Snart marts. Og tegnene på forår er der. Søren Andreasen og jeg har gravet aspargesrødder op til årets øl. Aspargesøl springer ud sidst i april, det ved alle.
Og rundt i mine vejgrøfter kan jeg se de sædvanlige tegn på forårsrengøring i små folks små hjem. En fantastisk forståelse af hvad bæredygtig adfærd, og økologisk forståelse for at naturen nok klarer alt, er. Flot!
Inde i byen er formel B sprunget ud og væk fra den tidstypiske familiebudgetødelæggende stormenygourmetrestaurantstil. Her kan man opleve en række retter til frit valg pr. stk. 120 kr.
Fik den glæde med Bualoi, min søster og svoger at være med til en prøveaften hvor vi hver smagte fire retter. Sublime alle sammen, selvom jeg svælger mest i de tilberedte grønsager fra os, især green meat ræddiker og skorzonerrod. Genialt koncept, hvor man er nødt til at komme igen for at smage de retter man ikke nåede første gang. Søren Frank synes også om det.
Ellers er alt udenfor i øjeblikket mere eller mindre frysetørret. Derfor render rådyrene og nipper mine æbletræer og jeg har måttet ty til et gammelt trick og sætte stinkende – i dette tilfælde økologisk – fåreuld rundt på træerne. Det virker. Og måske et eksempel på det samarbejde mellem konventionelt og økologisk landbrug som jeg håber fremtiden vil vise mange andre eksempler på. Jeg skal gøre mit. Der er jo ingen grund til at slå på hinanden, når vi alle ligger ned.
Apropos rådyr. Claus og Rasmus (kokke fra Dragsholm) kom i fredags og sagde, at der lå et rådyr i kanalen og var ved at drukne. Kan du ikke skyde den? – spurgte de i en blanding af medlidenhed og måske lyst til at lave lidt speciel mad til Jan Restorff fra Søllerød Kro, der kom på besøg. Selvom jeg er landmand kan jeg dog ikke rende rundt og skyde altmuligt, så det endte med at jeg faktisk i – om ikke bedste, så dog westernstil fik fisket dyret – en lille buk – op , der i løbet af 10 sekunder fik varmen og stak vestpå. Til stor ærgrelse måske for Jan R. der så måtte nøjes med fårehjerne, og sådan hænger det hele godt og økologisk sammen.
Til slut en lille stolt opfordring: Søndag d. 6. marts kl. 2030 sendes dokumentaren ”Sørens Planter” lavet af Olavi Linna , som en del af fire dokumentarprogrammer om fire meget forskellige landbrug. Serien hedder ”Moderne Bønder,” er lavet af Barokfilm på foranledning af Landbrugets Kulturfond og betalt af Alm. Brand (jeg håber ikke, det er min skyld Alm Brand ikke kan lide bønder mere). Jeg er meget spændt på hele seriens bidrag til debatten om landbrug og vores placering fremover. Det har været meget tankevækkende at have en instruktør til at følge vores liv over de 4-5 måneder det tog. Tak til Thomas Rode – Kong Hans – for at have pudset Olavi på mig.
Produktlisten er suspenderet indtil frosten slipper jorden – vi vender voldsomt tilbage.
P.s. Onsdag 2.3. kl.19 er jeg hot i Svinninge Lokalhistoriske Forening, med foredrag i Salen/ Svinninge Bibliotek, hvis nogle lokale eller tilløbende gider høre.
11. marts 2011 at 00:04
Hej Søren Wiuff,
Jeg har netop med interesse set udesendelsen ‘Sørens planter – Moderne landmand’. Det varmeget inspirerende og jeg spekulerede på om du var økologisk landmand. Jeg besøger derfor din hjemmeside og ser til min glæde disse 2 tags: økologi og dokumentar.
Imidlertid læser jeg andet steds på siden at du bruger glyphosat (RoundUp). Jeg er forvirret. Venligst hjælp mig.
11. marts 2011 at 08:52
Hej Claus Birger .
Jeg er landmand.Bruger glyphosat eller hakkejern afhængig af situationen.
Jeg er meget optaget af begrebsverdenen knyttet til ordet økologi. Det at reflektere, prøve at forstå og handle i forhold til den økologiske (naturvidenskabelige) begrebsverden er meget vigtigt for mig som landmand. Både ordet konventionel og ordet økologi brugt om forskellige produktionsformer i landbruget giver ikke mening for mig . Konventionel er blevet et negativt og økologi et positivt brand i konkurrencen om markedsandele. I øvrigt har jeg ikke skrevet under på nogen konvention så konventionel er jeg egentlig heller ikke. Jeg er bare landmand og det med at nogle startede med at rode i jorden for at dyrke et eller andet spiseligt er nok det mest dratiske i økologisk sammenhæng.
For mig siger den økologiske affaldssæk i min grøft at du godt kan handle økologisk uden at have forstået en økologisk skid.
18. marts 2011 at 19:06
Kære brormand og andre læsere af denne blog
Var i sidste uge i Kbh. til premiere på en forestilling, som tager fat på det at være fremmed og have anderledes hudfarve. Forestillingen spilles af Teater Rio Rose i en tidligere stald for enden af Store Kongensgade (110 – baggården). Det kan være en fin kommentar til udsendelsen om dig og Bualoi! Det er en meget fin forestilling med humor, poesi, varme, fremmedfjendskab og meget mere, som fremføres på en meget intenst, vedkommende, rørende og rammende måde. Tag endelig ind for at se den! Men bestil billetter, fordi der er kun plads til 25 publikummer pr. forestilling. Se mere på http://www.teaterriorose.dk om forestillingen VERDENSRUM, som spiller indtil 2. april 2011.
Kærlig hilsen Holger
8. april 2011 at 11:07
Rart at høre, at Formel B har lagt stilen om, så man også kan prøve restauranten for et mere almindeligt budget. Tak for tippet 🙂
Mvh
Bo
http://weekendopholdikøbenhavn.dk/