Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandværn smidt ud af brandværnsforening

Det er en lang kamp op ad bakke for Vojens Frivillige Brandværn. Brandfolkene har måttet indkassere yderligere et nederlag i kampen for igen at få lov til at slukke de lokale brande, efter at Vojens Kommune i 1999 overlod opgaven til Falck. Rod i regnskaberne har nemlig medført, at brandværnet er blevet smidt ud af de frivillige brandværns forening, Det Sønderjyske Frivillige Brandværnsforbund, idet brandværnet hverken sidste år eller i år har betalt kontingent.

Brandvæsen

Begge de nordjyske brandskoler fortsætter i nyt beredskab

Det nye Nordjyllands Beredskab har to brandskoler, nemlig skolerne i Frederikshavn og Aalborg, men i beredskabet mener man, at de to skoler supplerer hinanden godt – så de fortsætter begge to. Der er dog udsigt til, at ledelse og administration kan blive lagt sammen, ligesom der kan spares ved at lave fælles indkøb.

Brandvæsen

Vil bruge TV-masterne til at skabe konkurrence om fremtidens SINE-net

Det Motorola-ejede Dansk Beredskabskommunikation ser ud til at få konkurrence, når driften SINE-nettet i år skal i udbud. Det er svenske Teracom, som har meddelt, at de i samarbejde med Airbus vil byde på opgaven. Teracom driver i dag det danske netværk af TV-sendemaster, der forbindes af et 3.500 km. fiberoptisk netværk – og disse netværk vil Teracom bruge til SINE.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region Midtjylland vil etablere fem nye ordninger med 112-akuthjælpere

I løbet af det kommende års tid får byerne Spjald, Nimtofte, Juelsminde, Ørnhøj og Klejtrup i Region Midtjylland formentlig 112-akuthjælperordninger, hvor lokale frivillige rykker ud for at yde førstehjælp i områder med lange ambulance-responstider. Det er puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet, som gør det muligt at etablere de nye ordninger. Regionen fik dog nej til flere paramedicinere og styrkelse af akutlægebiler.

Præhospital

Region Sjælland får krav til paramediciner-responstider

Når nye kontrakter for ambulancekørslen i Region Sjælland træder i kraft i februar 2016, så vil der som noget nyt være servicemål for paramedicinernes responstid. Hidtil har der kun været servicemål for ambulancernes generelle responstid, men det nye servicemål skal sikre hurtigere udrykning i de situationer, hvor der er behov for avanceret præhospital indsats.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Livløs mand i vejkant reddet af autoredder

En autoredder fra Dansk Autohjælp i Ringsted ydede natten til lørdag ved hjælp af en hjertestarter livreddende førstehjælp til en mand, der lå halvvejs ude på kørebanen på Køgevej mellem Næstved og Holme-Olstrup. Episoden fandt sted omkring kl. 00.30 natten til lørdag, hvor autoredder Morten Pedersen fra Dansk Autohjælp kom kørende på Køgevej på vej mod Holme-Olstrup, da han så en mand i starten af 40’erne ligge i vejkanten med hovedet ude på kørebanen. Han sprang ud af bilen, tilkaldte hjælp og begyndte at yde førstehjælp.

Autohjælp

Indsætter vejhjælpscykler i Jylland og på Fyn

De seneste to år har SOS Dansk Autohjælp anvendt specialbyggede elektriske ladcykler til autohjælpsopgaver i København og omegn. Nu har selskabet så investeret i yderligere fem cykler, der indsættes i Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding og Odense. Cyklerne har en rækkevidde på 100 km. på en opladning, og hver cykel vejer ca. 150 kg. inkl. udstyr.

Autohjælp

Her er de danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2019

Der er 131 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er 16 flere end sidste år. Desuden har 73 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer. Det viser en ny opgørelse. Udover større organisationer som Falck, Dansk Autohjælp, Viking og Redning Danmark har mange små firmaet i dag udrykningstilladelse.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fængselsstraf for at skyde fyrværkeri mod politiet

Retten i Glostrup har idømt en ung mand fængselsstraf for at skyde med fyrværkeri mod tre politifolk nytårsnat. Det er en af de første domme efter en ny bestemmelse i straffeloven med skærpet straf for vold mod ansatte indenfor politi, brand og redning. Manden blev idømt seks måneders fængsel. Fem af månederne blev dog gjort betinget.

Politi

Langsom computerstart ved tunnelbrand

Der var slået katastrofealarm. Nede i det ene tunnelrør var der udbrudt brand i et arbejdstog, og ingen vidste endnu noget om hvor mange, der var fanget nede i tunnellen. Beredskab, politi og lægehold rykkede ud. Men politiets computere i kommandocentralen brugte de første hektiske minutter på at stå og opdatere programmerne.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet: Vi mister vigtige oplysninger efter overgang til ny 112-ordning

Siden maj er alle 112-opkald, der vedrører sygdom eller tilskadekomst, blevet viderestillet fra alarmcentralerne til regionernes AMK-vagtcentraler, så snart politiets alarmoperatør har fået de nødvendige oplysninger om skadestedets adresse. Men politiet må ikke lytte med på samtalen, når den først er blevet viderestillet, og det er et problem for politiet, der blandt andet går glip af muligheden for at vurdere, om en tilskadekomst i virkeligheden skyldes vold.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook