Hvad er en frikirke?

Få et overblik over frikirkernes mangfoldige verden.

FrikirkeNet

Et netværk af danske frikirker, skoler og organisationer.

Facebook
13
 
April
Jyllands-Posten har fået øje på, hvad avisen kalder et "hverdagsmirakel" i Aabenraa. Stråtækker Michael Jakobsen var gået i stå med sin bil midt i et kryds og havde i 45 minutter prøvet at starte sin bil, mens han ventede på Falck. "»Pludselig kommer en dame og spørger, om hun må bede for min bil, og jeg tænker ”ja ja, gør du bare det”, men svarer, at selvfølgelig må hun det,« fortæller Michael Jakobsen." Kvinden bad og herefter startede bilen med det samme. Avisen opsporer kvinden, som fortæller, at hun prøver at lytte efter, om der er noget, Gud ønsker hun skal gøre, når hun bevæger sig rundt i byen. Og hun oplevede, at Gud sagde, at hun skulle bede for Michaels bil. Michael Jakobsen mener, det var et tilfælde, men han har alligevel delt en video med kvinden, som beder for bilen, hvorefter den starter. Hans konklusion er: "»Mirakel eller ej? Jeg tror ikke på mirakler, men det var et mirakel, at en fremmed stoppede på vejen og tilbød sin hjælp på den måde. Man hører alt for tit, at folk bare går forbi, når andre er i problemer,« siger Michael Jakobsen". https://jyllands-posten.dk/indland/ECE17012245/bilen-doede-midt-i-trafikken-men-saa-kom-bente-forbi-nu-ved-michael-jakobsen-ikke-hvad-han-skal-tro/ (abonnement)
Facebook
12
 
April
Seks europæiske lande var repræsenteret, da FrikirkeNets generalsekretær var inviteret som taler ved en mindre konference i Østrig. Formålet med konferencen er at lade sig inspirere af FrikirkeNets politikerbesøg, hvor lokale kirker inviterer de folketingspolitikere, som er valgt i kredsen på studietur. Det var den anden konference af sin slags, og både Østrig og England har allerede taget ideen til sig og arrangeret de første politikerbesøg efter dansk forbillede. Konferencerne har været arrangeret af Jørn Brauner og Nehemias Centeret. Jørn har startet et internationalt team, bestående af flere centrale kirkelige personer, der arbejder for at udbrede visionen på Europæisk plan. På billedet ved middagsbordet ses Mikael i samtale med den østrigske parlamentsmedlem Gudron Kugler, der aktivt støtter visionen.
Facebook
2
 
April
Vi er faktisk mange, der gerne vil tale om tro, men alligevel ikke får det gjort, for det er lidt svært at komme i gang. Hvem skal man tale med uden at det bliver akavet, og hvad er lige anledningen? Nu har hovedparten af kirkelivet herhjemme gået sammen om, at gøre det lettere at tale om tro for os almindelige danskere. Hjemmesiden www.ladostaleomtro.dk er ikke helt færdig og vi arbejder stadig på nogle af samtalevideo'erne, men du kan få et godt indblik i projektet. Forberede dig og måske allerede nu prøve det af? At tale om tro og de store eksistentielle spørgsmål i vores tid, er ikke alene velgørende. Det virker også til at være mere og mere nødvendigt.
Facebook
31
 
March
Påskemorgen skete den vigtigste begivenhed i menneskehedens historie. Kristus, livet selv, vandt over døden. Hans hjerte begyndte at slå, blodet begyndte igen at flyde i årerne, og Kristus trådte ud af graven. Han var den samme som før, og alligevel også anderledes. Da disciplene var samlede bag låste døre, så stod han pludselig midt imellem dem. Ikke fordi han var som et spøgelse, der kunne gå gennem vægge, men fordi denne jords fysik, var hans himmelske krop langt underlegen. Han kunne gå igennem væggene, som var de bare et røgslør. Men han var også den samme. Det var en fysisk og konkret opstandelse. De genkendte ham. De spiste sammen. De var sammen i 40 dage. Indtil han for til himmelen og gav dem befalingen om at fortælle alle mennesker, alle steder, at han var opstået. Og det budskab prædikede de til det sidste, også selvom det kostede dem deres liv. Opstandelsen indeholder et enestående budskab: For det første at Jesus virkelig er Guds søn, der har magten over døden. For det andet, at vi i ham har et klippefast håb: Som Kristus opstod, sådan skal enhver der tror også opstå. Og for det tredje: At opstandelsens håb ikke kun gælder evigheden, men det møder os allerede nu. Vi kan handle med håb, selv når verden eller omstændighederne ser håbløse ud. For håbet er ikke forankret til os, til vores fornuft eller evner, men til en Gud, der vil os og som har al magt, selv over døden. Derfor kan vi med tro og glæde, denne morgen, når vi i kirkerne hører det oldkirkelige råb: ”Kristus er opstanden” svare som kirken har svaret i 2000 år: ”Ja sandelig han er opstanden.”
Facebook
16
 
March
Lyt med i morgen klokken 11.03 (eller find programmet på dr.dk), hvor Mikael Wandt Laursen igen er en del af præstepanelet på DR P1-programmet "Hvad ville Jesus have sagt?" Fra DR's omtale: "Moderne kærlighedssorgsterapi, taler om closure. Man skal have lukket en relation før man kan komme videre. Men betyder det at man altid skal have alting sagt og udtalt? Også de ting der ikke fungerede i forhold? Hvordan undgår man at miste sig selv i en kærlighedsrelation? Bør man tale med sine nærmeste om døden når man skal dø? Og er der plads til nogen fremfor andre i det evige liv?"
Facebook
12
 
March
"Det er på høje tid, at vi begynder at inddrage trossamfund som konstruktive partnere frem for at betragte dem som arnested for en række problemer, der kalder på øget kontrol og overvågning," skriver vores formand, Tonny Jacobsen, i Kristeligt Dagblad. www.kristeligt-dagblad.dk/debat/frikirkeformand-den-haarde-linje-over-trossamfund-er-gaaet-over-gevind (abonnement) Foto: Kevin Albin Jensen
Facebook
1
 
March
Lyt med på søndag klokken 11.03, når generalsekretær Mikael Wandt Laursen igen er en del af præstepanelet på DR P1-programmet "Hvad ville Jesus have sagt?" Fra DR's omtale: "En ung lytter har kærestesorger og har skrevet et brev med sine eftertanker om forholdet. Spørgsmålet er: skal brevet postes? En anden lytter er i et kæresteforhold, hun er glad for, men er bange for at miste sig selv. Findes der en måde at sikre følelsen af, at man ser sine elskede i livet efter døden? Og skal vores uhelbredeligt syge lytter tale med sine pårørende om døden? Hvad ville Jesus have sagt?"
Facebook
28
 
February
"Danmark hænger kun sammen, hvis vi gør noget for hinanden." Tusind tak for besøget til Mikkel Bjørn og Kim Aas Christensen, som for nylig var på studiebesøg i Baptistkirken i Odense samt Bykirken. Med under besøget var også gadediakon Kamilla Maria Jakobsen fra Fyns Valgmenighed samt Sebastian Olesen fra Vineyard Vollsmose - En del af Odense Vineyard. Hør i første kommentar en af de personlige historier, som politikerne hørte under besøget.
Facebook
6
 
February
Generalsekretær Mikael Wandt Laursen har været en del af præstepanelet i radiobrevkassen "Hvad ville Jesus have sagt?". Spørgsmål i dagens program: Hvad ville Jesus mene om skandalen omkring virksomheden Nordic Waste? Hvad vil Jesus sige til den kvinde der har mistet meningen med livet? Hvad er det egentlig præsterne gør, når de udøver sjælesorg?
Facebook
5
 
February
JydskeVestkysten har kørt en artikelserie om trossamfund uden for folkekirken – med særligt fokus på Apostolsk Kirke Danmark. Leder af Apostolsk Kirkes tjenesteteam, Jacob Viftrup (foto), har skrevet denne replik til serien: https://jv.dk/debat/sensationelle-og-mistaenkeliggoerende-formuleringer-skaber-forkert-billede-af-apostolsk-kirke Overskrifterne for de af artiklerne i serien, som har særligt fokus på Apostolsk Kirke, følger her: "Som 19-årig lagde Jacob sit liv i Guds hænder - så strøg han til tops: Nu har hans religiøse netværk spredt sig til alle landets afkroge" "De har ejendomme for 97 millioner og får penge af anonyme donorer: Landets største frikirke ligger i Kolding - så rig er den" "Se video: De vil ikke vie homoseksuelle, de danser til gudstjenesterne, og de er landets største frikirke - kom med bag kulissen" "Søren var kirkens pragteksemplar og levede op til alle regler - så fik han nok: Forlod kone, børn og hele sit netværk efter vildt skænderi"
Facebook
25
 
January
Andagt på Christiansborg – med besøg fra Ukraine. Vicegeneralsekretær i det ukrainske bibelselskab, Anatolij Raychynets, talte om at følge Kristus i et land, hvor døden er rykket tæt på i mange familier. Han fortalte også om det ukrainske bibelselskabs arbejde med uddeling af bibler og traumebehandling. Efterfølgende var der kirkekaffe på folketingsformandens kontor. På billedet ses det ene af to kirkekaffeborde. Anatolij Raychynets sidder til højre i sort tøj.
Facebook
24
 
January
I flere og flere byer samler kirker sig om i fællesskab at række ud til mennesker, der kæmper med livet. Det sker blandt andet gennem Kirkernes Sociale Arbejde, hvor nyeste skud på stammen - Kirkernes Sociale Arbejde, Vejle med ni kirker i samarbejdet - har ansat Therese Kongsgaard som projektleder fra den 1. februar. "Vejles kirker er allerede i dag dybt engageret i socialt arbejde i vores by, for eksempel med uddeling af julehjælp, familienetværk, sorggrupper, foodbank og fællesspisninger. Det vil vi gerne formidle tydeligere i vores by," siger formand for den vejlensiske styregruppe, Peter Jerup-Thise, om ansættelsen af en projektleder.

Medlemmer

FrikirkeNet har flere end 120 medlemmer fordelt over hele landet.