborende avis fejes alting ud fra gulvtæppet, 10. Cykelrytteren har fået en kæmpe-eskimo 11. Hanne (i Viggos skikkelse) øver sig i at kigge efter mandeben, eller er det cykelrytterens store is. Viggo, altså spillet af Hanne, havde svært ved at sige, at Hanne, altså spillet af Vigge kiggede efter mandeben. Først til premieren kunne hun (altså Viggo spillet af Hanne) sige mandeben og ikke dameben 12. Nele forest og Elvira. Hanne ved spotten, 13. Johannes, Juliane og Mille, 14. Emil og Johannes taler seriøst om mænds principper.

Download hele Vrads Revyen 2006

Uddrag af Vradsrevyen 2005

Vradsrevyen 2005 blev afholdt i forsamlingshuset d. 1. oktober i forbindelse med den årlige høstfest.
Sjældent har der været så mange til en høstfest, og Vradsrevyen, som holdtes for 2. gang, blev også i år en stor succes. Vi kaldte det for generalprøve, for det var rent faktisk første gang, at vi kunne gennemføre numrene med "de rette medvirkende". Ellers har det været "stand in" for "stand in's".
De fleste af numrene vil blive lagt ind på hjemmesiden her. Der er selvfølgelig meget i revyen, der er internt morskab. Men i flere af teksterne er disse interne anliggender indføjet i mere almene historier, fx optræder en islandsk kapitalist, Bulgur Islaksson (Jon Asgeir Johannesson fra investeringsselskabet Baugur) i en slags parafrase over Kong Harald og Islændingen, hvor denne Bulgur efter at have købt Magasin, Illum og Merlin nu har øjnene rettet mod den af frivillige drevne, Vrads Købmandshandel. Men revyteksterne inddrager mange associationer fra verden undenfor i hændelser i byen. Der vil i løbet af en uges tid blive indlagt flere af revyteksterne med forklaringer.

1. Indgangssang (PK)
2. En numerolog kommer til byen og giver den navnet Vridse Vraaaads. (PK)
3. Byen ligger... En lokalhistoriker giver et krydstogt gennem Vrads' historie. (PK)
4. Hyp Lille Bonnie, en sang om hestepigerne i byen. (HG)
5. Kong Rasmus og Islændingen. Om en islandsk kapitalists forsøg på køb af Vrads Købmandhandel.(PK)
6. Indvandrersnegle, en sang om "dræbersneglene". (FL)
7. TV2 i Vridse Vraaaads. (PK)
8. Drengene i Vrads (om at snyde forældrene med spilletid på gameboy, computerspil m.m.) (HG)
9. Vrads Awårt (for lokal til at blive gengivet) (PK)
10.Med lokalpatriotiske briller på. sang (FL)
11. Udgangssang (PK)

PK er Palle Kousgaard, HG er Hanne Gustavussen og FL er Flemming Laursen

Download numrene 2-4 fra Vrads Revyen 2005

Download numrene 5 og 7 fra Vrads Revyen 2005

Palle Kousgaard 10/10-2005

Uddrag af Palle Kousgaards tekster fra revyen 2004
Sketch (om rollespil.)
En ældre kvinde, O = oldemor og 2 købmænd. Den ene købmand K1 ved disken, den anden, K2, ved bordet (læser avis).


dingeling

En ældre kvinde (O) kommer ind i købmandsbutikken.

O: Jeg har hørt, at I har næsten alt her i butikken.

K1: Næsten alt og lidt til. Og det vi ikke har, skaffer vi meget gerne fra vores leverandører

K2: Er det Føtex og Brugsen, du mener, eller Hancock?.

O: Ja, jeg skal jo passe mit barnebarnebarn.

K1: Ih, Det lyder da dejligt

O: Ja, og så skulle jeg jo se at få købt et andespilsvåben.

K1: De ænder, vi kan skaffe er sandelig døde

K2: Andespil? Er det ikke ude i Hjøllundhallen. Selv om de er vilde derude, tror jeg da ikke de ligefrem slås om ænderne med våben.

O: Nej, nej, det er jo noget barnebarnebarnet skal spille med her i byen

K1: Nå, du mener nok rollespilsvåben.

K2: Rollespilsvåben har vi ikke. Ikke engang økologisk. (forsøger at være morsom) Men Hanekamp fra Hanegal kan vi vel nok skaffe.

O: Rollespilsvåben! Det er rigtigt, men vi skal vist gøre det selv, så jeg skal bruge noget gummi.

K1: Gummi? Det er der vist ikke mange, der bruger her i byen. Har vi det?

O: Ja til at ligge på, og noget Gufi .... Eller.... Garfield tape.

K1: Nå, liggeunderlag. Vi plejer at bruge muslingeskaller her i byen. Det er mægtig godt og det lugter så dejligt af natur. Og så er det billigere end det her dyre termo. Det kan du nok få hos Agner eller hos Arne, og så lidt samu-raku-ler fra Mille. Så skulle det vel være godt.

O: Men hvad så med Garfield tapen.

K2: Det har vi ikke, men kan du ikke bruge økologisk melklister. Det kan fås både i spelt og i darumdurum og i almindelig hvede uden gluten.

O: Ved I om det er svært at bruge det her .....klister tape?

K1: Jeg har aldrig prøvet, men børnene er gode til det. Ellers tag ud på et kreativt overlevelses og selvindviklingskursus hos Anne-Grethe. Så skal du nok lære det.

O: Jeg tror nu hellere jeg vil have Garfield tape end det der melklister.

K2: Det hedder altså Gaffa-tape, og det er en rigtig, beskidt amerikansk kapitalist, ham Gaffa Guf. Han er fætter til Walt Disney. Det er ham, der har opfundet rollespillet, bare for at kunne sælge tape. Det er meget uetisk og uøkologisk. Den slags rollespild sku’ forbydes her i byen.

K1: Ja, men de leger det alle sammen, og de har det jo sjovt.

K2: For det, al den Gaffa-tape har kostet, kunne vi have sendt 17.328 børn i skole i Bulibulo.

K1: 17.328? (K1 tænker) Så mange børn har vi da ikke i Vrads. Og hvordan skulle de også komme derned?

O: I Bulibulo? Der leger de da også rollespil, hvor de skyder efter hinanden. Det har jeg set i fjernsynet. Men det er da vist ikke med gaffa-tape og muslingeskaller.

K1: Ja, men tænk nu, hvis nogen filmede børnene her i byen og viste filmen i Bulibulo. Så ville man også tro, at vi havde borgerkrig med børnesoldater.

K2: Det var måske et debatemne for Vrads-avisen. Det skal bare vinkles og så med en rap tegning af Viggo Tyr.

K1: Måske skulle vi bare have nogle ”gør det selv, knægt!” til rollespilsvåben i butikken. Det kunne vi nok tjene mange penge på. Det er bedre end økologiske skumfiduser.

(tænkepause)

K2 (undrer sig) ”Gør det selv, knægt!?”

K1: Ja, hedder det ikke ”do it yourself, kit”?

(en kort tænkepause)

O: I jo, mit barnebarnebarn heddet Kit, så det er sådan et, jeg skal have. I har da også alt!

Billeder af dirigenten (Palle Kousgaard) fra revyen og fra en prøve af Lise Laursen som oldemor, Emil Maag som købmand Hanne og Hanne Gustavusen som købmand Viggo.


Kampen om Skomagergården. En recitativ minimusical.
For dirigent/opråber (stående), voksenkor – siddende ved købmandsbordet, to børnekor og orkester

Sagen er, at en af byens gårde, Skomagergården, med 19 ha jord, har været målet for talrige projekter, nogle af dem kæmpe udstykningsprojekter. Ejeren, Jens Nørgaard, var i starten ikke særlig interesseret i at sælge, men efterhånden kom prisen i vejret. Det sidste store, men meget lokale projekt var længe undervejs, 5 små seniorboliger og omdannelse af bygningerne til en lille specialskole. Men der manglede noget i viljen, og til sidst måtte man erkende over for Jens Nørgaard, at det ikke blev til noget. Nu var jens imidlertid blevet utålmodig, og han solgte gården til en ”gyllebaron”, der netop habce købt flere andre ejendomme. Selvfølgelig til vradsernes forargelse, da der en dag i påsken blev kørt gylle ud.
Dirigenten kunne have en svag lighed med vradseren, komponisten Hans Holm, men al lighed med den virkelige verden er selvfølgelig tilsigtet.

Dirigenten kommer ind med spraglet vest, hvid skjorte, sorte cowboybukser og ”måne”, Sandaler og strømper. Han er lidt forpustet, har et nodestativ i den ene hånd og en mælkekasse med noder i den anden

Jeg kunne ikke komme før, for vi har lige haft verdenspremiere på Kys’ og min nye musical ”Herren gav og herren gav.” Det var virkelig noget, kan I tro, med børnekor på 1200 børn, og MJ-BUA-SKSO, OBBB og Vrads Koret. De var der alle sammen!
Ja, i ved MJ BUA osv. er Midtjysk børne, ungdoms og alderdoms sovekammersymfoniorkester og OBBB er selvfølgelig Old boyserne.

Stiller nodestativet og noderne op

Jeg skal lige klæde om....
Der er jo ikke dirigentgarderobe i Vrads Forsamlingshus. Det er derfor min afdøde kollega fra Berlin, Herbert von Karajan. nægtede at spille i forsamlingshuset med sit orkester, Herbies Band, I ved det, der populært hedder Berliner Philharmonikerne.
Han skulle hele tiden kaste sit dirigent hår tilbage, så han blev altid drivende våd, når han havde dirigeret, så han skulle i bad både før, under og efter forestillingen
Men jeg (han peger på sin "måne") nøjes med at tage sokkerne af på forhånd

Til børnene og de voksne.

Nu kan I jo lige snakke af og tisse af, mens jeg lige får pusten her – det gælder også de voksne.
Jeg ved godt der er meget at snakke om, men når vi starter skal I kun sige det, der står i rollen ........Ja, ja det er herligt

Jeg er jo sådan en gammel old boyser
Og vi gamle drenge holder så meget af De rigtig gode gamle melodier
Som ung sad jeg tit med hovedet midt inde i Radio Rosa Luxenbourg og hørte Glen Miller
- og også ham ”Land – Jens med fisken”,
I ved......Han blev også kaldt Country Joe and the Fish
Han havde lidt længere hår

Hov, Nu har jeg ikke fået de rigtige briller med
Er Kys her ikke med mine briller? –
Kan jeg ikke låne et par.....(Han låner et par og ”kigger over dem”)
De passer fint. De er ligesom mine egne

Jo, Country Joe var så pædagogisk, at han altid startede med en staveøvelse.
De skulle både stave til fisk og til et andet ord med f og fire bogstaver f.. u ... c ... k – siger fusk, ja fisk og fusk. Så vi prøver det samme. Og når I i salen har fattet pointen, må I godt være med

Giv mig et G ----- der svares G fra salen osv.
Giv mig et Y
Giv et L
Giv mig et L
Giv mig et E
Hvad siger det (Gylle)
Hvad siger det (Gylle)
Hvad siger det (Gylle)

Børnekor 1: synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Jens Nørgård havde en gård

Voksenkor: reciterer

Skoma’r, skoma’r bli’ ved din læst
I Vrads er der både hund og hest
Og heste de dufter af solskin og græs
(opr. Og heste de dufter, som kom de fra Grasse)
Såd’n kom det ikke til at lugte i Vrads

Børnekor 2: reciterer

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Børnekor 1: synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en Skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Det har han ikke mer’

Dirigent:

Her er historien om hvad der sker
(Når man) tror man er med – (der)hvor det - sner
og tror at den hellige kirkegårds - grav
er bevaret mens tankerne lunter trav

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Dirigent

I Vrads der var et luft kastel
Så tæt på byens ligkapel
Seniorbolig med pop og pension
Så praktisk nær en endestation
Men historien er længere - end som så
Den i grove træk, her I skal få

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tær

Børnekor 1: synger 2 linjer

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård

Dirigent bryder ind

Jens Nørgård har en skoma’gård
Måske vil’ han sælg’
Hvis han selv ka’ vælg’
Men... han gemmer sine nitten hektår

En mand kom til byen med en go idé
Skoma’rgården, den måtte han se
Jeg byder på stedet en komma fem
En betinget seddel trak han frem

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Dirigent

Og Jens han tænkt’ på sine mange tønder land
hvad sku’ han da gøre - den arme mand
a håde nu tænkt mig jen komma oott’
Så skidt og pyt da, hvis a kan få’et

Voksenkor:

Han havde nu tænkt sig en komma otte
Så skidt og pyt da, hvis han ku få det

Børnekor 1: synger 2 linjer (skomagerdreng)

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård

Børnekor 2 sætter evt. ind her, mens børnekor 1 fortsætter sangen

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tær

Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Jens Nørgård havde en gård

Dirigent

Og den fremmed mand, som lugtede penge
i mose, vang og især i vænge
han var så flink, en sø skal i få!
så Vrads bli´r både grøn og blå

Voksenkor

så bli’r det bare idel hygge
i mosen ka’ han alli’v’l ikke bygge

Dirigent

tres huse af træ med dør i vest
så blæser de ånd’lige vinde bedst
den kommer li’som lidt fra oven
snart ligger byen helt ud til skoven

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Børnekor 1 synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Jens Nørgård havde en gård

Dirigent

Projektet det faldt, pladask til jor’n
Og lykken vared’ til næste morgen
Hvor nye kom til som tænkte stort
Nu sku’ de se at få det gjort

Voksenkor, synger (Jens Hansen havde en bondegård)

Jens Nørgård har en bondegård,
Lirum, lirum lar
Nu må vi se at få det gjort
Tænke, tænke stort

Dirigent

For her er dog en dejlig ro
Her ku’ vi tænke os at bo
og dette skønne, stille hul
ku’ sørme trænge til en spand kul
Vi vil ha’ grund, det dejlige sted
Og hundred andre tager vi med
Men først vi kun fem-sekshus’ bygger
Og snart ser alle, hvor meget vi hygger

Voksenkor:

Så bliver vi rigtig, dejligt mange
vor’s omsætning’n stiger tusind gange
Så skal vi rundt om disken springe
Og tjene rigtig mange penge

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Børnekor 1: synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Jens Nørgård havde en gård

Dirigent:

Nogle var for - andre imod
Kommunen trådte sig selv over fod
Nogle var stille, nogle råbte højt
Det var i grunden temli’ drøjt

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Snart kan man ikk’ gå på bare tæ’r

Børnekor 1: synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
Jens Nørgård havde en gård

Dirigent:

De tænkt’ sig om, de stoute Vradser
Hvor er det egentlig krisen kradser
Retræte huse – dem kan vi bruge
Men ikk’ lige i denne uge

(Men) På jorden skal alle ha’ lov at gå rundt
med hest og hund om byen, så sundt
Hvem kan til en bett’ bolig trænge?
Hvem vil være med? og hvem har penge?

Ved voksenbordet

1: Her,
2: måske
3: bu
4: bæh
alle: Vi mødes med dem, der vil være mæ

Dirigent:

Og i byen jublede alle af glæde
Nu kun de roligt davren æde
I fryd gå til kursus i dit og dat
Nu var det slut med alt andet pjat

Børnekor 2

Glæde mig her og glæde mig der
Nu kan vi godt gå på bare tæ’r

Børnekor 1 ivrigt

De Vradser har en gård,
De Vradser har en gård
De Vradser har en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
De Vradser har en gård

Dirigent

Alt gik godt, der taltes og tænktes
Men mest af alt til en landmand der trængtes
Men han kom ej, oh ve oh skræk
og luftkastellellet blev ganske væk

Voksenkoret synger langsomt i mol: klaveret måske som orgel

De Vradser havde en gård
De Vradser havde en gård
De Vradser havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
De Vradser havde en gård

Dirigent:

Der går lidt tid mens alle sig sunder
Og pludselig står Vrads midt i mange onder
Man måle sig ku’ med Ægyptens plager
Der var snart ikk’det, der ikk’ var på lager

Det var så vist, som der står i salmen
Fra dengang ham Jesus, han víftet med palmen

Voksenkor

Langfredag var en bitter dag
Og så var påskemorgen

Dirigent

En sagte torden dundrer!
Hele Vrads sig undrer
Det lugter fra muld,
det sorte guld

Den kom fra øst, den sorte fare

Voksenkor ved købmandsbord

Og så var det slet ikk’ en godkendt vare

Børnekor 2

Gylle mig her og gylle mig der
Nu ka’ vi ikk’ gå på bare tæ’r

Alle synger

Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en gård
Jens Nørgård havde en skoma’rgård
Skom’, skom’, skoma’rgård
(ritardando)
Det har han ikke mer’



Top