Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Debat: Konkurrenceudsæt brandslukningen i København

Brandslukningen i Københavns Kommune bør konkurrenceudsættes, således at politikerne og skatteborgerne kan få vished om, at prissætning på ambulancetjeneste, den liggende sygetransport og brandslukning er på rette niveau. Det skriver formanden for Reddernes Faglige Klub i dette debatindlæg.

Brandvæsen

Ny tankvogn til Egen Frivillige Brandværn

Egen Frivillige Brandværn i Sønderborg Kommune har fået ny tankvogn. Det er en Scania P 370, der er opbygget med en containertank, som har en kapacitet på 11.000 liter vand. Tankvognen er monteret med en selvstændig pumpe, som benyttes til dyser, der kan spule vejbanen. Det nye køretøj har vognnummer EG-C4.

Brandvæsen

Rekordmange naturbrande i maj, juni og juli

Sommeren 2018 har været rekordvarm og rekordtør. Det har spillet ind på antallet af naturbrande. Perioden maj-juli bød på i alt 2.091 udkald til landets brandvæsener vedrørende naturbrande. Det er 3,5 gange så mange som normalt for perioden. På trods af regn de senere dage er der forsat grund til stor forsigtighed i den knastørre natur.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region bekræfter: De syddanske ambulancer er blevet langsommere

Ambulancerne i Region Syddanmark er rent faktisk blevet markant langsommere, efter at Region Syddanmark selv har overtaget ansvaret for, at der er nok ambulancer til rådighed. Det bekræfter Region Syddanmark nu, efter at regionen ellers hidtil har fastholdt, at overgangen til nye kontrakter på ambulanceområdet ikke har betyder en serviceforringelse.

Præhospital

Advarer mod “ekstra” helikopterberedskab

Det er “Kejserens nye Klæder” at indføre nyt civilt dansk helikopterberedskab, når vi har et beredskab i flyvevåbnet, og samfundet risikerer dermed at spilde millioner på ekstra helikopterberedskab. Det skriver Mads Klokker, der overlæge ved flyvemedicinsk klinik på Rigshospitalet, i et debatindlæg i Dagens Medicin. Han mener, at man i stedet skulle udnytte de eksisterende redningshelikoptere, som nærmest omkostningsfrit ville kunne varetage opgaverne.

Præhospital

Falck skyder stort millionbeløb i Responce efter underskud og fejl i regnskab

I 2015 blev Responce opkøbt af Falck, og nu har redningskoncernen valgt at indskyde et større millionbeløb i Responce. Det sker efter af Responce fik underskud i 2015. Samtidig har Falck konstateret, at Responces regnskab for 2014 var behæftet med væsentlige fejl, som får Falck til at rette regnskabet, så der i 2014 reelt var et langt større underskud end hidtil anført – og en negativ egenkapital.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Mobile autoværn skal øge sikkerheden ved ulykker på Storebæltsbroen

Fire mobile autoværn skal øge sikkerheden på Storebæltsbroen, først og fremmest i forbindelse med ulykker. Med de mobile autoværn vil trafikken hurtigt kunne ledes over i den modsatte vejbane, når der sker et uheld, eller hvis der er større vejarbejder på broen. I dag tager det mindst fire timer at flytte trafikken over i modsat vejbane. Med de mobile autoværn kan det gøres på ca. 30 minutter.

Autohjælp

Vanvidskørsel truer reddere

Stadigt tættere trafik, vanvidsbilister med dårlig trafikkultur og flere tabte genstande på landets motorveje er blevet en farlig cocktail, advarer Falck-redderne og Reddernes Landsklub. Når reddere må ud for at samle overbordfaldne trillebøre, forfløjne havestole, sofaborde og andet tabt gods op på vejene, er det ofte tæt på at gå galt. Det kan blandt andre redderne i Slagelse skrive under på.

Autohjælp

Regnvåd februar gav stor stigning i antallet af fritrækninger

Februar 2022 går over i historien som den næstvådeste, siden DMI begyndte sine målinger i 1874. Og det afspejler sig i statistikken over assistancer hos SOS Dansk Autohjælp. Antallet af fritrækninger steg således med ca. 40 pct. fra januar til februar, så den megen regn i vinterens sidste måned har sat sit aftryk.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

TDC orienterede ikke om kabelbrud

Efter et alvorligt kabelbrud i Nordsjælland, hvor hverken fastnettelefoner eller mobiltelefoner i store dele af Nordsjælland kunne ringe op til alarmcentralen, kritiserer politiet i Hillerød TDC for ikke at have underrettet dem hurtigt nok. Vicepolitikommissær i Hillerød, Ivan Munch, kalder hele forløbet for stærkt utilfredsstillende.

Politi

Teracom: Afgørende at Motorolas SINE-frekvenser bliver tilbagekaldt

Kontrakten på driften af SINE-nettet udløber i 2020, men samtidig har staten tildelt de nødvendige frekvenser til den nuværende leverandør, Motorola, helt frem til 2026. Hos konkurrenten Teracom, der gerne vil deltage i et kommende udbud, understreger man nu, at det er helt nødvendigt, at staten tilbagekalder frekvenserne, hvis udbuddet skal være frit og åbent.

Politi

Alarmcentral nægtede ambulance – astmapatient døde

“Jeg kan jo høre, hun taler i baggrunden. Så kan det ikke være så slemt. Du må ringe til vagtlægen”. Med den forklaring fra alarmcentralen fik 43-årige Louis Neve fra Oue i Nordjylland en sen nattetime i første omgang afslag på en ambulance til sin samlever, Hanne Stelmach, som var ramt af et astmaanfald. Opringningen skete klokken 00.39 lørdag den 17. marts. Ved 3-tiden samme nat døde hun i ambulancefolks varetægt efter forgæves genoplivning.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook