Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive afløst af den nye uddannelse.

Politi

SINE-radioer bliver markant dyrere i 2025

Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Brandvæsen

Røgalarmer: Nordjyderne er mere brandsikre end københavnerne

Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.
  • Politi
    En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Præhospital
    Siden 2016 har Region Syddanmark officielt haft 13 paramedicinerambulancer. Men antallet af paramedicinere er i mellemtiden steget kraftigt, så der er nu 273 i regionen. Derfor er det i praksis langt flere ambulancer end de 13, som bemandes med paramedicinere. Regionen ønsker derfor at ændre modellen, således at det ikke længere kun er de 13 ambulancer, der defineres som paramedicinerambulancer.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil bliver placeret i Hundested. Med indsættelsen af den nye akutbil har regionen i alt seks akutbiler, der både rykker ud til akutte hændelser og fungerer som præhospital visitationsenhed (PHV) ved ikke-akutte hændelser. Hornbæk og Hundested var i spil som base til akutbilen, men Hundested vælges ud fra et hensyn til, at der er høje responstider og langt til nærmeste ambulancestation.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Nyt beredskab for Køge, Stevns og Solrød er nu på plads

Fra årsskiftet overtager det nye ETK Brand & Redning beredskabsopgaven på tværs af Køge, Stevns og Solrød kommuner. ETK Brand & Redning er klar med nyt logo, så genkendeligheden er sikret, når der rykkes ud til diverse opgaver. Det nye beredskab får base på Tigervej 8 i Køge, som netop nu er ved at blive istandsat til at kunne håndtere de mange nye aktiviteter.

Brandvæsen

Kommune tvinges til at sælge brandkøretøjer

Som en af de efterhånden få kommuner i landet har Ringsted Kommune hidtil valgt at købe sine brandkøretøjer frem for at lease dem. Men det giver et problem i forhold til det kommende Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, som Ringsted Kommune kommer til at indgå i. De øvrige kommuner har nemlig leaset deres køretøjer, og derfor tvinges Ringsted nu til at sælge køretøjerne.

Brandvæsen

Staten vandt erstatningssag om 559 mio. kr. efter SINE-udbuddet

Det hollandske firma Nethleas får ikke erstatning fra staten efter udbuddet af SINE i 2006. Hollænderne havde ellers krævet 559 mio. kr. i erstatning, fordi staten efter deres mening havde overtrådt udbudsreglerne, da kontrakten på SINE blev tildelt det Motorola-ejede Dansk Beredskabskommunikation. Hele 44 vidner har været indkaldt i retssagen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Falck lukker station i Helsingør

Når Falcks to ambulancer i Helsingør sidst på året flytter ind på byens hospital, så lukker Falck samtidig sin nuværende station på Klostermosevej. Ambulancestationen på hospitalet vil dermed danne rammen om Falcks eneste tilbageværende aktiviteter i Helsingør, hvor de øvrige aktiviteter fremover vil blive udført fra de omliggende Falck-stationer.

Præhospital

Regionernes nye ambulance: VW Crafter

De godt 60 ambulancer, som Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Hovedstaden skal indkøbe i de kommende år, bliver opbygget på VW Crafter 2.0 TDI AUT8 chassiser. Størstedelen af ambulancerne skal leveres til Ambulance Syd, men Region Midtjylland og Region Hovedstaden får også et mindre antal ambulancer i forbindelse med hjemtagning af ambulancekørsel.

Præhospital

27 anerkendelser af udenlandske ambulanceuddannelser i 2021

Sidste år fik udenlandske ambulancefolk i 27 tilfælde anerkendt en udenlandsk uddannelse som enten ambulancebehandler eller paramediciner i Danmark. I forhold til 2020 er det en stor stigning, således at 300 pct. flere paramedicinere og 54 pct. flere ambulancebehandlere fik anerkendt uddannelser. Der blev i 2021 givet et enkelt afslag på anerkendelse. (Opdateret).

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Brandvæsener vil overtage oprydning efter trafikuheld

Når der er sket et trafikuheld, bliver det lokale brandvæsen som regel tilkaldt, men når det akutte redningsarbejde er afsluttet, er brandvæsenets opgave også slut. Opgaven med at rydde op efter trafikuheldet skal dermed typisk varetages af Falck, Dansk Autohjælp eller Viking. Men brandvæsenerne ønsker nu at overtage oprydningsopgaven.

Autohjælp

Dansk Autohjælp har nu overtaget oprydning efter færdselsuheld

Ved månedsskiftet overtog Dansk Autohjælp opgaven med at rydde op efter færdselsuheld på de danske veje. Det sker efter at Rigspolitiet har gennemført en udbudsrunde, der fik et dramatisk forløb. Først vandt Falck nemlig opgaven som primær leverandør til politiet, men udbuddet måtte gå om, og i anden omgang vandt Dansk Autohjælp, mens Falck bliver sekundær leverandør – og dermed kun skal anvendes, hvis Dansk Autohjælp ikke kan rykke ud. Den nye aftale indebærer, at bilisterne kommer til at møde flere af Dansk Autohjælps køretøjer med blå blink.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Vil bruge TV-masterne til at skabe konkurrence om fremtidens SINE-net

Det Motorola-ejede Dansk Beredskabskommunikation ser ud til at få konkurrence, når driften SINE-nettet i år skal i udbud. Det er svenske Teracom, som har meddelt, at de i samarbejde med Airbus vil byde på opgaven. Teracom driver i dag det danske netværk af TV-sendemaster, der forbindes af et 3.500 km. fiberoptisk netværk – og disse netværk vil Teracom bruge til SINE.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Corona-virus fører til udskydelse af stor beredskabsøvelse

En stor beredskabsøvelse i Limfjordstunnelen den 11. marts 2020 er udskudt på ubestemt tid. Det oplyser Nordjyllands Politi, der har den koordinerende ledelse af øvelsen. Årsagen er den aktuelle trussel fra corona-virus, som gør, at myndighederne ikke vil prioritere at anvende ressourcer på øvelser.

Politi

Forvirring om påstået svigt på alarmcentral

Onsdag rettede to regionsrådsformænd en hård kritik mod politiets alarmcentraler. Baggrunden var en ulykkelig episode i Vejle, hvor alarmcentralen angiveligt havde ignoreret adskillige opkald fra lokale borgere om to unge mænd, der lå livløse i solen på Vejle Havn. Først otte timer efter det første opkald blev mændene kørt til Vejle Sygehus i to ambulancer – den ene med åndedrætsbesvær, den anden med hjertestop. Nu viser det sig imidlertid, at borgerne sket ikke ringede til alarmcentralen. De ringede i stedet til politiets ikke-akutte telefonnummer, og da der senere blev ringet til alarmcentralen, blev der straks sendt ambulancer.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook